Connect with us

Societate

Portul Constanța este ocolit de navele de croazieră!

Maria Ionescu

Publicat

la

“Cu ocazia Seatrade Cruise Global, eveniment desfășurat luna aceasta la Fort Lauderdale (SUA), președintele Medcruise, Kristijan Pavic, a făcut publice cele mai noi statistici înregistrate în turismul de croazieră mondial în 2015, iar  Portul Constanța a fost evidențiat ca destinația numărul 1 din Marea Neagră.
Atât din punct de vedere al numărului de pasageri, cât și al celui de nave sosite, Portul Constanța s-a clasat pe locul 1 în rândul porturilor din Marea Neagră, înaintea porturilor Soci (Federația Rusă) și Burgas (Bulgaria), situate pe locul 2, respectiv 3 în top. Conform statisticilor publicate de Seatrade Cruise Global, Portul Constanța a fost tranzitat în 2015 de 31.856 pasageri, Soci de 19.501 pasageri, iar Burgas de 7.575 pasageri.”

Cred că este un motiv de mândrie pentru CNAPMC, compania care a transmis acest comunicat de presă, dar trebuie să adresăm și câteva întrebări care  vor rămâne, probabil fără răspuns. La începutul acestui an, știam de la aceeași companie că în acest an vor veni în Constanța 22 de nave de croazieră. Prima trebuia trebuia să ajungă la noi pe data de 28 martie. Iar astăzi suntem deja în 31 martie!! MSC Opera nu a mai ajuns la Constanța, așa cum se va întâmpla cu multe alte nave care erau anunțate cu sosiri sigure la noi. De ce nu a mai venit nava în România vă veți întreba. Pur și simplu pentru că o companie elvețiană, MSC Cruises, una din cele mai mari din lume în domeniul navelor de croazieră, a anulat aproape toate escalele pe care le avea în Portul Constanța anul acesta. Și se pare că nici în următorii 2 ani navele acestei companii nu vor ajunge pe la noi. Lista navelor de croazieră care ajung în Portul Constanța a fost publicată pe site-ul portului., iar de aici putem afla că doar 18 escale ale navelor de pasageri vor mai fi în 2016. Dintre navele care sosesc în acest an, doar 11 sunt maritime, restul fiind de transport fluvial. Și asta în condițiile în care în 2014 se înregistrase un număr-record de nave de croazieră care tranzitau Constanța, cu 96 de escale. Principala cauză a acestor ocolișuri ale navelor de croazieră pare a fi situația tensionată din Turcia, dar multă lume care se pricepe în acest domeniu spune că de vină sunt și taxele foarte mari percepute de către CNAPMC.

Un fost angajat al MSC Opera ne-a declarat că motivul principal pentru care navele companiei nu mai vin la Constanța este starea deplorabilă a orașului. “Ce să vadă turiștii? Nu au ce face aici și nici ce vedea. Este multă mizerie, lipsește o stradă principală așa cum este în alte mari orașe unde această navă face escale. Aici este și mizerie și prețuri extrem de mari, cam ca la Monaco”. Dacă am avea contraargumente, le-am aduce! Dar nu avem, cel puțin deocamdată! Deci: de ce nu mai vin navele de croazieră la Constanța? Ne-am dori un răspuns concret, din partea conducerii CNAPMC.

Comments

comments

Societate

Liga Militarilor Profesioniști, aprecieri și mulțumiri pentru activitatea generalului locotenent în rezervă Dumitru Prunariu

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Liga Militarilor Profesionişti vă urează “LA MULȚI ANI!”, domnule General Prunariu!

Gen.(r) Dumitru Prunariu, membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști, își serbează Ziua de naștere.

Noi, camarazii LMP, îi adresăm cele mai calde urări de sănătate, fericire şi viaţă îndelungată, alături de cei dragi şi apropiaţi. Folosim acest prilej pentru a adresa domnului General un sincer și călduros La Mulţi Ani!

Personalitate marcantă în domeniul aeronauticii, primul și singurul român care a zburat în spațiul cosmic şi cel de-al 103-lea în lume, Generalul-locotenent (rez.) Dumitru Prunariu a petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore, 42 de minute și 52 de secunde, în perioada14 – 21.05.1981, participând la misiunea Soiuz 40, în cadrul programului spațial ”Intercosmos”.

”Prunariu din România”, așa cum este cunoscut în lumea întreagă, a călătorit mult în interes profesional şi a fost ales în multe funcții, în plan internațional.

Generalul-locotenent (rez.) Dumitru Prunariu crede cu tărie că nu este o rușine să fii patriot, ba, mai mult decât atât, este convins că a fi patriot este o necesitate: ”din Spațiul Cosmic imaginea României mi-a părut ca de pâine rumenă de casă, apetisantă pentru mulți, dacă este să o luăm într-un sens figurativ, politic, geopolitic…”

Îi dorim domnului General-locotenent (rez.) Dumitru Prunariu multă putere de muncă, pentru a reprezenta cu onoare și demnitate România, mulți ani de aici înainte, în clubul select al aeronauticii mondiale!

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Trafic restricționat pe Autostrada A2, în apropiere de Cernavodă. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, până la ora 15.00, traficul rutier va fi restricționat pe autostrada A2 București – Constanța.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe sensul către litoral al autostrăzii A2 București – Constanța, se vor executa lucrări de frezare și asfaltare a părții carosabile, la kilometrul 164, pe raza localității Cernavodă, județul Constanța,  motiv pentru care vor fi restricționate, pe rând, toate benzile.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să sporească atenția și să reducă viteza în zona lucrărilor semnalizate.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

CT BUS primește cereri pentru permisele de călătorie valabile în anul 2021

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

CT BUS anunță că, începând de astăzi, 25.09.2020, se pot depune cererile pentru permisele de călătorie gratuite valabile pentru anul 2021.

Categoriile de beneficiari pentru care Primăria Municipiului Constanța acordă facilități la transportul public de călători sunt următoarele:

1.Pensionari cu pensii până la 2.100 lei (inclusiv). În ultima şedinţă din actualul mandat, Consiliul Local Constanța a aprobat corelarea plafonului pentru care se acordă facilităţi cu creşterea punctului de pensie, astfel că valoarea acestuia a fost majorată până la 2.100 lei.

2.Persoane în vârstă de peste 60 de ani, care nu realizează venituri.
3.Persoane în vârstă de peste 70 de ani, indiferent de venituri.

Actele necesare în baza cărora vor fi eliberate permisele de călătorie gratuită sunt:

a) cerere tip

b) act de identitate (copie și original );

c) cupon de pensie (copie xerox) pentru persoanele menționate la punctul 1).

Cererile se pot procura gratuit de la orice chioșc de bilete al CT BUS S.A. Cererile și documentele aferente se pot depune zilnic a toate chioșcurile de bilete din oraș.

Următoarele categorii de beneficiari NU vor depune cerere, dar vor ridica abonamentul / permisul de călătorie de la orice chioșc de bilete al CT BUS:

• ELEVII DIN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR
• STUDENȚII ORFANI
• PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI (cu handicap grav, accentuat), și asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav sau însoțitorii acestora, nevăzătorii cu handicap grav și accentuat precum și însoțitorii nevăzătorilor cu handicap – pot obține permisul de călătorie de la D.G.A.S. Constanța – B-dul Ferdinand nr. 97 (Blocul Turn – Gară);
• PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI, cu grad de handicap mediu și ușor – pot obține permisul de călătorie de la toate tonetele CT BUS;
• DEȚINUȚII POLITICI (Decret – Lege Nr.118 / 1990) și PERSOANELE STRĂMUTATE (Legea Nr. 189 / 2000) – pot obține permisul de călătorie de la tonetele CT BUS – Gară / la sediul CT BUS;
• ȘOMERII – pot obține permisul de călătorie de la tonetele CT BUS – Delfinariu, KM 4;
• Beneficiarii Legii 416 – pot obține permisul de călătorie de la toneta CT BUS – City Park Mall.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: