Conecteaza-te cu noi

Politica

De ce refuză PSD și PNL să supună la vot legea de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari?

Published

on

USR acuză actuala putere că refuză cu îndârjire să pună în aplicare proiectul de lege privind anularea pensiilor speciale pentru parlamentari. Cei de la USR, inclusiv cei din Constanța afirmă că s-au împlinit 129 de zile de când PSD și PNL refuză să pună pe ordinea de zi legea USR de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari.

Amintim că, senatorul Remus Negoi a anunțat, în urmă cu patru luni, că USR a depus un nou proiect de lege pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor după ce Curtea Constituțională a respins legea care elimina aceste privilegii.

„Invităm PSD, PNL și orice altă formațiune care pretinde că dorește echitate între pensionarii români să susțină proiectul. Decizia adoptată de judecătorii CCR se bazează pe un neadevăr, cum că legea ar fi fost adoptată în 2021 într-o singură zi, când, de fapt, a existat o diferență de 8 zile între depunere și adoptare. Decizia Curții Constituționale și motivarea acesteia nu au apărut încă în Monitorul Oficial. USR depune astăzi un nou proiect de lege tocmai pentru a permite un timp mai larg pentru dezbateri, urmând însă ca raportul comisiei sesizate în fond și, mai apoi, votul în plenul Parlamentului să fie realizate după ce este publicată în Monitorul Oficial hotărârea CCR de joi.“, a declarat Negoi.

Parlamentarul constănțean a precizat că proiectul depus la începutul lunii mai prevede desființarea pentru viitor a pensiilor speciale ale parlamentarilor, dar stabilește și că, de la data intrării ei în vigoare, încetează plata pensiilor speciale în plată.

Advertisement

„Pensiile speciale reprezintă o sfidare pentru românii care au muncit cinstit și au contribuit o viață întreagă la fondul de pensii și nu respectă principiul contributivității. Pensiile speciale ne costă anual circa 2 miliarde de euro, iar dacă vor începe să se plătească și pensiile speciale pentru aleșii locali, așa cum vrea Coaliția sărăciei, suma va crește și mai mult. Nu poate CCR anula câte inițiative de desființare ale pensiilor speciale putem noi depune“, a mai spus Remus Negoi.

Între timp, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a sărit în apărarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, după ce CCR a decis că acestea au fost eliminate cu încălcarea legii. În acest caz, Parlamentul va trebui să ia act de decizia CCR, iar aleșii văduviți de veniturile speciale le vor încasa retroactiv. Ciolacu spune că nu e vorba de sume mari și că oricum trebuie să fie solidari cu colegii din politică în aceste zile grele.

„Așteptăm motivarea. Presupun că asta e legea. Haideți să nu fim ipocriți. Suma nu e una fabuloasă, nu e foarte mare. În alte zone sociale există sume mult mai mari. E vorba de o echitate. E vorba de a ajuta foștii demnitari să treacă prin aceste greutăți prin care trecem cu toții“, a declarat Ciolacu, citat de stiripesurse.ro.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions