Exclusiv Slide

Cristinel Dragomir nu va fi prefect. A luat nota 2 la concursul de funcționar public, disciplina IGIENĂ

iul. 16, 2018 Adrian Cârlescu

Coaliția de guvernământ nu a luat încă o decizie cu privire la nominalizarea persoanei care va îndeplini funcția de prefect al județului Constanța. În culise, încă se ducă bătălii grele. La bursa zvonurilor au apărut deja numele câtorva pretendenți. Ar fi vorba de Cristinel Dragomir (fost vicepreședinte al Consiliului Județean), Adrian Rapotan (fost inspector-șef al Poliției Județene), Mitică Dumitru (fost șef al Finanțelor locale) și Dan Jeacă (subprefect în funcție). Ce va fi vom vedea! Însă, în mod cert, visul de mărire al fostului vice de la CJC s-a năruit cu totul chiar zilele trecute.

Stai jos, nota 2

Pentru a accede în funcția de prefect, Cristinel Dragomir avea nevoie de o încadrare în rândul funcționarilor publici. Prin urmare, acesta a profitat de faptul că Primăria Constanța a scos la concurs un post de funcționar public – inspector clasa I, grad superior, la Serviciul Igienă Publică. Acest serviciu se ocupă cu verificarea și recepționarea serviciilor de salubrizare, vidanjare, spălare a străzilor și, în general, cu igiena cartierelor. La prima vedere, nu pare o funcție la care să viseze un fost vice de Județ. Cu toate acestea, Dragomir s-a înscris la concurs, sperând să obțină, nu atât demnitatea de gunoier-șef, cât încadrarea în rândul funcționarilor publici, pentru a deveni eligibil să ajungă prefect al județului Constanța. Examenul scris a avut loc pe 11 iulie a.c. La data menționată, lucrarea lui Dragomir a fost punctată cu 21,83 de puncte din 100, ceea ce înseamnă un amărât de 2 și 18 sutimi în punctajul standard. Fostul vice a fost declarat respins. Așa cum spuneam, visul său de a ajunge prefect s-a năruit cu totul.

Download (PDF, 400KB)

Campion la speranțe deșarte

În ultimii ani, Cristinel Dragomir a fost urmărit de ghinion în politică. La alegerile locale din 2016, a tras speranța că va fi nominalizat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, mai ales că îndeplinise această demnitate, provizoriu, în perioada în care Nicușor Constantinescu fusese în arest preventiv. În ultima clipă, partidul l-a susținut pe Horia Țuțuianu, ”trădând” speranțele lui Cristinel. În septembrie 2016, pe când PSD-ul pregătea listele pentru alegerile generale, Dragomir a declarat presei că și-a trimis CV-ul la partid, în speranța că va fi desemnat candidat pentru Camera Deputaților. Și de această dată, a sperat degeaba. O vreme, a cochetat cu PRU, cu aceeași speranță că va ajunge deputat susținut de partidul lui Bogdan Diaconu și Sebi Ghiță. Însă înrolarea la România Unită nu a mai avut loc, mai ales că sondajele nu prea dădeau sorți de izbândă acestei formațiuni în alegeri. Prin urmare, Cristinel și-a continuat activitatea publică în calitate de simplu consilier județean din partea PSD. Însă aventura a durat doar până în iunie 2017, când și-a prezentat demisia din Consiliu.

”Nu pot sta consilier. Este momentul să fac altceva. Eu respect funcția de consilier, am fost un om de bună-credință, e un alt moment. Vreau să fac altceva și să nu se considere incompatibilitate.” – a declarat Cristinel Dragomir la momentul demisiei.

Două CA-uri ratate

O lună mai târziu, apărea în spațiul public  ”altceva”-ul care se putea considera incompatibilitate. Vorbim aici de nominalizarea lui Cristinel Dragomir ca administrator al companiei de stat Oil Terminal SA Constanța. Ghinionul care îl urmărea din 2016 i-a scurtat bucuria din fașă, întrucât hotărârea de numire a fost atacată în instanță. În sfârșit, a mai fost o încercare a politicianului de a ajunge membru în consiliul de administrație al RAEDPP, regie a Primăriei Constanța. Dragomir a fost inclus într-un proiect de hotărâre locală, din iunie 2018, alături de Florin Gheorghe, Sorin Lucian Ionescu și Cristian Solom. Dintre toate propunerile, Cristinel a obținut cele mai mule voturi negative, respectiv 15, ceea ce demonstrează că nici PSD-iștii lui Făgădău nu l-au vrut cu toii la conducerea RAEDPP. Ultima lovitură îi vine tot de la Primăria lui Făgădău, care – așa cum am arătat mai sus – i-a dat nota 2, năruindu-i speranța de a ajunge prefect.

Cristinel Dragomir nu a răspuns apelului redacției Ordinea.Ro pentru a-și exprima un punct de vedere.

Comments

comments

Adrian Cârlescu

About The Author

Adrian Cârlescu este absolvent al Facultăţii de Filozofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui masterat de filozofia culturii în cadrul aceleiaşi facultăţi (2000). Activează în presa locală, constănţeană, din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigaţii la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro. De-a lungul timpului a publicat anchete jurnalistice despre retrocedările lui Radu Mazăre, introducerea Pădurii Comorova în intravilan şi vânzarea ei, abuzul judiciar de la Fruvimed Medgidia SA, geneza Fondului Proprietatea, jaful din piscicultură, interesele din zona investiţiilor în energia eoliană, averea ascunsă şi faptele reprobabile ale unor politicieni, magistraţi sau oameni de afaceri abonaţi la lucrări publice. În 2014, a publicat cartea-document „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”. În 2015, a publicat, alături de dr. Sorin Marcel Colesniuc, lucrarea „O istorie a oraşului Cernavodă”, redactând, în baza documentelor de arhivă, secţiunea dedicată evoluţiei oraşului din 1878 până în prezent.