Connect with us

Societate

Cu chiu cu vai, se construiește și la țară! La Albești va fi o sală de sport!

Maria Ionescu

Publicat

la

În anul 2012, locuitorii din comuna Albești s-au luminat la față, după ce Compania Națională de Investiții a început lucrările la sala de sport din localitate. De-atunci au trecut 4 ani, iar culorile s-au succedat fără încetare pe fețele oamenilor. Și asta pentru că, din motive care nu au ținut de autoritățile locale, lucrările au fost ba întrerupte, ba s-au efectuat doar din când în când. Cert este că acum putem vorbi despre o construcție finalizată. Mai sunt încă ceva lucrări de făcut, gen instalarea obiectelor sanitare și montarea covorului, dar sperăm să nu mai dureze ani de zile până când va putea fi inaugurată această clădire. Și spunem asta dat fiind vorba despre faptul că tot CNI, prin firmele care au câștigat licitația, le va finaliza. Primarul comunei Albești, Gheorghe Moldovan, ne-a spus că mai este câte ceva de făcut, dar el speră că până la sfârșitul anului vor fi terminate aceste lucrări.

Cum va arăta sala de sport

Parcul sportiv care va fi inaugurat într-o bună zi, (noi sperăm să fie o zi a anului 2016!) va cuprinde această sală care va avea 150 de locuri.  Finalizarea noii săli de sport, care va avea suprafața de 900 mp, este așteptată de către toți locuitorii, copii, adulți și vârstnici. Și spunem acest lucru deoarece primarul ne-a explicat că de toate facilitățile pe care le va oferi noua construcție vor beneficia cu toții, nu doar elevii din comună. Ce-i drept, după atâta amar de vreme, localnicii sunt destul de sceptici. Câțiva dintre ei ne-au spus că ar fi bine dacă s-ar finaliza lucrările în primăvara anului viitor. Primarul Gheorghe Moldovan ne-a declarat însă că această finzalizare a lucrărilor este așteptată de toată lumea deoarece există mulți locuitori care își doresc să facă sport, dar nu au unde. De aceea, merg la Mangalia și pentru acest lucru. La fel ca și pentru multe altele…

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

Primăria Constanța, amendată de comisarii Gărzii de Mediu. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de astăzi, Garda de Mediu Constanța a dat publicității raportul de activitate valabil pentru luna februarie a anului curent.

Potrivit acestuia, Comisariatul Județean a efectuat luna trecută 68 acțiuni de inspecție și control, cu un număr mediu de 5 echipe de comisari. S-au realizat 4 controale planificate și 64 de inspecții neplanificate. Au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, din care 7 avertismente și 8 amenzi în valoare totală de 112.000 lei. De asemenea, s-au aplicat și două sancțiuni complementare privind suspendarea activității până la obținerea actelor de reglementare prevăzute de lege.

S-a efectuat control tematic pentru verificarea unui număr de 16 operatori economici care au obligația contribuției la Fondul pentru Mediu pentru ambalaje introduse pe piața națională și pentru ecotaxa aplicată pentru pungile de transport. Pentru nedepunerea la termen a declarațiilor privind obligațiile la Fondul pentru Mediu, au fost sancționate 7 societăți controlate.

În luna februarie s-a efectuat control tematic privind calitatea aerului și gestionarea deșeurilor, fiind verificate perimetrele de protecție pentru cele 7 puncte fixe de măsurare a calității aerului, amplasate pe raza unităților administrativ teritoriale Constanța, Năvodari, Medgidia și Mangalia. Urmare a verificărilor efectuate la cele patru UAT-uri, au fost stabilite măsuri de conformare cu prevederile legale în vigoare.

De asemenea, s-au efectuat controale la trei șantiere de construcții, urmărindu-se modul de gestionare a deșeurilor și măsurile privind protecția calității aerului. Pentru neconformitățile constatate pe această tematică, valoarea sancțiunilor aplicate a fost de 57.500 lei.

În perioada 09.02-10.02.2021 s-a efectuat control tematic la Unitatea Administrativ Teritorială Constanța pentru verificarea stadiului de realizare a Planului de calitate a aerului pentru municipiul Constanța. Întrucât acest plan nu a fost elaborat până în prezent, UAT Constanța a fost sancționată cu amendă în valoare de 3.000 lei, conform prevederilor Legii 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător.

În cadrul inspecțiilor neplanificate, comisarii GNM au verificat condițiile impuse prin actele de reglementare din punct de vedere al protecției mediului, au verificat modul de realizare a măsurilor dispuse la controalele anterioare, au analizat și verificat petițiile adresate instituției, au efectuat controale tematice dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu, au investigat trei poluări accidentale și au efectuat controale cu alte autorități (Biroul Vamal de Frontieră Constanța Sud, Poliția de Frontieră, Poliția Locală Constanța).

Principalele neconformități constatate în cadrul inspecțiilor efectuate au fost: neluarea măsurilor de prevenire, eliminare sau reducere a impactului asupra aerului înconjurător; nerespectarea prevederilor legale privind gestionarea deșeurilor; desfășurarea activităților fără act de reglementare din punct de vedere al protecției mediului; nedepunerea la termen a declarațiilor la Fondul pentru Mediu.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Vremea se răcește. Vezi ce temperaturi se vor înregistra în Dobrogea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În Dobrogea, astăzi vremea va fi schimbătoare ca aspect și se va răci față de intervalul anterior. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 8 grade, iar cele minime între -2 și 3 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare noaptea când, izolat, vor fi precipitații mixte slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare, noaptea, în special în zona de coastă.

În intervalul 10 – 11 martie vremea va deveni rece pentru această dată, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 1 și 6 grade, iar cele minime între -4 și 2 grade. Cerul va fi mai mult noros și pe arii extinse vor fi precipitații, la început sub formă de ploaie, apoi mai ales lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua, iar noaptea intensificările se vor restrânge la zona de coastă.

Și în intervalul 11 – 12 martie vremea va fi rece. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 4 grade, iar cele minime între -5 și -1 grad. Cerul va fi temporar noros, iar la începutul intevalului, izolat, vor mai fi posibile ninsori slabe. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua.

Pentru intervalul 12 – 13 martie, deși temperaturile vor crește față de intervalul anterior, vremea va rămâne ușor mai rece pentru această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 8 grade, iar cele minime între -2 și 2 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua, apoi va scădea în intensitate.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Fără căldură și apă caldă în zona Far din municipiul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Și astăzi este o avarie pe rețeaua de termoficare din municipiul Constanța.

Potrivit unui comunicat de presă remis de RADET Constanța, din cauza acestei avarii, care a apărut pe rețeaua de transport amplasată pe Aleea Albăstrelelor bl.F, nu se pot asigura deocamdată serviciile de termoficare în zona Far.

”Echipele de intervenție ale R.A.D.E.T Constanța au început lucrările de eliminare a avariei. Estimăm reînceperea furnizării energiei termice în cursul acestei zile.”, au precizat reprezentanții RADET Constanța.

Pentru informații suplimentare puteți suna la dispeceratul NON-STOP: 0241 616 792.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: