Connect with us

Actual

Mii de studenți, la Universitatea Ovidius. Va fi examen de admitere și în toamnă

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de astăzi, au fost comunicate rezultatele sesiunii de admitere din luna iulie de la Universitatea Ovidius. Pentru cele 16 facultăți, plus Centrul pentru Învățământ la Distanță și Învățământ cu Frecvență Redusă, au fost depuse 5.134 de dosare. Însă acest lucru nu înseamnă că atâtea persoane au avut intenția de a deveni studenți, ci că unii dintre ei și-au depus dosarele de admitere la două sau chiar la mai multe facultăți. Pentru a vedea cum stau lucrurile și cu ce rezultate a fost încheiată prima sesiune de admitere, am stat de vorbă cu purtătorul de cuvânt al Universității Ovidius, asist.univ.drd. Daniel Citirigă. El ne-a declarat că aproximativ 90% din locurile bugetate scoase la concurs au fost ocupate. În urma sesiunii din luna iulie, s-au înregistrat următoarele rezultate: au fost depuse 5134 de dosare, din care s-au înmatriculat 2728 de candidați (53,13 %). Din cele 1320 de locuri bugetate, s-au ocupat 1187 (89,92 %), iar din cele 2865 de locuri cu taxă, s-au ocupat 1297 (45,27 %). La ID/IFR, Universitatea a avut alocate 645 de locuri, din care s-au ocupat 200 (31%). Nici locurile alocate rromilor nu au fost ocupate, din cele 23 de locuri bugetate, s-au ocupat doar 10 (43,47 %). Daniel Citirigă s-a arătat foarte optimist, dar extrem de conștient de situația școlară existentă la nivelul societății românești. ”Dacă este să facem o analiză concretă, trebuie să luăm în calcul și rezultatele examenului de Bacalaureat. Comparativ cu anul trecut, procentajul este ceva mai mare. Însă vorbim tot despre cinci mii și ceva de locuri. Putem spune că, la ora actuală, 53% dintre candidați sunt deja studenți.”, a declarat Citirigă.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Un bărbat implicat într-un scandal din Mamaia, prins la Aeroportul Otopeni

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 17 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale al I.P.J. Constanța au preluat și escortat, de la Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni, un bărbat, de 35 de ani, din localitatea Mihai Viteazu, județul Constanța, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Bărbatul fusese adus din Anglia.

El a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța.

Iată ce faptă a comis bărbatul

Pe data de 7 iulie 2019, în jurul orei 6.00, polițiști din cadrul Politiei stațiunii Mamaia au fost sesizați cu privire la faptul că, în incinta unui local are loc un scandal.

Deplasați la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că, în urma unui conflict spontan, o persoană necunoscută ar fi tras în plan vertical ceea ce păreau a fi fost două focuri de armă, fără a se fi înregistrat victime.

În urma cercetării la fața locului a fost descoperit un tub cartuș.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală. Polițiștii stațiunii Mamaia, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase efectuează verificări pentru stabilirea situației de fapt.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: O femeie și un bărbat, prinși BEȚI la volan. Ce alcoolemie aveau

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii și a nopții trecute, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au prins în trafic un bărbat și o femeie care băuseră zdravăn înainte de a urca la volan.

Potrivit IPJ Constanța, ieri, în jurul orei 18.50, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au depistat un bărbat, de 35 de ani, care a condus un autoturism pe strada Ștefan cel Mare din localitatea Eforie Sud, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 18 ianuarie a.c., în jurul orei 02.50, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat o femeie, de 36 de ani, care a condus un autoturism pe strada Baba Novac din municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Femeia a fost implicată într-un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: A început Olimpiada Națională a Sportului Școlar la volei

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 18 ianuarie, începând cu ora 9.00, în sala de sport a Liceului de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța a început Olimpiada Națională a Sportului Școlar la volei – gimnaziu/liceu.

Competiția, la care participă 310 elevi, se va derula până în luna martie.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: