Connect with us

Societate

Cu ,,Rabla” cumperi ,,Prima maşină”

Avatar

Publicat

la

Voucherele obţinute prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (,,Rabla”) vor putea fi utilizate drept avans pentru achiziţionarea unui autoturism nou prin programul,,Prima maşină”, conform unei Hotărâri de Guvern.

Actul normativ corelează cele două programe guvernamentale astfel încât un beneficiar al Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional va putea achiziţiona un autoturism nou în cadrul Programului de stimulare a cumpărării de autorurisme noi, folosind facilitatea acordată prin programul ,,Rabla” pentru justificarea achitării avansului de minimum 5% din preţul de achiziţie a noului autoturism.

Pentru 2016, plafonul garanţiilor care pot fi emise în cadrul Programului ,,Prima maşină” este de 100 de milioane de lei din diferenţa neutilizată din plafonul alocat pentru 2015. Pentru anul trecut, plafonul alocat garanţiilor emise pentru acest program a fost de 350 de milioane de lei. Până la finalul anului 2015, au fost acordate 193 de garanţii.

Prin Programul de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, persoanele fizice beneficiază de garanţii guvernamentale la contractarea creditelor pentru achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui preţ nu depăşeşte suma de 50.000 lei, la care se adaugă TVA.

Comments

comments

Societate

De azi noapte nu este căldură și apă caldă în zona Casa de Cultură. Ce spun reprezentanții RADET

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Azi noapte, la miezul nopții, locuitorii din zona Casa de Cultură a municipiului Constanța au rămas fără căldură la calorifere și fără apă caldă.

Întotdeauna în astfel de situații, care se înregistrează aproape zilnic, Biroul de presă al RADET Constanța anunță că există o avarie la rețeaua de transport, astfel încât locuitorii afectați să știe motivul pentru care nu au apă caldă și căldură.

În mod  surprinzător, de aproximativ o săptămână reprezentanții regiei nu au mai transmis nici un comunicat de presă. În acest context, toată lumea a crezut că nu au mai fost avarii la rețeaua de transport…

Iar anunțarea unor astfel de avarii este o obligație legală, nicidecum o chestiune de curtoazie.

În această seară, constănțeni care locuiesc în zona Casa de Cultură ne-au informat că nu au căldură la calorifere. Așa că am sunat la numărul Dispeceratului nonstop: 0241 616 792, cel pe care RADET l-a pus la dispoziția constănțenilor. Dispecerul de serviciu a precizat că a fost înregistrată o avarie, noaptea trecută, în jurul orei 24.00.

”A fost deja remediată avaria din zona Casa de Cultură și a demarat încarcarea conductelor pentru începerea furnizării energiei termice. Estimăm că în jurul orei 22.00 va fi căldură la calorifere.”, a precizat dispecerul  RADET.

Foto: Arhivă

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Vreți un Audi A6, un BWM X5 sau un …Buldoexcavator? APC organizează licitație

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA organizează licitație publică deschisă pentru vânzarea a două autoturisme și a unui buldoexcavator.

Iată prețul de pornire:

1. Audi A6 – CT 01 WNT – 15.200,00 lei fără TVA;

2. BWM X5 – CT 03 APC – 34.500, 00 lei fără TVA;

3. Buldoexcavator tip Mastasm 542 – CT 0531 – 85.000,00 lei fără TVA.

Relații privind bunurile ce fac obiectul licitației se pot obține la nr. de tel. +40.241.60 2120, ori pe adresa de e-mail lmoisei@constantza-port.ro.

Bunurile indicate se află în incinta Portului Constanța, în parcul auto al CN APM,  drum acces Poarta 2, garaj CN APM, și pot fi vizualizate în intervalul orar 08:00 – 16:00, de luni până vineri, până în data de 10.03.2021 inclusiv.

Pentru fiecare bun scos la licitație, va fi desemnată câștigătoare oferta cu valoarea cea mai mare. Prețurile bunurilor vândute nu conțin TVA.

Licitația va avea loc la sediul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime S.A. Constanța în data de 10.03.2021, ora 13:00.

Documentația de licitație poate fi achizitionată de la sediul CN APM SA, camera 220, zilnic, în intervalul orar 08:00 – 16:00, contra sumei de 134 lei + TVA – sumă ce va fi depusă în contul CN APM SA Constanța (deschis la Banca Română pentru Dezvoltare, sucursala Constanța)   RO83BRDE140SV06373001400.

De asemenea, ofertantul va constitui garanția de participare la licitație, care este de minim 10% din prețul inițial de valorificare al bunului ce este scos la vânzare.

Solicitarea de participare la licitație se va face până cel târziu în data de 09.03.2021, ora 16:00.

Pot participa la licitație atat persoanele fizice, cât și juridice, române sau străine.

Dacă nici de această dată nu se prezintă cel puțin doi participanți la licitație sau nici un ofertant nu oferă cel puțin prețul de pornire, licitația se va repeta în data de 18.03.2021, ora 13:00. În acest caz, data limită pentru depunerea ofertelor este 16.03.2021, ora 16:00.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

(FOTO) Exercițiu multinațional. Antrenament al scafandrilor militari la „Poseidon 21”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Exercițiul multinațional #Poseidon21, organizat de Forțele Navale Române și aflat în plină desfășurare în Marea Neagră, a cuprins și executarea unei secvențe de instruire interinstituțională, între Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța și scafandrii de luptă #EOD (Explosive Ordnance Disposal).

Scenariul a fost bazat pe producerea unui accident cu victime, în zona costieră a litoralului românesc, în urma căruia ar fi avut loc o explozie, iar potrivit martorilor, diferite materiale pirotehnice au fost proiectate în Marea Neagră. Conform procedurilor de apărare națională, ISU Constanța a solicitat sprijin colegilor de la Centrul de Scafandri, în vederea căutării și anihilării dispozitivelor explozive căzute în apă.

Scafandrii militari au identificat materialul periculos, după care l-au deplasat într-un loc sigur pentru a fi distrus, îndeplinind cu succes misiunea încredințată.

Precizăm că navele grupării NATO efectuează, în perioada 26 februarie – 6 martie, exercițiul „Poseidon 21”, organizat de Forțele Navale Române, primul exercițiu multinațional întrunit din anul 2021, desfășurat în Marea Neagră. Participă peste 700 de militari români și străini, care utilizează 13 nave militare, nouă aparate de zbor, o autospecială de intervenție pirotehnică și un robot subacvatic telecomandat.

Foto: Cosmin Costea, Centrul Media al Forțelor Navale

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: