Actual Slide

Dobrogea. COD PORTOCALIU de ninsori, precipitații mixte și polei

mart. 21, 2018 Mihaela Tîrpan

Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod galben valabil și pentru Dobrogea. Lândă această informare se mai află un cod portocaliu de vreme rea. Astfel, potrivit documentului ANM, în intervalul 22 martie, ora 15.00 – 23 martie, ora 20.00, vor fi semnalate ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, iar vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă.

“În Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură ninsorile vor fi în extindere dinspre sud-vest și în intensificare, se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, iar temporar vântul va avea intensificări în medie cu 45…55 km/h, astfel că vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolită și spulberată. În sudul și în estul Dobrogei precipitațiile vor fi mixte și se va depune polei. Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii, cu precădere în jumătatea de sud-est, unde intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de frig”, explică meteorologii.

Codul portocaliu a fost emis pentru intervalul 22 martie, ora 23.00 – 23 martie, ora 15.00. Vor fi semnalate ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, temporar viscol și vizibilitate scăzută.

“Codul potrocaliu este valabil în sudul Banatului și al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h și temporar 65…70 km/h, viscolind și local troienind zăpada și determinând diminuarea vizibilității”, transmite ANM.

Totodată, meteorologii au actualizat și informarea valabilă pentru intervalul 21 martie, ora 14.00 – 22 martie, ora 15.00 și anunță că fenomenele vizate sunt vremea deosebit de rece, ninsori moderate cantitativ și polei. În lista zonelor vizate pentru această atenționare se află și județul Constanța.

Comments

comments