Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Actual

Evelina are doar 6 ani și mare nevoie de ajutorul nostru. La naștere a primit un diagnostic crunt

Published

on

Evelina Deli Stan Rasova

Evelina, o fetiță de doar 6 ani din comuna Rasova, județul Constanța are nevoie de ajutorul nostru. La naștere a primit un diagnostic cumplit, artrogripoză congenitală multiplă.

INFO! Artrogripoza reprezintă imobilizarea persistentă a unei articulații, care se manifestă prin contracția spasmotică a musculaturii membrelor. Această afecțiune medicală care apare atât în flexie, cât și în extensie, tratată la timp poate însemna redobândirea mobilității. Artrogripoza este o afecțiune care poate fi detectată atât în timpul sarcinii, cât și la naștere. Ea afectează bebelușii și dacă nu este tratată corect duce la apariția unor modificări vizibile ale musculaturii. Scopul tratamentului acordat este acela de a ajuta copiii să se dezvolte armonios și să capete independență. Terapiile uneori pot fi însoțite de intervenții chirurgicale menite să redea mobilitatea într-o măsură cât mai mare. Sportul și mișcarea ajută, dar și stilul de viață și dieta trebuie să fie echilibrate.

Reprezentanții școlii pe care Evelina o frecventează au făcut public cazul medical al micuței și fac apel la toți cei care pot ajuta.

„Mă numesc Evelina și am șase ani. Sunt elevă la Scoala Ferdinand I și sunt foarte fericită că pot învăța aici, cu colegii mei simpatici de la clasa pregătitoare și cu doamna învățătoare.
De când m-am născut, am trecut prin multe operații. Mai urmează și altele. Fac kinetoterapie de trei ori pe săptămână și port încălțăminte specială ca să pot sta singură în picioare și ca să pot să îmi folosesc mâinile. Mama mea este mereu cu mine, chiar și la școală, să se asigure că nu cad, mai ales dacă obosesc.
La început, medicii au spus că am „artrogripoză congenitală multiplă” și că nu am nicio șansă să duc o viață normală. Am avut noroc: părinții mei au găsit medicii care mi-au dat mai mult de o șansă. Pentru mine asta înseamnă mult timp petrecut în spitale și nenumărate operații, tratamente, imobilizare, hamuri, ghipsuri, tăieturi și cusături, încălțăminte specială, terapii. Timp de patru ani, când eram mică, purtam sandale speciale 21 de ore din 24. Apoi am purtat un ham pentru a-mi repara șoldul.
Le sunt recunoscătoare părinților mei pentru toate eforturile pe care le-au făcut pentru mine, așa încât eu să pot merge astăzi nu doar la fiziokinetoterapie, ci și la școală. Mai poticnit, dar merg.
Mai am mult de recuperat. Și toate astea costă mult. Tatăl meu muncește în străinătate pentru a ne susține financiar și mama mea trebuie să fie mereu cu mine pentru a mă susține, la propriu.
La noi, la Școala Ferdinand I, am aflat că voi, părinții, nu sunteți părinți doar pentru copiii voștri, ci și pentru comunitate. Că mereu ajutați, împreună cu Asociația „Creștem Copii Fericiți”. Că vă implicați și pentru refugiați, și pentru doamna voastră directoare dragă Violeta Dascălu, și pentru copiii și familiile fără posibilități din comunitatea noastră. Și toate astea, nu doar de Paște și Crăciun.
Așa m-am gândit să vă cer și eu ajutorul.
Ghetuțele pe care le port acum au costat 1650 de lei. Peste câteva săptămâni, pentru că am crescut, voi avea nevoie de o pereche nouă, care costă 3400 de lei. Port orteze la mâini și la picioare, și ele trebuie schimbate mereu. Ședințele de fiziokinetoterapie pentru următoarea etapă a tratamentului meu costă 𝟭𝟵.𝟱𝟳𝟱 𝗱𝗲 𝗹𝗲𝗶. Mă așteaptă operații noi la ambele picioare și la mâna stângă.
Știu că puteți să îi ajutați pe părinții mei să mă susțină în continuare. Și vă mulțumesc de pe acum că mă ajutați să merg, la propriu, în continuare, la școala mea dragă.”
Asociația Creștem Copii Fericiți – Școala Gimnazială Ferdinand I București este alături de Evelina și de părinții ei. Ajutați-ne să o ajutăm! Ne dorim să ajungă să ducă o viață bună, sănătoasă, după ce va trece cu bine prin tratamentele și intervențiile chirurgicale necesare.
Puteți dona, în nume personal sau prin sposorizări pe firmă:
🟢 în contul asociației noastre – Asociația Creștem Copii Fericiți, RO12RNCB0082154549660001, specificând destinația sumelor: „Pentru Evelina”.
🟢 în contul tatălui Evelinei, Marin Deli-Stan: RO41BTRLRONCRT0361285701.
Puteți completa de asemenea Formularul 230 pentru a redirecționa 3,5% din impozitele pe salarii datorate statului (ca persoane fizice) sau redirecționa 20% din impozitul pe profit datorat de compania voastră (ca persoane juridice) către Asociația Creștem Copii Fericiți, de unde redirecționăm sumele pentru campaniile în beneficiul comunității.
Formularul 230 poate fii trimis și către mama pe Messenger Deli-Stan Cosmina sau pe WhatsApp la numărul de telefon 0767163803.
Vă mulțumim că ne ajutați să ajutăm!”

Advertisement
palaz

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions