Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Politica

De ce e importantă transparența în administrația publică locală? Vezi ce spune senatorul Remus Negoi

Published

on

remus negoi

Senatorul de Constanța Remus Negoi spune că, deși PSD, PNL şi AUR au votat ca ședințele Senatului să se desfășoare în format mixt, personal el a fost prezent în sala  de ședințe.

„Am susținut inițiativa colegului meu, Stelian Ion cu privire la protejarea sănătății persoanelor care își desfășoară activitatea în mod independent. Dacă nu au eliminat taxa pe boală, pesediștii și peneliștii ar fi putut măcar să voteze această inițiativă, însă  când e vorba de scăzut taxe, PSD și PNL întorc spatele românilor.

Am avut o intervenție în Senat și pe marginea Legii 159/2024. Am subliniat faptul că peneliștii se prefac doar că își doresc transparență în administrația publică locală, pentru că în realitate lucrurile sunt exact invers. La Constanța prefectul PNL a blocat inițiativa cetățenească de organizare a referendumului pentru demiterea primarului din Agigea. În plus, 2 proiecte legate de transparența decizională pe care le-am inițiat sunt ținute în sertare la Camera Deputaților, fără să fie supuse dezbaterii şi votului.

Tot în plenul Senatului am atras atenția încă o dată asupra faptului că incompetentul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila  blochează intenționat de 3 ani Programul Național de Combatere a Cancerului.

Advertisement
palaz

 În calitate de  președinte al Comisiei pentru Drepturile Omului din Senatul României am organizat Conferința „Drepturile fetelor şi femeilor în societatea modernă din România”. Evenimentul a beneficiat de o audiență diversă, formată din reprezentanți ai guvernului, organizații neguvernamentale, profesioniști din domeniul medical, activiști pentru drepturile femeilor și membri ai societății civile.  Evenimentul a abordat o gamă largă de subiecte precum impactul creșterii cazurilor de mame minore în România și soluțiile pentru sprijinirea acestor femei tinere, importanța accesului la educație pentru sănătate, ca disciplină școlară obligatorie, necesitatea asigurării accesului gratuit la avort și consiliere pentru fetele sau femeile care se confruntă cu constrângeri sau care au fost victime ale violenței, lipsa de interes pentru promovarea avortului medicamentos.“, spus Remus Negoi.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions