Conecteaza-te cu noi

Exclusiv

Deacu execută debitorii Primăriei Mangalia pentru onorariul fabulos al avocatului care a pierdut procesul cu Limanu

Published

on

Redacţia Ordinea.Ro a intrat în posesia contractului de asistenţă juridică şi reprezentare încheiat de Primăria Mangalia cu avocatul bucureştean Andrei Grimberg, pentru procesul de grăniţuire cu localitatea învecinată, Limanu. După cum este deja de notorietate, pe 18 octombrie 2016, Curtea de Apel Ploieşti a dat câştig de cauză Primăriei Limanu, în litigiul care viza includerea unui teren de 23,5 hectare, din incinta DMHI, în hotarele acestei comune. În urma acestei soluţii, Primăria Mangalia pierde taxe şi impozite anuale de 2,5 milioane de lei, care de acum vor fi încasate de Primăria Limanu. Pentru acest proces, pe care l-a pierdut cu brio, Andrei Grimberg a beneficiat de un contract din banii publici ai Primăriei Mangalia, în valoare de 1.290.000 de lei plus TVA. Contractul a fost semnat de primarul Cristian Radu, de administratorul public Romulus Dumitrana şi de secretarul Municipiului Mangalia, Petrina Boiţă.

grimberg-contract-granituir

Suma stabilită în contractul de asistenţă juridică echivalează cu 286.666 de euro, fără a include în calcul valoarea TVA-ului, care se datorează, de drept, statului. Însă, chiar şi aşa, onorariul este de-a dreptul astronomic, având în vedere faptul că preţul unui apartament în Mangalia variază între 25.000 de euro şi 50.000 de euro, potrivit anunţurilor publicate la zi pe site-ul OLX. Este cel puţin neuzual ca o autoritate publică să plătească pentru un proces o sumă care ar ajunge pentru cumpărarea unui număr de zece apartamente – confort redus, sau cinci apartamente – confort sporit.

olx-apartament-mangalia

Potrivit unor surse locale, Primăria Limanu, care a şi câştigat procesul de grăniţuire, ar fi achitat avocaţilor ei 6.000 de lei pentru asistenţă şi reprezentare în faţa instanţelor de judecată.

Pe de altă parte, potrivit informaţiilor noastre, după ce a încheiat contractul cu Grimberg, Primăria Mangalia s-a văzut în faţa situaţiei de a nu avea lichidităţile necesare achitării onorariului astronomic. De asemenea, Primăria datora sume importante avocatului, în urma altor procese. Cum contractele de asistenţă juridică sunt titluri executorii, avocatul Grimberg a deschis un dosar de executare silită la biroul executorului judecătoresc Vasile Deacu din Constanţa (vezi ştampila executorului, pe contractul de asistenţă juridică!!!). Mai departe, Deacu a trecut la executarea silită, dar nu a bunurilor sau bugetului local al Municipiului Mangalia, ci a unor terţi care aveau datorii restante la bugetul local. Potrivit informaţiilor noastre, ar fi vorba de 22 de debitori. De asemenea, dacă sumele datorate de aceşti terţi nu vor fi îndestulătoare pentru petenţiile lui Grimberg, avocatul bucureştean ar putea cere executarea silită a unor imobile ale Mangaliei.

Executorul Vasile Deacu este o figură controversată. Acesta a fost condamnat pe fond de Curtea de Apel Constanţa, pentru abuz în serviciu, însă a fost achitat ulterior de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Deacu este asociat în Fundaţia Pontul Euxin, alături de avocaţii Ionel şi Tudor Haşotti şi alte persoane. Ionel şi Tudor Haşotti sunt fratele, respectiv nepotul senatorului Puiu Haşotti, cel care a participat la lansarea candidaturii primarului Cristian Radu, pentru actualul mandat de primar al Mangaliei. Vom reveni!

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions