Connect with us

Politica

Este decizia momentului! Guvernul s-a sucit: nu mai majorează pensiile sub 3.000 lei

Published

on

Coaliţia de guvernare a renunţat la singura măsură din acest an care ducea la majorarea unor pensii.

Este vorba despre creşterea plafonului de la 2000 la 3000 de lei, până la care pensionarii să fie scutiţi de plata impozitului pe venit, care ar fi adus majorări, şi de până la 100 de lei, dacă această scutire de impozit intra în vigoare.

S-a renunţat la această măsură în principal din cauza tensiunilor care s-au produs între PSD și PNL, pentru că inițial despre această măsură a vorbit ministrul PSD al Finanțelor publice, Adrian Câciu.

El a spus că se analizează posibilitatea ca plafonul până la care pensionarii sunt scutiți de plata impozitului să fie crescut de la 2000 de lei la 3000 de lei. Ulterior, într-o ședință a conducerii Partidului Național Liberal, liberalii s-au arătat deranjați.

Fostul ministru al Muncii, Raluca Turcan, a fost cea care a fost cea mai vocală în această ședință, spunând că această idee le aparţine.

Apoi PSD a venit cu acel pachet social privind majorarea pensiilor cu cel puțin 10%, dar de anul viitor. Această măsură nu a mai fost cuprinsă în pachetul social al Partidului Social Democrat.

Săptămâna trecută, fostul ministru PNL al Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că va face o conferință de presă, intenționat să anunțe că va iniția un proiect de lege care să cuprindă această măsură.

Potrivit informațiilor Antena 3, a existat o discuție între Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu și cei doi lideri ai coaliției de guvernare au convenit ca niciunul dintre liderii partidului să nu mai iasă și să vorbească despre majorări de venituri până când nu se va discuta în cadrul coaliției de guvernare.

Premierul Nicolae Ciucă ar fi discutat cu Raluca Turcan, iar aceasta ar fi renunțat să mai depună acest proiect de lege, astfel că s-a anulat conferința de presă pe care apucase să o anunțe.

Din informațiile Antena 3, coaliția de guvernare nu mai intenționează să ia această măsură, cel puțin nu până la finalul acestui an.

Măsura a fost discutată iniţial să intre în vigoare începând cu data de 1 septembrie, dată care deja a trecut. Acum se discută acum în cadrul coaliției de guvernare un pachet social care să cuprindă doar măsuri care să intre în vigoare începând de anul viitor şi este puțin probabil să fie și această măsură.

Din informațiile noastre, va fi o majorare a pensiilor, nu se ştie procentul, dar nu va fi la acest plafon ridicat de 3.000 de lei. (sursa: antena3.ro)

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!