Conecteaza-te cu noi
SEAS

Exclusiv

Destinul penal al PSD Eforie. Fostul președinte arestat în America, înlocuit cu un inculpat în libertate

Published

on

Virgil Negru si Maricel Cirjaliu PSD Eforie

Primarul comunei Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu, judecat în stare de libertate pentru fapte de corupție, a fost desemnat președinte interimar al organizației PSD Eforie, după ce fostul președinte a fost arestat în Statele Unite ale Americii. Virgil Negru, președintele anterior, a fost reținut în flagrant de polițiștii din statul California în timp ce retrăgea, în mod fraudulos, sume de bani de la un bancomat, de pe mai multe carduri clonate. Sumele delapidate prin fraudă bancară de către fruntașul social-democrat din Eforie aparțineau de drept unor persoane nevoiașe, care primeau asistență socială din partea statului California. Negru a fost arestat în data de 1 aprilie 2023, informația fiind prezentată, pe baza surselor oficiale, de publicația Los Angeles Times. Fiind ocupat cu aceste activități în SUA, ”carderul PSD-ist” a absentat de la ședințele Consiliului Local Eforie, din care făcea parte. Ca urmare, oficialitățile din Eforie au întreprins demersuri pentru încetarea mandatului său de consilier local, sens în care au notificat organizația județeană PSD Constanța să întreprindă demersuri pentru validarea unui supleant. În acest context, Biroul Politic Județean al PSD Constanța a luat decizia de a-l exclude pe Virgil Negru din partid. Totodată, forul de conducere a decis ca funcția de președinte al organizației PSD Eforie să fie exercitată ad interim de Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul PSD-ist al comunei Agigea, fapt confirmat pentru Ordinea.Ro de purtătoarea de cuvânt a social-democraților constănțeni.

Nici noul președinte interimar nu este străin de sfera penală. Maricel Cîrjaliu a fost trimis în judecată, în anul 2020, de către procurorii DNA Constanța, sub acuzația de abuz în serviciu. Potrivit rechizitoriului DNA, Cîrjaliu a inventariat, în mod fraudulos, în domeniul privat al comunei Agigea, mai multe suprafețe de teren de pe malul mării, inclusiv bucăți din plaja aflată de drept în domeniul public de stat. Ulterior, terenul însușit abuziv a fost dezmembrat, iar un lot de 1700 de metri pătrați a fost vândut la prețul unei garsoniere către o societate deținută formal de finul fratelui primarului din Agigea. De altfel, fratele primarului, Bogdan Cîrjaliu, a fost cel care a împrumutat societatea cu banii necesari cumpărării terenului, după cum se arată în rechizitoriul DNA. În scurt timp, pe teren a fost construit restaurantul Golful Pescarilor, iar ginerele primarului din Agigea, Ionuț Cătălin Nuțoaia-Cîrjaliu, a devenit asociat în firmă, cu 50% din părțile sociale, pe baza unui aport în numerar, de 100 de lei. Practic, primarul a urmărit să-și îmbogățească familia, iar după ce și-a împlinit acest vis a trecut la hărțuirea restaurantului Pescăria lui Matei, mai vechi în zonă, care, din ordinul său, a primit zeci de amenzi abuzive (desființate ulterior în Justiție) și a fost debranșat de la utilități. Chiar și clienții restaurantului au primit amenzi de la Poliția Locală Agigea, după ce Primăria a interzis temporar parcarea mașinilor în zonă. Mai multe detalii AICI.

După ce Maricel Cîrjaliu a fost trimis în judecată, înaintea alegerilor locale din 2020, în apărarea sa a sărit președintele PSD Constanța, Felix Stroe. Acesta a arătat într-o conferință de presă că îi sprijină candidatura lui Cîrjaliu pentru un nou mandat de primar la Agigea, în baza prezumpției de nevinovăție de care, constituțional, se bucură toate persoanele trimise în judecată până la pronunțarea unei hotărâri definitive. Tot Felix Stroe conduce Biroul Politic Județean al PSD Constanța, forul care a luat decizia de a-l schimba pe președintele organizației Eforie, arestat în SUA, cu un inculpat judecat în stare de libertate.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions