Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

La Medgidia s-a inaugurat un sistem complex de epurare. RAJA transformă nămolul în energie electrică

Published

on

Operatorul regional de apă, canalizare şi epurare, RAJA SA Constanţa, a inaugurat astăzi investiţiile europene de la Medgidia, parte din cadrul proiectului „Reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în regiunea Constanţa şi Ialomiţa”. Municipiul Medgidia a beneficiat de două investiţii majore. Prima, în valoare de 3.785.354,86 de lei, se referă la reabilitarea reţelei de apă şi la extinderea reţelei de canalizare. Banii s-au utilizat pentru reabilitarea a opt puţuri de alimentare cu apă, extinderea reţelei de apă cu 782 de metri şi a celei de canalizare cu 1.125 de metri. A doua investiţie, cu un impact mult mai amplu, a fost retehnologizarea şi introducerea treptei de epurare avansată la staţia locală de epurare. Lucrările au costat 32.259.738,32 de lei. În urma investiţiilor, staţia de epurare Medgidia a fost configurată pentru a asigura tratarea apelor uzate colectate din aglomerarea Medgidia, estimată la 66.500 de locuitori. Tehnologia implementată asigură separarea şi îndepărtarea elementelor impurificatoare. Pe de o parte, apa purificată, adusă la limitele admise, este deversată în Canalul Dunăre-Marea Neagră. Pe de altă parte, nămolul rezultat din procesul de epurare va fi introdus într-un proces de fermentare anaerobă, în vederea obţinerii biogazului. Mai departe, biogazul va fi convertit în energie electrică, în două unităţi de cogenerare, construite în cadrul investiţiei. Energia electrică produsă astfel va contribui la reducerea consumului din reţeaua de iluminat public a municipiului Medgidia.

Obiectivele realizate din fonduri europene şi contribuţia RAJA SA au fost inaugurate de directorul general al companiei de utilităţi, Felix Stroe, de primarul localităţii, Marian Iordache, şi viceprimarul Luminiţa Vlădescu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions