Connect with us

Energie&Mediu

Decizii importante ale AGA de la OIL Terminal. Bectemir și Barbu, revocați din calitatea de membri în CA. Cine îi înlocuiește

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor Societatii OIL TERMINAL S.A si-a desfasurat lucrarile in data de 24.11.2017, ora 11.00, la prima convocare, la sediul societatii din strada Caraiman, nr. 2, ca urmare a indeplinirii conditiilor legale de cvorum, la sedinta participand actionari reprezentand 73,20 % din capitalul social.

Printre cele mai importante decizii adoptate în cadrul ședinței AGA de astăzi, conform documentului existent pe bvb.ro, se află votul pentru doi noi membri în cadrul Consiliului de Administrație al companiei. Este vorba despre Onofrei Andrei Ionuț și Ramona Ungur.

Cu votul majoritar al actionarilor prezenti/reprezentati, se aleg in calitate de membri ai Consiliului de Administratie al Societatii OIL TERMINAL SA, prin metoda votului cumulativ, urmatorii: Costreie Toma Bogdan – 405.156.177 voturi; Onofrei Andrei Ionut  – 541.904.433 voturi; Gheorghe Cristian Florin – 405.156.177 voturi; Cononov Paul  – 405.156.177 voturi; Cimpeanu Nicolae – 405.156.177 voturi; Ungur Ramona – 405.156.177 voturi; Andrei Aurelian Ovidiu – 405.156.177 voturi”, se arată în documentul semnat de președintele Consiliului de Administrație, Florin Cristian Gheorghe. 

De asemenea, la articolul doi din raportul ședinței AGA de la OIL Terminal, se precizează următoarele: “Se revoca din calitatea de membri ai Consiliului de Administratie al Societatii OIL TERMINAL SA ca urmare a faptului ca nu au fost reconfirmati prin vot cumulativ, in conformitate cu art. 32 pct.(7) din Ordonanta de Urgenta nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, aprobata cu modificarile si completarile ulterioare, urmatorii: Barbu Ionut și Bectemir Hermina.”

Cine sunt Onofrei Andrei Ionuț și Ungur Ramona?

Din informațiile noastre, Onofrei Andrei Ionuț este avocat în Baroul București, deci nicio pregătire de specialitate în domeniul de activitate al OIL Terminal, iar Ungur Ramona vine în CA-ul de la Oil Terminal tot din București și lucrează în domeniul bancar.

Informațiile au fost confirmate pentru Ordinea.ro de directorul Departamentului Dezvoltare din cadrul OIL Terminal, Marieta Stasi.

16120 Cv Ramona Ungur

15950 Cv Onofrei Andrei Ionut

Facem precizarea că Hermina Bectemir și Ionuț Barbu au fost numiţi în calitatea de administratori provizorii în Consiliul de Administrație, prin metoda votului cumulativ, în cadrul ședinței AGA a OIL Terminal din luna martie a.c.

Iată și alte hotărâri adoptate astăzi, 24 noiembrie 2018 de către AGA a OIL Terminal:

http://www.bvb.ro/FinancialInstruments/SelectedData/NewsItem/OIL-Hotarari-AGA-O-24-11-2017/CC9CF

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Energie&Mediu

Nuclearelectrica: Unitatea 2 a CNE Cernavodă funcționează la putere nominală

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

SN Nuclearelectrica SA (“SNN”) anunta ca Unitatea 2 a CNE Cernavoda functioneaza la putere nominala, lucrarile de reparatie la rezervorul aferent grupului turbogenerator (partea clasica a centralei)  fiind finalizate.

Reamintim ca lucrarile de reparatie se puteau efectua numai cu o reducere de putere a reactorului Unitatii 2.

Reducerea de putere controlata si realizarea lucrarilor s-au efectuat  in deplina siguranta si in conformitate cu procedurile specifice ale centralei.

Citiți și:

Reparații la Unitatea 2 a CNE Cernavodă. Vezi până când se impune reducerea de putere

 

Comments

comments

Continuă să citești

Energie&Mediu

Reparații la Unitatea 2 a CNE Cernavodă. Vezi până când se impune reducerea de putere

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

SN Nuclearelectrica SA (“SNN”) anunta ca Unitatea 2 a CNE Cernavoda va functiona, incepand cu ora 13:00, 15 octombrie 2018, la putere redusa in vederea efectuarii unor lucrari de reparatie la un rezervor aferent grupului turbogenerator (partea clasica a centralei).

Lucrarile de reparatie se pot efectua numai cu o reducere de putere a reactorului Unitatii 2. Estimam ca Unitatea 2 va functiona la putere redusa (cca 300-350 MW) pentru o perioada de 12 ore.

Reducerea de putere controlata si realizarea lucrarilor se vor efectua in deplina siguranta si in conformitate cu procedurile specifice ale centralei, transmite conducerea Nuclearelectrica prin intermediul unui comunicat remis redacției.

Comments

comments

Continuă să citești

Energie&Mediu

Premieră în România. Prima staţie pentru stocarea energiei, inaugurată la Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Prima staţie pentru stocarea energiei din România a fost inaugurată la Constanța de către EDP Renewables. Este un sistem de stocare a energiei în parcul eolian Cobadin 1.

„Prin acest proiect contribuim la realizarea celei de-a treia revoluţii din sectorul energiei regenerabile. Dacă prima a fost îmbunătăţirea capacităţilor eoliene şi creşterea competitivităţii, acum douăzeci de ani, iar a doua a fost energia solară, care prin scăderea recentă a costurilor schimbă deja perspectiva sectorului regenerabilelor, a treia de abia începe, şi aceasta este stocarea”, a declarat Duarte Belo, director-general al EDPR Europa şi Brazilia, citat de ziarul Bursa.

Decalaj între autoritățile statului și mediul privat de afaceri

Stația are o capacitate de 1 MW. Prin intermediul ei, excesul de energie produsă poate fi stocat în baterii și eliberat ulterior în funcţie de cerere sau de necesități.

“Această investiție este o premieră în țara noastră și poate juca un rol foarte important în asigurarea serviciilor de sistem prin echilibrarea sistemului energetic național în anumite situații. Energia electrică stocată în această stație este energie electrică produsă de un parc eolian, deci este o energie regenerabilă, nepoluantă. Nu pot sa nu observ o defazare, un decalaj intre autoritatile statului si mediul de privat de afaceri: in contextul in care in noua strategie energetica realizata de ministerul Energiei se vorbeste despre realizarea unui nou grup de producere prin arderea carbunelui si captarea emisiilor poluante de carbon, investitorii privati vin cu solutii de actualitate pentru dezvoltarea morderna a sectorului energetic romanesc.”, ne spune George Niculescu, investitor în sectorul regenerabilelor, membru PATRES și consilier județean în cadrul Consiliului Județean Constanța, prezent la evenimentul de inaugurare.

EDPR are în plan construirea unei staţii secundare de stocare a energiei în parcurile solare din România. Sistemul de stocare a energiei în parcul eolian Cobadin 1 este primul proiect al EDPR în Europa, nu doar în România. EDP Renewables (Energias de Portugal) şi-a început activitatea în România în 2008 prin achiziţia mai multor proiecte eoliene, notează investenergy.ro.

Sistemele de stocare a energiei pe bază de acumulatori se dovedesc extrem de căutate, deoarece furnizează companiilor de utilități servicii de echilibrare a sarcinii în rețeaua electrică cu răspuns extrem de rapid. În plus, prin natura lor modulară reprezintă o soluție care poate fi extinsă în timp. Potențialul acestei tehnologii este atât de mare, încât se așteaptă instalarea unor capacităţi de stocare a energiei de circa 11 GW, până în 2020, în 22 de țări, conform Navigant Research.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: