Connect with us

Administratie

De ce sunt supuse dezbaterii două proiecte de modificare a regulamentului parcărilor. Caragheorghe: „Doar primarul are răspunsul“

Published

on

De ce au fost urcate spre consultare publică două proiecte, unul al PSD în primă fază, și altul al USR-PNL apoi, privind modificarea regulamentului parcărilor din Constanța? Răspunsul la această întrebare în deține doar primarul Vergil Chițac, a declarat, astăzi, liderul consilierilor locali ai USR, Dumitru Caragheorghe în cadrul unei conferințe de presă.

„Pe marginea acestui subiect, comunicarea din partea Primăriei a fost că urmează se urce în consultare publică regulamentul agreat de consilierii PNL și USR, la care a achiesat oarecum și PSD la masa ținută de primar. Proiectul PNL și USR se negociază de un an și jumătate. El a fost tergiversat pentru diferite motive și am ajuns la finalul lunii aprilie la o concluzie că am finalizat discuțiile. Regulamentul a fost pus pe masa domnului primar, unde iarăși a rămas acolo și nu a fost publicat pentru consultare publică, pentru că, vezi Doamne, trebuie să mai ia semnături de la departamente și alte chestiuni birocratice din aparatul Primăriei. A fost întârziat, cel mai probabil intenționat. Ne-am trezit la un moment că apare și PSD, după o situație apărută la Mangalia, cu primarul PNL de acolo, care l-a pus pe Chițac într-o lumină proastă, că vin ei să salveze situația și au înregistrat un proiect care cuprindea câteva dintre multele intervenții înregistrate deja la Primărie. După presiunile noastre a fost înregistrat și proiectul nostru. Aceasta este cronologia faptică de ce proiectul PSD a fost înregistrat înaintea proiectului PNL – USR. Nu exclud și faptul că PSD să fi avut și ceva informații să îi confere dreptul de a intra primul cu înregistrarea unui proiect.“, a spus Caragheorghe.
Liderul USR Constanța a mai spus că mai important este faptul că primarul Chițac a avut două intervenții în spațiul public în care vorbea de un singur regulament care este gata să intre în consultare publică, iar acum, subit, ne-am trezit cu două proiecte care vor fi supuse la vot.

Deputatul Stelian Ion a spus, la rândul său, legat de faptul că sunt două proiecte de modificare a regulamentului parcărilor, că nu se întâmplă foarte des coincidențe în administrația publică.

„Lucrurile nu sunt lăsate la voia întâmplării lăsate, primarul Chițac știa de acest lucru și pare că are o bună coordonare și un foarte bun dialog cu PSD“, a afirmat Stelian Ion.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta