Conecteaza-te cu noi

Societate

Doliu la Universitatea Ovidius. A murit profesorul Nicolae Rotund

Published

on

Colectivul Facultății de Litere din cadrul Universității Ovidius Constanța a anunțat decesul profesorului Nicolae Rotund.

”Cu profundă tristețe anunțăm plecarea către cele veșnice a domnului profesor Nicolae Rotund. Zeci de ani cadru didactic al Facultății de Litere, pasionat de actul de predare și, în egală măsură, de activitatea de cercetare, profesorul Rotund este unul dintre aceia care și-au iubit profesia, dedicându-i-se total.

Trupul neînsuflețit va fi depus mâine (n.r. – astăzi, 23 septembrie), începând cu ora 14.00, la Casa Albastră, iar slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, la ora 15.00, la biserica din Tomis Nord.

Dumnezeu să îl odihnească!”, au postat pe pagina oficială de facebook reprezentanții Facultății de Litere.

Advertisement

Iată ce mesaj a transmis prof. univ. Cristina Tamaș:

”L-am cunoscut pe profesorul Nicolae Rotund, în primii mei ani de învățământ, pe când era inspector și l-am reîntâlnit la revista Tomis, cu ocazia unei aniversări a scriitorului Constantin Novac, când m-a “provocat” să-i citesc romanele acestui împătimit iubitor al mării și să prezint la Neptun o conferință despre spațiul marin in proză scriitorului constantean. Întâlnirea această a fost copleșitoare pentru câ m-am trezit in lumea literară tomitană , în grupul de la Tomis, o revistă la care am colaborat cu mare pasiune tocmai datorită acestor scriitori și critici: Constantin Novac, Nicolae Motoc, Florin Șlapac, Arthur Porumboiu, Nicolae Rotund.

Nae, cum îi spuneau cei apropiați, a fost ultimul din acest grup literar care are meritul de a fi înființat și Filială Dobrogea a USR, extrem de importantă pentru spiritul literar al acestui spațiu, pentru adolescenții liceeni si studenții Universității “Ovidius”.

Aici, m-am întâlnit, din nou, cu profesorul universitar, cu omul de la catedră, devenit și director de departament, un spirit elegant și educat, plin de farmec, apreciat de colegi și iubit de studenți.

Toate aceste întâlniri, de-a lungul vieții, m-au făcut să-l cunosc și să-l consider pe Nicolae Rotund, un Om special, una dintre cele mai minunate și discrete persoane pe care le-am cunoscut. Am aflat, la ceas de seară, că sufletul său mare și nobil a părăsit această lume, o veste tristă cum au scris cei care au anuntat-o. De o mare tristețe asemenea dorului care îi va urmări, de acum înainte, pe toți cei care l-au cunoscut, apreciat, iubit. Si suntem mulți cei cărora ne va lipsi și ne va fi dor. Iar dorul nostru se va transforma, cum spunea Nichita, “intr-o lacrimă care plânge cu ochi.”

Advertisement

Cu stimă și prețuire adâncă!”

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions