Conecteaza-te cu noi

Societate

Zeci de tineri din Corbu participă la proiectul ”Luptă pentru tine!”

Published

on

Asociaţia Centrul Cultural Corbu derulează în perioada iunie – august 2017 proiectul educativ pentru tineret “Luptă pentru tine!”. Proiectul se adreseaza tinerilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani, din comuna Corbu. Participă peste 80 de persoane, atât tineri cu ambiţii mari în carieră şi rezultate şcolare bune, cât şi elevi de nivel mediu, care trebuie aduşi la un grad mai înalt de educaţie. De asemenea, copiii aflaţi în situaţii de risc (abandon şcolar, consum de droguri sau alcool, tineri fără ocupaţie etc) vor participa în acest proiect. În timpul cursurilor, tinerii vor scrie eseuri, vor realiza lucrări plastice, articole sau alte materiale care să scoată în evidenţă cunoştinţele dobândite. De asemenea, vor avea loc deplasări tematice, atât în zone de risc, cât şi în medii elitiste, pentru conştientizarea ambelor aspecte ale societăţii. Scopul proiectului se realizează prin metode nonformale, prin organizarea unor activităţi antrenante, pe placul tinerilor şi cu impact pozitiv în rândul acestora, cu participarea unor ONG-uri şi instituţii cu competenţe în domeniile vizate. Obiectivul general al proiectului urmăreşte reducerea abandonului şcolar şi încurajarea excelenţei în educaţie, prin conştientizarea riscurilor şi oporunităţilor, în rândul elevilor. De asemenea, sunt vizate creşterea gradului de educaţie în rândul elevilor, conştientizarea elevilor asupra riscurilor specifice adolescenţei, încurajarea elevilor în adoptarea unei conduite propice sănătăţii şi sportului, creşterea gradului de responsabilitate în ceea ce priveşte pregătirea pentru carieră. În data de 13 iunie 2017 a avut loc festivitatea de deschidere a proiectului “Luptă pentru tine!”. În cadrul întâlnirii cu tinerii, au fost prezentate activităţile proiectulu, care vizează: – Importanţa educaţiei în viaţa adolescenților; – Beneficiile sportului pentru sănătate;  Sănătatea şi practicile pentru menţinerea sănătăţii; –  Orientarea în carieră; – Siguranţa în mediul online şi offline; Prevenirea şi combaterea dependenţei de jocurile online; Prevenirea unor situaţii de risc privind abuzul şi traficul de persoane.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions