Conecteaza-te cu noi
SEAS

Societate

Eveniment inedit. ”RetroCINEMA cu Parfum de lavandă’’, la Pecineaga

Published

on

festivalul lavandei pecineaga

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța ”Teodor T. Burada” organizează vineri, 30 iunie, cu începere de la ora 21.30, o proiecție eveniment în cadrul Festivalului Lavandei de la Pecineaga – ”RetroCINEMA cu Parfum de lavandă”.

Publicul amator de experiențe culturale inedite este așteptat, departe de zgomotul și agitația urbană, la proiecția filmului ”Charade/ Șarada” (1963), în decorul natural, proaspăt și înmiresmat oferit de lanul de lavandă. Cinefilii vor avea prilejul să vizioneze o comedie americană clasică, din care nu lipsesc momentele romantice și nici suspansul, într-o atmosferă relaxantă și parfumată de gingașele flori de levănțică.

Cea de-a V-a ediție a Festivalului Lavandei, marca”Experiențe Dobrogen”, a deschis oficial, pe 16 iunie, sezonul mov din câmpul de la Pecineaga, aflat la 40 kilometri de Constanța și la 12 kilometri de Mangalia, o experiență estivală de neratat.

”Pasionații de film și natură se vor bucura, vineri, 30 iunie, începând cu ora 21.30, de o seară de cinema în aer liber cu totul specială, în compania protagoniștilor filmului ,,Charade/ Șarada’’: Cary Grant și Audrey Hepburn. Pelicula în regia lui Stanley Donen a reprezentat imaginea iconică a cinematografiei americane din anii `60, când a câștigat simpatia aproape unanimă a publicului vremii, dar este revăzută cu aceeași plăcere și astăzi.

charade

charade

Filmul ,,Charade/ Șarada’’ (1963): comedie, romantic, mister, thriller

Cine s-ar fi gândit că delicata și eleganta Audrey Hepburn a jucat și într-un film vechi de dragoste cu spioni? Da, se numește ,,Charade’’. Cu o intrigă demnă de James Bond, ,,Charade’’ este o poveste palpitantă în care identitatea protagonistului, Cary Grant (Peter Joshua), se schimbă de la o clipă la alta. Regina Lampert (Audrey Hepburn) este o tânără văduvă urmărită de presupuşii ucigaşi ai soţului ei, trei foşti spioni militari. Aceștia sunt gata de orice pentru a recupera averea furată de domnul Lampert. Totuşi, după cum o sugerează şi titlul, în ,,Charade’’ nimic sau, mai bine spus, nimeni nu este ceea ce pare, de-abia deznodământul dezvăluind ce interese se ascund în spatele faţadei lor prietenoase.

,,Charade’’ e filmul lui Hitchcock pe care, de fapt, nu l-a făcut… Hitchcock, ci Stanley Donen. Și, da, Donen reușește printr-o minune să facă, în același timp, o comedie romantică și o producție demnă de genul filmelor de spionaj.

Vă așteptăm să vă bucurați de film și natură, în lanul parfumat de lavandă! INTRAREA ESTE LIBERĂ!”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al Centrului Cultural Județean ”Teodor T. Burada”.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions