Conecteaza-te cu noi

Societate

Din această toamnă, Ministerul Educației lansează programul ”Masă sănătoasă la școală”

Published

on

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a anunțat astăzi extinderea programului de alocarea de alimente elevilor, pentru a reduce abandonul școlar. El a precizat că nu este vorba despre programul ”Masă caldă la școală”, unde doar 134 de școli hrănesc elevii la prânz.

Potrivit Europafm,  Cîmpeanu a precizat că Ministerul Sănătății va stabili ce alimente vor fi date elevilor, iar Ministerul Agriculturii se va ocupa de aprovizionarea cu produse, exclusiv românești:

„În total, aceste surse de finanțare vor trebui să genereze 1 miliard de euro pentru finanțarea programului astfel încât să avem o extindere semnificativă a programului de sprijin pentru reducerea abandonului școlar pentru un număr cât mai mare de elevi. Criteriile vor fi stabilite de către Ministerul Educației, luând în considerare vulnerabilitatea mare și medie din perspectiva abandonului școlar.”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Programul „Masă sănătoasă la școală” , în valoare de un miliard de euro, va începe din toamnă și se va derula cel puțin 5 ani.

Advertisement

Un alt program care vizează reducerea abandonului școlar din România, cel mai mare din Uniunea Europeană, aproximativ 16%, este deja în curs de implementare în peste 1.400 de școli.

Multe dintre aceste unități vor da alevilor o mașă caldă. Ministrul Educației spune că și acest program, parte din PNRR, va fi extins:

„Sunt alocate 221 milioane de lei pentru 3 ani, sunt vizați elevii de gimnaziu care vor beneficia de o masă sănătoasă în școli. Urmează runda a doua, pentru care numărul estimat al elevilor de gimnaziu beneficiari este de 380.000.”, a menționat Cîmpeanu.

Sursa foto: Stakebyschool.net

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions