Societate

Elevii constănțeni cu medii peste 8.00 au fost premiați! Vedeți ce sume s-au acordat

mai 18, 2018 Maria Ionescu

Astăzi, 18 mai 2018, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin”, a avut loc a VII-a ediție a “Galei Bursierilor Consiliului Județean Constanța”. Evenimentul a fost organizat în urma încheierii ciclului liceal, pentru elevii care au beneficiat de burse de merit, încă din clasa a V-a, prin “Programul de burse pentru elevii din mediul rural”.

Astfel, primii trei elevi din fiecare unitate școlară din mediul rural din județ care promovează examenul de admitere în liceele din județul Constanța, cursuri de zi și își păstrează media peste 8, primesc burse lunare în valoare de 150 lei, 100 lei, respectiv 50 lei, până în clasa a XII-a.

Educația a fost, este și va fi o prioritate pentru mine. Îmi doresc să avem cât mai mulți studenți, din rândul copiilor din județ. Scopul nostru este acela de a încuraja performanța școlară în mediul rural. Ca să construim un viitor frumos copiilor noștri trebuie să investim în educație”, declară președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu.

“Programul de burse pentru elevii din mediul rural” inițiat de Consiliul Județean Constanța este o măsură de sprijinire a elevilor cu rezultate bune la învățătură. Bursele reprezintă un instrument eficient împotriva fenomenului de abandon școlar, atât de răspândit în mediul rural.

În cadrul evenimentului au fost premiați 190 de elevi bursieri din clasele a XII-a. Valoarea totală a premiilor se ridică la aproximativ 83 de mii lei.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!