Poliția Română a sesizat Curtea de Apel București, cu privire la arestarea lui Radu Mazăre în Madagascar, instanța urmând să analizeze dacă sunt întrunite condițiile extrădării.
Ulterior, Curtea a informat Ministerul Justiției, care va cere autorităților din Madagascar extrădarea fostului edil.
Surse judiciare au declarat că, în momentul în care a fost arestat, Radu Mazăre era împreuna cu iubita lui din Constanța, Roxana M.
Reamintim că Poliția Română a transmis azi, în mod oficial, că autoritățile din Madagascar au comunicat Inspectoratului General al Poliției Române, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, faptul că un cetățean român, (n.r. Radu Ștefan Mazăre, fost primar al municipiului Constanța) urmărit internațional pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 ani, a fost arestat, la data de 8 mai a.c., pentru o perioadă de 6 zile.
Poliția Română a fost în permanentă legătură cu autoritățile din Madagascar, colaborând cu acestea în vederea depistării și arestării persoanei urmărite internațional.
Persoana arestată de autoritățile din Madagascar a fost condamnată de Curtea de Apel București, în anul 2017, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu în formă continuată și constituire de grup infracțional organizat.
În cursul zilei de azi, s-a aflat, la început pe surse, că fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost capturat de autorităţi în Madagascar unde se află de la finele anului 2017.
Judecătorii instanţei supreme l-au condamnat, în 8 februarie, la 9 ani de închisoare cu executare pe fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, decizia fiind definitivă. De asemenea, o pedeapsă cu executare a fost dispusă şi pentru Cristian Borcea, acesta primind 5 ani. Borcea s-a întors în detenţie după ce a fost eliberat condiţionat în urmă cu câteva luni.
Mazăre a fost acuzat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri (plaje şi faleze din Constanţa), prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe.