Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

,,Cuminţenia Pământului”: vom putea dona şi prin SMS

Published

on

Guvernul a extins mecanismele de colectare, prin donaţie publică, a celor 6.000.000 de euro necesari achiziţiei operei lui Constantin Brâncuşi ,,Cuminţenia Pământului” .

Colectarea se va face şi prin serviciile SMS, servicii tip ,,Teledon”, donaţii online, licitaţii publice, cutii virtuale de donaţie şi evenimente special organizate în acest scop. Până donaţiile se puteau face doar prin transfer bancar sau prin depunere de numerar în conturile dedicate colectei naţionale deschise de Ministerul Culturii.

Măsura a fost luată în regim de urgenţă pentru a elimina riscul ca suma necesară să nu poată fi strânsă până pe 31 octombrie 2016.

Conform completărilor aduse astăzi Ordonanţei de Urgenţă din 30 martie, Ministerul Culturii poate încheia contracte cu persoane juridice de drept privat, cu sau fără scop lucrativ, pentru a sprijini colectarea fondurilor necesare. În baza aceloraşi contracte, persoanele juridice de drept privat selectate de minister vor suporta integral, din fondurile proprii, toate cheltuielile necesare pentru colectarea donaţiilor şi pentru gestionarea conturilor pe care le-au deschis în acest scop.

Despre ,,Cuminţenia Pământului”

Brâncuşi spunea despre opera sa : ,,… A fost încercarea mea de a da de fundul oceanului, cu degetul arătător (încercarea de a atinge vechimea, arhaicul)…. Femeia nu trebuie niciodată dezvăluită… Isis trebuie să rămână acoperită sub cel puţin unul din cele şapte văluri ale frumuseţii sale, cel al misterului – care îi oferă şi preţuirea şi nemurirea. «Cuminţenia pământului» a fost, pentru mine, ceea ce este cu mult mai adânc femeia – dincolo de psihologia dumneavoastră!”.

,,Cuminţenia pământului” este în proprietatea moştenitorilor inginerului Gheorghe Romașcu. Acesta a cumpărat opera de artă de la Constantin Brâncuşi în 1911. În 2012, familia Romaşcu a obţinut retrocedarea drepturilor de proprietate.

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions