Connect with us

Actual

O ŞANSĂ ÎN PLUS PENTRU CARIERĂ ÎN MARINA MILITARĂ

Avatar

Publicat

la

Tinerii interesaţi de o carieră în Forţele Navale Române au posibilitatea de a se înscrie la sesiunea a II-a a concursului de admitere, organizat de Şcoala Militară de Maiştri Militari de Marină „Amiral Ion Murgescu”, în perioada 5-7 septembrie.

Unitatea de învăţământ scoate la concurs 33 de locuri, numai pentru băieţi, iar pentru aceasta absolvenţii de liceu (cu Diplomă de Bacalaureat) vor trebui să întocmească şi să depună dosarele de candidat la Birourile de Informare Recrutare (vezi aici) din judeţul în care îşi au domiciliul.

Prin Birourile de Informare Recrutare, toţi candidaţii vor fi înştiinţaţi despre susţinerea probelor din cadrul Etapei I, mai exact, probele sportive, testul psihologic şi interviul, care se vor desfăşura la Centrele Zonale de Selecţie şi Orientare.

Cei declaraţi admişi la Etapa I primesc dreptul de a se prezenta la sediul Şcolii Militare de Maiştri de Marină „Amiral Ion Murgescu” pentru a participa la Etapa a II-a, şi anume, proba psihotehnică şi proba de verificare a cunoştinţelor la matematică (algebră şi trigonometrie) şi fizică (mecanică şi electricitate).

Comments

comments

Actual

O casă s-a făcut scrum în zona Peninsula Năvodari

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul nopții ce a trecut, în jurul orei 2.30, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu ce s-a declanșat pe strada P17 din Peninsula Năvodari.

La fața locului s-au deplasat și au intervenit 3 autospeciale de stingere a incendiilor cu un echipaj de prim răspuns, în total 19 pompieri. Au ars o casă din lemn și 2 anexe gospodărești pe o suprafață de aproximativ 100 mp, unde erau depozitate lemne si aproximativ 200 kg cocs.

Incendiul a fost stins în aproximativ 4 ore, cauza probabilă fiind stabilită ca scurtcircuit electric.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Vreme închisă, dar caldă pentru această perioadă. Vezi ce temperaturi sunt

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, la ora 7.00 vremea era în general închisă în majoritatea regiunilor României. Cu toate acestea, este de precizat că afară e mai cald decât în mod obișnuit la jumătatea lunii decembrie.

În întreg județul Constanța cerul este acoperit, cu aer cețos și cu umezeală relativă cuprinsă între 91 și 100%.  Iată ce temperaturi erau în județ, la ora 7.00 a dimineții.

Adamclisi 5,6 grade, Cernavodă 5,6 grade, Constanța 7 grade, Constanța Dig 7,7 grade, Hârșova 55 grade, Mangalia 8,2 grade și Medgidia 6,1 grade. Potrivit ANMH, Medgidia este singurul oraș în care plouă în județul nostru.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

244 de cazuri de hepatită virală A, confirmate în județul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pe pagina oficială a Direcției de Sănătate Publică Constanța a fost postat un comunicat de presă referitor la numărul de cazuri de hepatită virală A confirmate în județul Constanța.

Potrivit acestuia, în județul Constanța, începând cu luna iulie 2019 și până în prezent s-a înregistrat o creștere a numărului de cazuri confirmate cu hepatită virala A, iar la data curentă sunt în evidență un număr de 244 de cazuri confirmate de hepatită virala A, după cum urmează:
Localități afectate cu preponderență: Constanța, Medgidia, Cumpăna, Cobadin, Castelu, Cuza Vodă. În alte 20 de localități au fost înregistrate cazuri rare, sporadice (fără legătura epidemiologică între ele).

Au fost declarate 11 focare în evoluție (se consideră focar apariția a minimum 2 cazuri confirmate cu HVA, care au legătură epidemiologică între ele ), din care: 3 focare de comunitate, 2 focare familiale și 6 focare de colectivitate (grădinițe, școli, licee).

DSP Constanța a întreprins următoarele măsuri: – acțiuni de dezinfecție prin personalul Direcției de Sănătate Publică din momentul în care în unitate se înregistrează cel puțin 2 cazuri suspecte în ultimele 7 zile, perioada de contagiozitate fiind de 2 săptămâni înainte și 1 săptămâna după debutul bolii; – imunizarea cu vaccin hepatitic A a copiilor contacți din colectivitate (din clasa din care provin) și familie cu sprijinul medicilor de familie și de colectivitate; – raportarea cazurilor/focarelor la Centrul National de Supraveghere si Control Boli transmisibile;
– acțiuni de educație sanitară prin personalul biroului promovarea sănătății și educație pentru sănătate al DSPJ Constanța si prin medicii specialiști de medicină școlară.

De asemenea, au fost postate pe site-ul DSPJ Constanta www.dspct.ro, pentru populația generală, măsurile de prevenire ale hepatitei A.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: