Connect with us

Politica

Deputatul Huțucă (PNL) îi cere premierului DEBLOCAREA construirii Spitalului Regional de la Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, în calitate de deputat în Parlamentul României îi cere premierului Viorica Dăncilă deblocarea construirii Spitalului Regional de la Constanța. Huțucă transmite ca județul Constanța să NU mai fie tăiat de pe harta investițiilor în sănătate și susține că este absolut necesar ca premierul să precizeze când urmează a fi construită unitatea medicală mult promisă pentru județul Constanța, știut fiind faptul că Spitalul Județean este suprasolicitat. Mai mult, parlamentarul liberal vrea să știe și ce loc ocupă această investiție pe lista priorităților guvernamentale.

Redăm integral comunicatul semnat de Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța:

Județul Constanța dispune de o infrastructură sanitară precară, cu spitale vechi, slab echipate și, de cele mai multe ori, neîncăpătoare pentru numărul mare de pacienți, mai ales pe perioada sezonului estival. De aceea, necesitatea construirii unui spital regional la Constanța este o prioritate pentru județul nostru, mai ales în condițiile în care vedem cu toții că Spitalul Județean este depășit și neperformant din punct de vedere medical, iar nemulțumirile constănțenilor legate de serviciile medicale publice sunt uriașe și justificate.

În acest sens, în calitate de deputatat PNL de Constanța, am adresat un set de întrebări premierului Viorica Dăncilă, în speranța că astfel Guvernul nu va mai tăia Constanța de pe harta investițiilor în sănătate și va debloca într-un final consturirea spitalului regional.

I-am solicitat pe această cale premierului să precizeze când urmează a fi construit Spitalul Regional de Urgență Constanța și cu ce fonduri, ce loc ocupă această investiție pe lista priorităților guvernamentale, ce secții și ce capacitate va avea etc. În total, au fost 35 de întrebări legate de subiect pentru a mă asigura că Executivul ia în serios acest proiect.

Din păcate, răspunsul Guvernului mi-a confirmat bănuielile că proiectul este la nivel de vorbe, iar Memorandumul semnat privind identificarea alternativelor necesare pentru construcția spitalului regional de urgență Constanța a rămas la nivel de hârtie. Singura precizare a Executivului a fost că „s-a considerat necesară organizarea unui grup tehnic de lucru constituit la nivelul Ministerului Sănătății pentru stabilirea pașilor necesari în vederea realizării obiectivului”.

Ne așteptăm, însă, ca măcar în Bugetul pe anul 2019 statul să asigure sursele de finanțare pentru partea care revine Guvernului român, ca o ultimă speranță pentru constănțeni că într-o bună zi ar putea beneficia și ei de servicii medicale de calitate.

De asemenea, vă prezentăm și documentele care stau la baza comunicatul remis redacției de către parlamentarul constănțean

Download (PDF, 68KB)

 

Download (PDF, 123KB)

 

Download (PDF, 54KB)

 

NOTĂ! La sfârșitul lunii martie 2018, Horia Marius Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța anunța că a discutat cu premierul Viorica Dăncilă, cu ministrul Sănătății, cu ministrul Finanțelor Publice și vor mai exista astfel de întâlniri, întâlniri care vor avea ca tema construirea Spitalului Regional de la Constanța. Care au fost concluziile discuțiilor, citiți într-un articol “Ordinea.ro”.

Președintele CJ Constanța, promisiuni pentru Spitalul Regional. Ia în calcul un credit pe 25 de ani!

Spital public – privat construit de turci

De asemenea, Sorina Pintea, actualul ministru al Sănătății a vorbit, în luna în octombrie 2018 despre construirea unui spital public – privat la Constanța. Atunci, ministrul informa opinia publică asupra faptului că discuțiile cu turcii care vor finaliza textul parteneriatului în termen de două luni.

Concret, Ministerul Sănătății din Turcia va oferi autorităților române un proiect pentru construirea spitalului regional din Constanța, urmând ca guvernul român să asigure finanțarea acestuia. Decizia a fost luată în timpul vizitei pe care premierul Viorica Dăncilă a efectuat-o în Turcia, în luna octombrie 2018, prilej cu care s-a semnat și un memorandum în domeniul sănătății pentru încurajarea reciprocă a investiţiilor în sectorul sanitar.

În urma discuțiilor purtate de premierul Viorica Dăncilă cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, pentru construirea Spitalului Regional de la Constanța partea turcă s-a angajat să ofere proiectul unui spital ultramodern, de cel puțin 1000 de locuri. Potrivit senatorului PSD de Constanța, Nicolae Moga, “partea turcă vine cu proiectul spitalului, gata făcut, cel mai modern spital, iar Constanța vine cu terenul, acesta fiind identificat și aprobat de mult”. Finanțarea va fi asigurată de la bugetul statului român iar, după construire, spitalul regional va rămâne la Ministerul Sănătății sau la Consiliul Județean Constanța.

Iată declarațiile:

Spital public-privat, la Constanța! Discuțiile pentru încheierea parteneriatului cu turcii au început

sursa foto: evz.ro

Comments

comments

Politica

(GALERIE FOTO) Proiect PRO România. Târgul de la General Scărișoreanu, modernizat

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Târgul de sâmbătă din localitatea General Scărișoreanu este cel mai mare din județ, atrăgând mii de vizitatori și comercianți din Constanța și din județele limitrofe. Din păcate, însă, condițiile actuale de comercializare sunt jalnice, nici măcar tarabe nu există, spune candidatul PRO România la Consiliul Județean Constanța, Răzvan Filipescu. Acesta spune că a venit timpul ca producătorii locali să fie susținuți cu adevărat prin proiect concrete.

„Trebuie să intrăm și noi odată în secolul al XXI-lea și pentru asta vă propun un proiect amplu de modernizare a acestui târg, un proiect de adaptare la un comerț civilizat, cu zone separate pentru produse diverse, produse agroalimentare și animale vii, zonă de agrement – parc, zonă de terasă cu restaurant și zone de toalete, lucruri normale în orice țară și adaptate la noile norme sanitare impuse de pandemia de COVID 19. Propun de asemenea realizarea a încă două astfel de târguri/oboare, unul la Cobadin, unde acum totul se vinde pe trotuar și un altul în zona de nord a județului, care să funcționeze tot weekendul și care se pot transforma inclusiv în Târguri de Crăciun sau Paște, devenind atracții de interes pentru toți locuitorii județului. Pentru asta candidez la Președinția Consiliului Județean Constanța, să facem bine și să facem odată lucruri normale pentru oameni.“, a spus Răzvan Filipescu.

Candidatul PRO România la șefia CJ Constanța notează că, în contextul situației de astăzi a satelor și comunelor dobrogene, în sprijinul interacțiunii sociale, vine cu un proiect de TÂRG, în satul General Scărișoreanu, un loc în care se adună săptămânal oameni dispuși să vândă sau să cumpere produse tradiționale sau din import.

„Ca urmare a invaziei cu centre comerciale mai mici sau mai mari, venim cu o alternativă ce reprezintă o tradiție în satele românești. Proiectul este format din mai multe pavilioane (spații) precum:

  1. Spații pentru comercializarea animalelor vii
  2. Spații pentru comercializarea de produse agricole, de fructe și de legume
  3. Spații pentru comercializarea de produse din carne, peste sau lactate
  4. Spatii pentru comercializarea de produse necomestibile de tot felul
  5. Spatii pentru gustare
  6. Spațiu de joacă pentru copii
  7. Spațiu verde amenajat pentru activități de socializare și petrecere a timpului liber
  8. Parcare auto cu un total de 85 de locuri, necesare comercianților care vin cu produse, dar și tuturor oamenilor care vin cu autovehiculele.“, se arată în proiect.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Corina Martin intră în competiția pentru funcția de primar al municipiului Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Corina Martin intră în competiția pentru funcția de primar al municipiului Constanța. Cunoscută una dintre persoanele care a promovat litoralul românesc alături de Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, Corina Martin este candidatul Partidului Ecologist Român pentru Primăria Constanța la alegerile locale din acest an.

“Am venit astăzi să îi lansăm candidatura Corinei Martin. Suntem siguri că poate să aducă ceva în orașul Constanța. Împreună cu noi, cu echipa de la Constanța, avem convingerea că o să facă o figură frumoasă și poate câștiga primaria”, a declarat Dănuț Pop, președintele PER.

Și colegii de la Constanța și-au exprimat încrederea în modul cum va gestiona Corina Martin activitățile din campanie.

“Provin din mediul de afaceri. Fac politică de 30 de ani – politica bunului simț, politica dezvoltării personale. De puțin timp activez în PER. Motivul pentru care m-am înscris în partid este că acest partid are 30 de ani de activitate. Este un partid de ideologie, de lider. Cred că pot să contribui la dezvoltarea orașului, societății din Constanța. Mă aflu în fața dvs. pentru a deschide o ușă în cadrul colaborării cu presa”, a precizat Daniel Moraru în calitate de prim-vicepreședinte PER și președintele Organizației PER Constanța.

Administrație prin turism

În primul discurs în calitate de candidat pentru Primăria Constanța, Corina Martin a spus că a învățat administrație prin turism și își propune să lucreze pentru promovarea și dezvoltarea orașului Constanța.

“Sunt 14 ani de când fac turism la Constanța. În realitate sunt 15 și se împlinesc chiar astăzi. Mă știți și va stiu – vorbim despre turism. Pentru Constanța și despre Constanța. Până astăzi am făcut turism și politică. Am făcut politica turismului. De astăzi, fac și politica. Sunt președintele formațiunii municipale PER și candidez la Primăria municipiului Constanța. De ce închei activitatea de la conducerea organizațiilor din turism și de ce de astăzi candidez la Primăria din Constanța. Am început în 2005, două mandate. Apoi am devenit președinte ANAT în 2009. Două mandate la rând. În 2007, am înființat Asociația Litoral. Din 2007 fac turism și politică. În federația înființată în 2009, am reunit autorități locale alături de operatori privați din turism. (…) Primul meu obiectiv este să redau strălucirea orașului și mândria pentru locuitori. (…) Îmi doresc ca orașul Constanta să devină o destinație turistică și un oraș curat. Îmi doresc turism, istorie și cultură. (…) O femeie poate mai mult. Voi fi omul care va aduce o politică nouă la Constanța”, declară Corina Martin.

Corina Martin va deschide lista consilierilor locali pentru Consiliul Local Municipal Constanța din partea Partidului Ecologist Român.

Cine este Corina Martin

Corina Martin a promovat turismul românesc de pe scaunul Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din Romănia, de asemenea si de pe cel de președinte al Asociației Litoral – Delta Dunării. Corina Martin a fost una dintre vocile care au insistat ca românii să caute frumusețea litoralului românesc.

Pe Corina Martin o știu constănțenii și pentru că a făcut parte din anturajul foștiilor lideri ai județului Constanța, Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, actualmente deținuți de drept comun pentru fapte de corupție și cu multe alte dosare penale aflate pe rolul instanțelor de judecată. Alții o știu pe Corina Martin drept zeița Tomiris, personaj pe care l-a promovat, pe bani publici, într-un festival de răsunet organizat la Constanța.

La eveniment au participat Dănuț Pop, Președinte Partidul Ecologist Român, Mircea Andrei – Secretar General PER, Daniel Moraru – PrimVicepreședinte PER și Președinte Filiala Judeţeană Constanţa și Corina Martin –Vicepreședinte PER și Președinte Organizaţia Municipală Constanţa.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Inițiativa „Fără Penali în Funcții Publice“, votată în Camera Deputaților! Următorul hop – Senatul

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Inițiativa “Fără Penali în Funcții Publice” a fost adoptată de Camera Deputaților. Urmează votul din Senat, apoi vom avea referendum, spune deputatul de Constanța al USR Stelian Ion. Inițiativa cetățenească „Fără Penali în Funcții Publice“ a fost depusă în Parlament în 2018 de un grup de cetățeni și susținuți de USR. Pentru această inițiativă  au fost strânse un milion de semnături. Stelian Ion a declarat pentru Ordinea.ro că votul de astăzi în Parlament este un mare pas înainte și speră că „fără penali în funcții publice“ va deveni literă de lege în Constituție.

„Inițiativa a zăcut timp de doi ani prin sertarele Camerei Deputaților. Acum, pentru că tot e perioadă electorală, toate partidele, inclusiv PSD-ul, doresc să arate că vor o administrație curată. Din păcate, cred că aceste partide fac asta de ochii lumii. Așteptăm să vedem ce se va întâmpla la Senat.“, a declarat Stelian Ion.

În favoarea acestei legi au votat „pentru“ 295 de deputați. Doar unul singur s-a abținut.

Inițiativa „Fără Penali în funcții publice” propune ca articolul 37 din Constituție, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conținut: „Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării”.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: