Connect with us

Actual

Mii de studenți, la Universitatea Ovidius. Va fi examen de admitere și în toamnă

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de astăzi, au fost comunicate rezultatele sesiunii de admitere din luna iulie de la Universitatea Ovidius. Pentru cele 16 facultăți, plus Centrul pentru Învățământ la Distanță și Învățământ cu Frecvență Redusă, au fost depuse 5.134 de dosare. Însă acest lucru nu înseamnă că atâtea persoane au avut intenția de a deveni studenți, ci că unii dintre ei și-au depus dosarele de admitere la două sau chiar la mai multe facultăți. Pentru a vedea cum stau lucrurile și cu ce rezultate a fost încheiată prima sesiune de admitere, am stat de vorbă cu purtătorul de cuvânt al Universității Ovidius, asist.univ.drd. Daniel Citirigă. El ne-a declarat că aproximativ 90% din locurile bugetate scoase la concurs au fost ocupate. În urma sesiunii din luna iulie, s-au înregistrat următoarele rezultate: au fost depuse 5134 de dosare, din care s-au înmatriculat 2728 de candidați (53,13 %). Din cele 1320 de locuri bugetate, s-au ocupat 1187 (89,92 %), iar din cele 2865 de locuri cu taxă, s-au ocupat 1297 (45,27 %). La ID/IFR, Universitatea a avut alocate 645 de locuri, din care s-au ocupat 200 (31%). Nici locurile alocate rromilor nu au fost ocupate, din cele 23 de locuri bugetate, s-au ocupat doar 10 (43,47 %). Daniel Citirigă s-a arătat foarte optimist, dar extrem de conștient de situația școlară existentă la nivelul societății românești. ”Dacă este să facem o analiză concretă, trebuie să luăm în calcul și rezultatele examenului de Bacalaureat. Comparativ cu anul trecut, procentajul este ceva mai mare. Însă vorbim tot despre cinci mii și ceva de locuri. Putem spune că, la ora actuală, 53% dintre candidați sunt deja studenți.”, a declarat Citirigă.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Foto) Până pe 24 decembrie, constănţenii sunt aşteptaţi la târgul “Poveste de Crăciun”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

A fost o atmosferă minunată vineri și sâmbătă seară, la târgul „Poveste de Crăciun”, împreună cu Ansamblul de dans al Comunității Elene „Elpis” Constanța, interpreții Ioana Țuțuianu, Ionela Maricaș, Laurențiu Ciorogaru, Marius Cristel Marin și copiii și tinerii din centrele de plasament „Delfinul” și „Ovidiu”, care i-au încântat pe vizitatori cu programul lor artistic. Moș Nicolae a venit la copiii și tinerii talentați din centrele de plasament care au urcat pe scena târgului, încărcat cu dulciuri și fructe.

Duminică, 8 decembrie, începând cu ora 16:00, colindăm din nou împreună! Copii de la Școala de muzică eMenTi Star Academy, Ansamblul „Silișteanca”, Sorina Preda împreună cu Ansamblul „Flori de măr”, Mariana Bojin și Denisa Ștefania Lucan îi vor delecta de cei care vizitează târgul cu cântece, dansuri și colinde.

Constănțenii sunt așteptați la târgul „Poveste de Crăciun” zilnic între 10:00 și 22:00, până pe 24 decembrie, atât în Parcul TNOB „Oleg Danovski”, cât și La Galeria de Artă de pe strada Ștefan cel Mare nr. 15, cu produse gastronomice alese, vin fiert și ciocolată caldă, ținute deosebite pentru seara dintre ani, cărți pentru copii, dar și decorațiuni specifice Sărbătorilor de Iarnă. În fiecare sfârșit de săptămână am pregătit programe artistice pentru cei mici și cei mari, dar și alte surprize cu care vă vom ține la curent.

La târg, în pavilionul de vară pentru seniori, dar și la Galeria de Artă puteți aduce hăinuțe, jucării sau alimente neperisabile care vor ajunge în prag de Crăciun la copiii din centrele de plasament constănțene, făcându-le astfel Sărbătorile mai frumoase.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Ceaţă densă şi temperaturi scăzute în judeţul Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, judeţul Constanţa se află sub ceaţă densă până la ora 10.00.  Vizibiltatea este scăzută, pe alocuri chiar sub 200 de metri.

Sunt afectate următoarele localităţi: Medgidia, Cernavodă, Murfatlar, Hârșova, Cobadin, Mircea Vodă, Castelu, Rasova, Crucea, Peștera, Aliman, Ciocârlia, Ghindărești, Cuza Voda, Deleni, Saligny, Adamclisi, Seimeni, Topalu, Tortoman, Siliștea, Horia.

Temperaturile sunt scăzute în tot judeţul. La ora 8.00 a acestei dimineţi, cea mai mică temperatură se înregistra în Cernavodă, unde sunt -0,1 grade. În Adamclisi sunt 1,1 grade, la Constanţa -0,7 grade, la Constanţa Dig 1,9 grade, la Mangalia 2,2 grade iar la Medgidia sunt 1,4 grade.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Incendiu devastator la Cogealac. Un bebeluş a murit iar mama lui a suferit arsuri grave

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineţi, în jurul orei 8.40, echipajele ISU Constanţa au fost solicitate să intervină la Cogealac, pe strada Morii, nr. 38, unde a izbucnit un incendiu puternic, iar în casa cuprinsă de flăcări se ştia că se află un bebeluş.

La faţa locului au intervenit 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanţă smurd tip B. Un bebeluș de 8 luni nu a putut fi scos din casă. La ajungerea echipajelor incendiul se manifesta violent, cu flacără la 2 camere ale locuinței.

Pompierii au acționat pentru înlăturarea efectelor negative aproximativ 30 de minute. Încă sunt la faţa locului pentru supravegherea zonei. Cauza probabilă a incendiului a fost un sistem de încălzire amplasat necorespunzător față de materiale combustibile.

În urma acestui incendiu au mai rezultat încă 2 victime, respectiv bunica bebeluşului, care a făcut un atac de panică, şi mama lui, care s-a ales cu arsuri pe corp şi pe căilei respiratorii. Mama copilului a fost preluată de SMURD B și transportată la spital.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: