Connect with us

Politica

Demnitarii, salarii mărite și cu… 3.000 de lei / lună. Cât vor câștiga premierul Ciucă și ministrul de Interne

Published

on

După majorările salariale făcute în Parlament, polițiștii din Sindicatul Europol i-au făcut public noul salariu al șefului Ministerului Afacerilor Interne, Lucian Bode. Totodată, ei i-au calculat și salariul premierului Nicolae Ciucă și au anunțat, într-o postare făcută pe Facebook, și câți bani vor încasa parlamentarii.

Potrivit polițiștilor de la Europol, Nicolae Ciucă va ajunge să câștige, lunar, suma de 26.450 de lei fără sporuri. În ceea ce-l privește pe șeful Afacerilor Interne, Lucian Bode ar urma să aibă un salariu 24.150 lei pe lună, fără sporuri, informează Europol. Totodată, un parlamentar va câștiga 20.700 lei pe lună, „fără să luăm în calcul celelalte sume forfetare ce depășesc 10.000 euro”.

Mesajul complet al polițiștilor din Sindicatul Europol este aici:

“Demnitarii și aleșii locali și-au mărit salariile și cu 3000 lei pe lună
Astăzi, Senatul României a votat cu o largă majoritate amendamentul propus cu schepsis de UDMR prin care coeficienții lor se vor înmulți cu salariul minim brut în plată din 2021, adică 2300 lei.
Ce înseamnă asta în traducere liberă? Păi de exemplu, premierul Ciucă are coeficient de 11,5 care se va înmulți cu 2300 lei, adică 26450 lei FĂRĂ SPORURI. Un parlamentar are coeficientul de 9, adică 20700 lei pe lună, fără să luăm în calcul celelalte sume forfetare ce depășesc 10.000 euro.
Iar Lucian Bode, ministrul de interne care ne spunea în decembrie 2021, cu lacrimi în ochi, că nu există buget pentru aplicarea legii salarizării pentru polițiști, va primi 24150 lei/lună FĂRĂ SPORURI. Asta în timp ce polițiștilor li se calculează salariul prin înmulțirea coeficientului de salarizare, care pentru un agent este de 1,90 cu valoarea de referință sectorială de 197,33 lei, sumă plafonată la nivelul anului 2009, adică 374.92 lei. Aceasta este suma la care se raportează majoritatea drepturilor salariale pe care le primește polițistul.
Iar dacă „egalitatea” nu ar fi ca și în fabula „Câinele și cățelul”, dacă am trăi într-o democrație și un stat de drept și am aplica aceeași regulă ca și în cazul de mai sus, un agent de poliție ar fi avut astăzi un salariu de funcție, fără sporuri de 5000 lei.
Mai e nevoie de vreo dovadă că polițiștii sunt umiliți în această țară?!”

foto: ilustrativ

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement