Connect with us

Actual

Eşti întreprinzător, ai o afacere viabilă ? Creează noi locuri de muncă şi primeşti finanţare nerambursabilă

Published

on

Ministerul Finanţelor Publice a dat startul sesiunii de înregistrare a cererilor de finanţare pentru stimularea investiţiilor care vor genera noi locuri de muncă.

Cererile de acord pentru finanţare, în baza schemei de ajutor de stat, se înregistrează până pe 22 august. Bugetul alocat sesiunii este de 113 milioane de lei, iar fondurile sunt nerambursabile.

În prima etapă de evaluare, Ministerul Finanţelor verifică îndeplinirea criteriilor de eligibilitate şi calculează un punctaj. Selectarea se realizează în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut.

Întreprinderile selectate în prima etapă transmit, în maxim 30 de zile lucrătoare de la data comunicării rezultatelor, planurile de afaceri, însoţite de restul documentelor justificative, în vederea analizării viabilităţii proiectelor şi a emiterii acordurilor pentru finanţare.

Obiectivul schemei de ajutor de stat îl reprezintă dezvoltarea regională prin sprijinirea investiţiilor şi crearea de noi locuri de muncă. Sumele se acordă sub formă de granturi de la bugetul de stat pentru cheltuieli eligibile de natura costurilor salariale. Până în prezent, în baza schemei, au fost aprobate 24 de proiecte de investiţii care vor genera 4.024 de noi locuri de muncă, pentru care a fost aprobat un ajutor de stat în valoare de 109,6 milioane de lei.

Toate informaţiile necesare pentru accesarea finanţării nerambursabile, sub formă de ajutor de stat se găsesc pe site-ul ministerului.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta