Connect with us

Societate

De astăzi s-au scumpit biletele de călătorie cu autobuzele CT BUS

Published

on

Societatea de transport în comun CT BUS a anunțat că, începând de astăzi, 15 martie 2022, se majorează tarifele biletelor de călătorie.

Iată care sunt noile prețuri:

–  Bilet 1 călătorie – 2,5 lei
– Bilet 2 călătorii – 5 lei
– Bilet 75 min –  4 lei
– Bilet valabil 24 de ore pe toate liniile – 10 lei
– Bilet 7 zile – 35 lei

Biletele cumpărate de călători cu prețul vechi pot fi folosite până la 30 aprilie a.c., inclusiv.

Totodată, CT Bus anunță introducerea a două noi abonamente:

– Abonament pe toate liniile valabile pentru 6 luni – nominal – costă 625 de lei
– Abonament pe toate liniile -valabile pentru 12 luni – nominal – costă 1.250 de lei.

De asemenea, pentru a veni în sprijinul călătorilor care folosesc serviciile CT BUS în mod regulat, sunt menținute prețurile abonamentelor deja existente:

–  Abonament 1 linie – 55 de lei
–  Abonament 2 linii – 80 de lei.

Important:

Copiii sub 5 ani călătoresc gratuit.

  • Biletelul pe toate liniile cu valabilitate de 75 de minute/24 de ore se eliberează de la toate tonetele CT BUS și colaboratorii CT BUS. Este valabil 75 de minute/24 de ore din momentul validării în mijlocul de transport.
  • Biletul pe toate liniile cu valabilitate de 7 zile se eliberează de la toate tonetele CT BUS și colaboratorii CT BUS. Biletele sunt valabile 7 (şapte) zile calendaristice consecutive.

Sancționarea contravențiilor

Pentru o călătorie fără bilet sau abonament, contravenienții sunt sancționați. Călătorul este obligat să achite cuantumul total al amenzii stabilite, în termen de maxim 15 zile de la comunicarea prezentei, la casieriiile oricărei agenții fiscale din cadrul Serviciului Public de Impozite și taxe Constanța sau prin intermediul instrumentelor de plată electronică(on-line) pe etax.spit-ct.ro. În termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului verbal, călătorul are dreptul de a depune plângere la Judecătoria Constanța. Procesul verbal de constatare și sancționare a contravențiilor neatacat în acest termen constituie, potrivit legii, titlu executoriu fără investire sau altă formalitate (se va proceda la executarea silită).

Comments

comments