Conecteaza-te cu noi

Societate

Dispar câinii vagabonzi din Hârșova. Vedeți ce soluție a fost găsită!

Published

on

 

În Hârșova, la fel ca în aproape toate orașele țării, și-au găsit sălaj o mulțime de câini comunitari. Sunt atât de mulți pe străzi încât localnicilor le este teamă să umble prin locurile mai izolate. Nimeni nu-și dorește să fie mușcat de un câine, pentru că asta înseamnă o multitudine de probleme începând cu vaccinul antitetanos și terminând cu situații mult mai grave. În toamna anului trecut, din dorința de a scăpa de patrupede, primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a contractat o firmă care să îi adune. Aceasta a reușit ca, în interval de o lună de zile, să adune 50 de câini vagabonzi. Dar costul pe care Primăria a trebuit să-l plătească a fost unul foarte mare. Este vorba despre 350 de lei pentru un câine. În aceste condiții, primarului i-a venit în minte soluția salvatoare: ”Era o sumă de bani foarte mare, așa că în luna noiembrie am început să facem investiții. Am cheltuit în jur de 20.000 de lei dar adăpostul a ieșit foarte bine. Are 28 de locuri, este cu platformă amenjataă, cu frigider, cu toate dotările. Iubesc animalele dar…. Este vorba despre o înmulțire exponențială. În opinia mea, este o problemă scăpată de sub control și ea presupune măsuri radicale. Știu că toți iubitorii de animale vor fi extrem de nemulțumiți și îi invit să vină să adopte câini, dacă doresc acest lucru.”, ne-a spus primarul Ionescu.  În cursul zilei de ieri, a fost eliberat certificatul de înregistrare sanitar-veterinară care atestă acreditarea Primăriei Hârșova pentru serviciul de gestionare a cîinilor fără stăpân. De astăzi va începe procedura de strângere a câinilor comunitari, conform dispozițiilor legale, aceștia urmând a fi găzduiți, conform legii, timp de 14 zile lucrătoare. La sfârșitul perioadei, dacă nu vor fi adoptați, vor urma procedurile legale. Adică vor fi eutanasiați. Primăria a anunțat locuitorii orașului despre această măsură și le-a transmis: ”Cu această ocazie, vă rugăm să nu lăsați câinii pe care îi dețineți nesupravegheați, pe domeniul public, întrucât vă veți asuma responsabilitatea dispariției acestora.”

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions