Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

Deveselu: scutul antirachetă a fost activat. Al doilea sistem antirachetă va fi instalat în Polonia

Published

on

La ceremonia de certificare operaţională a sistemului de apărare antirachetă Aegis Ashore, organizată astăzi la Deveselu,  au participat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, adjunctul secretarului Apărării din SUA, Robert Work, INAUGURARE DEVESELUpremierul Dacian Cioloş, ministrul Apărării, Mihnea Motoc şi reprezentanţi ai Forţelor Navale ale SUA dislocate în Europa. Baza de la Deveselu este una dintre cele mai moderne unităţi militare din administrarea Ministerului Apărării Naţionale. Construcţia a început în 2013, iar componentele sale sunt operaţionale din decembrie 2015.

,,Le mulţumesc tuturor civililor şi militarilor care au depus eforturi semnificative la nivel instituţional, atât în România, cât şi în SUA, pentru ca astăzi, cu mai puţin de două luni înaintea Summit-ului NATO de la Varşovia, să participăm la această ceremonie de inaugurare.
Facilitatea antirachetă de la Deveselu este o componentă esenţială a Parteneriatului Strategic cu SUA şi reprezintă totodată un stimul major pentru dezvoltarea relaţiilor privilegiate dintre România şi SUA şi în alte domenii de interes comun.”, a declarat premierul Dacian Cioloş.

Al doilea scut antirachetă va fi amplasat în Polonia
,,Programul nostru de apărare antirachetă reprezintă o investiţie pe termen lung împotriva unei ameninţări pe termen lung. Scopul nostru este de a realiza o acoperire completă şi protecţie pentru aliaţii europeni ai NATO împotriva atacurilor cu rachete balistice din afara spaţiului euro-atlantic.(…)”, a declarat Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg. SECRETAR NATO

Conform aceluiaşi oficial, al doilea sistem de apărare antirachetă Aegis Ashore va fi amplasat în Polonia, la Redzikowo. Lucrările de construcţie încep vineri (13 mai n.r), iar sistemul urmează să fie operaţional până în 2018 (sursa: NATO).

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions