Connect with us

Politica

Evoluția lui Mădălin Voicu pe scena politică – o sinusoidă frântă!

Maria Ionescu

Publicat

la

Depre Mădălin Voicu am putea scrie romane întregi, pe diferite teme. Știți foarte bine că, de foarte mulți ani, este parlamentar. Și-a început această carieră în anul 1996, când a considerat necesar să intre în politică. La început a candidat din partea Partidei Romilor, pe listele care au fost întocmite la nivel național. Timp de patru ani a fost un deputat cuminte, care îmbina viața politică cu cea muzicală, despre care avem numai cuvinte de laudă. Însă nu acesta este sensul materialului. În decurs de patru ani, a avut trei luări de cuvânt, dar viața a mers mai departe, cu sau fără implicarea sa. A venit și anul următoarelor alegeri parlamentare, 2000, când i s-a propus să candideze din nou. De această dată însă, nu a mai mers cu Partida Romilor, ci a înclinat balanța spre Partidul Democrației Sociale din România. Partid care, de dragul Internaționalei Socialiste în care a dorit să pătrundă, a fuzionat cu PSDR și asftel a apărut noul partid PSD. Mădălin Voicu a candidat pe listele de București și a câștigat un nou mandat de parlamentar. Nici acest mandat nu a fost unul problematic pentru deputat. A avut cinci luări de cuvânt, în patru ședințe și … cam atât. Timpul trece și așa a trecut și cel de-al doilea mandat al lui Voicu. Cu bune și cu rele!  Au urmat apoi alegerile parlamentare din anul 2004, moment în care a decis că trebuie să candideze. Iarăși! Nu știm ce anume s-a întâmplat pe atunci la București, dar a rămas câțiva ani pe bară, până în anul 2007, când l-a înlocuit pe Adrian Severin, care a părăsit Parlamentul României în favoarea celui european. Potrivit declarației sale de avere, în anul 2005 avea două apartamente, unul cumpărat în anul 1996, iar altul în 2003, de 160, respectiv 240 mp. Pe acea vreme, avea și un autoturism Mercedez pe care îl primise cadou exact în anul în care fusese fabricat. Scump cadou!

Banii s-au înmulțit, averea a crescut

madalin voicu la telefonPe vremea mandatului din perioada 2004-2008, viața lui Mădălin Voicu a fost foarte plină. Nu politic, cum v-ați putea imagina, ci material și sentimental. În această perioadă, declarația sa de avere scoate la iveală un singur apartament în București și unul la Predeal în suprafață de 140 mp, primit drept moștenire.  Își păstrase Mercedezul primit cu ceva timp în urmă dar… surpriză, în declarația de avere apar bijuterii în valoare de 100.000 euro. Soția sa avea pe atunci o firmă de curățenie și câștiga 10.000-20.000 euro pe an.

Poveste romanțată de dragoste

Tot în acea perioadă,  familia sa avea să se destrame. Era căsătorit de foarte mulți ani cu Adriana Voicu, iar împreună au doi copii, pe Ioana și pe Tudor. Mădălin Voicu îl are și pe Mădălin Voicu Jr., care are peste 40 de ani, și care provine dintr-o relație anterioară pe care tatăl său a avut-o. De prin anul 2005 familia sa știa despre legătura care există între el și pictorița Carmen Olteanu. Dar nu prea avea mare lucru de făcut, atâta vreme cât Mădălin Voicu nu lua o hotărâre radicală. Prin anul 2008, actuala sa soție, cu care s-a căsătorit oficial de-abia în anul 2015, a adus pe lume primul lor băiat. Doi ani mai târziu, Voicu a devenit din nou tată de băiat. Totuși, divorțul propriu-zis a avut loc mai târziu, când deja trăia de ani de zile această nouă poveste de dragoste, în care apăruseră și cei doi copii.

Un mandat atât de simplu…

Și a venit din nou campania electorală în anul 2008. Cum Bucureștiul a devenit neîncăpător pentru doritorii unui mandat de deputat, Mădălin Voicu s-a retras spre Giurgiu, unde a câștigat fără dureri de cap fotoliul. În acest mandat, averea lui Voicu a avut suișuri și coborâșuri. Avea, împreună cu soția sa cu acte, două apartamente închiriate, unul contra sumei de 30.000 euro/an, iar cel de-al doilea, al soției sale, contra sumei de 24.000 euro/an. În această perioadă  valoarea bijuteriilor din aur a scăzut de la 100.000 euro, la 80.000 de euro.

Încet-încet, averea îi scapă printre degete

madalin voicu se insoaraA urmat un nou mandat de deputat, de Constanța de această dată. Era din afara județului nostru, împreună cu Remus Cernea, un deputat acceptat de fosta conducere a USD. A optat pentru colegiul uninominal nr. 10, pe care l-a câștigat fără nici un fel de probleme. Spre surpriza tuturor, în declarația de avere a deputatului nu mai figura nici o casă și nici o mașină, nici un teren sau alte bunuri. Singura avere menționată a fost legată de bijuteriile pe care le deține, în valoare de 40.000 de euro. Și aceste bijuterii s-au redus constant, de la 100.000 de euro, la 80.000 de euro și, mai apoi, la 40.000 de euro.

Dar, chiar dacă a fost un mandat obținut extrem de ușor, parcursul lui a fost extrem de greu pentru deputat. În anul 2015, printr-o Hotărâre de Guvern, a fost numit consul general al României la Bonn. El declara presei la acel moment că de multă vreme nu se mai regăsea în politica “dizgrațioasă” din România. A venit apoi luna februarie a anului curent, în care Mădălin Voicu s-a trezit, împreună cu Nicolae Păun, deputat din partea Partidei Romilor, cercetat penal pentru spălare de bani. Pe durata controlului judiciar, Mădălin Voicu este obligat să respecte mai multe obligații: să se prezinte la sediul  DNA și la Poliție ori de câte ori este chemat, să nu plece din țară decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului si  să nu comunice cu ceilalți incluplați din acest dosar, pe nici o cale.

El candidează fie ploaie, fie vânt?

De fapt, aceasta ar fi întrebarea noastră. Și să nu vă mirați dacă, după toată tevatura în care se află acum, va decide să candideze pentru un nou mandat de deputat. Chit că este scârbit de politica dizgrațioasă. Nu, ideea nu este că Mădălin Voicu și-ar putea anunța o nouă candidatiură, ci este că indiferent de trecutul său politic sau personal, ar fi votat din nou fără nici o dificultate. Uitați-vă cum votează lumea. Potrivit unor sondaje de opinie, Primăria Capitalei ar fi câștigată din nou Sorin Oprescu, care se află în spatele gratiilor, așa cum Nicolae Matei ar  putea câștiga Primăria Năvodari, doar că se află în penitenciarul Poarta Albă. Asta ca să nu facem o enumerare a mai mulți foști edili care au făcut erori grave pentru care sunt acum la “mititica”.

 

 

Comments

comments

Politica

BEC a respins propunerea MAI de interzicere a intrării în cabina de vot cu telefon mobil

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Biroul Electoral Central a respins, astăzi, propunerea Ministerul Afacerilor Interne de a interzicere intrarea în cabina de vot cu telefonul mobil. În schimb, BEC a adoptat o decizie prin care se interzice utilizarea în cabina de vot a aparatelor de fotografiere, înregistrarea sau preluarea de imagini. De asemenea, “Sunt interzise comercializarea şi/sau consumul de alcool în zona de protecţie a secţiei de votare”, mai prevede Decizia nr. 95/29.11.2020. MAI i-a trimis, miercuri, președintelui Biroului Electoral Central, judecătoarei Maricela Cobzariu, o adresă oficială în care solicită BEC-ului să interzică accesul cu telefonul mobil în cabina de vot, la alegerile parlamentare, spun surse instituționale pentru știripesurse.ro. Internele au invocat reclamațiile legate de faptul că, urmare a înregistrărilor efectuate de alegătorul care a votat un anumit candidat sau o listă de candidați, acesta ar fi recompensat cu bani, bunuri sau alte foloase. Sursa: stiripesurse.ro.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele Iohannis EXCLUDE redeschiderea școlilor și recunoaște: “La noi, rata de infectare este foarte mare”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Klaus Iohannis a precizat, duminică, după o vizită la call-centerul DSP București de la Arena Națională, că nu se pot deschide școlile, așa cum recomanda OMS. Președintele a comentat și o afirmație a Avocatului Poporului, care a precizat că sunt doi ani pierduți pentru elevi, din cauza închiderii unităților de învățământ în România și în anul școlar 2019-2020, dar și în cel în curs.

”Nu sunt de acord că sunt 2 ani pierduți, dar elevii și părinți pierd mult pentru că nu se pot desfășura orele la clasă. Aceste recomandări trebuie citite până la capăt. Trebuie să meargă la clasă când pot să meargă în condiții de siguranță. La noi, rata de infectare este foarte mare, aceste condiții nu pot fi nici create, nici garantate, iar pentru a proteja și copiii și părinții lor, este necesar să se facă învățământ online”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Candidatul PRO România la Senat, Răzvan Filipescu: „Fiecare român va scoate din buzunar 5.300 de lei pentru a acoperi deficitul bugetar de anul viitor“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Răzvan Filipescu, candidat PRO România la Senat, spune că din situația dezastruoasă în care a adus țara actualul guvern PNL, cu complicitatea celor care l-au votat – respectiv PSD și USR – vom putea ieși doar dacă se aplică, în cel mai scurt timp, un plan de măsuri foarte bine gândit, pe care echipa PRO România l-a pregătit. Acesta se întreabă retoric dacă PSD-iștii sunt mulțumiți că au votat, în martie, Guvernul Orban, că au lipsit de la moțiunea de cenzură din septembrie, și de modul în care susțin, tacit, acest Guvern.

„Vom scoate din nou țara din criza în care a băgat-o guvernul PNL. Să nu uităm de anii de criză 2009 – 2011 și de eforturile care s-au făcut apoi, în guvernarea lui Victor Ponta, pentru a se obține redresarea economică. Dar nici de faptul că în 2015, la finalul guvernării Ponta, deficitul României era de numai 1 miliard de euro, iar astăzi s-au depășit toate recordurile la deficitul bugetar, ajungându-se la 20 de miliarde! Guvernul PNL a împrumutat atât de mult, încât vom plăti doar pentru dobânzi 1 miliard de euro în plus, an de an“, explică Răzvan Filipescu.

Acesta mai spune că echipa PRO România a luat în calcul toate măsurile care pot fi aplicate pentru a reveni la echilibru și creștere economică, în cel mai scurt timp.

„De data aceasta trebuie să rezolvăm trei crize, în loc de una: economică, medicală și de educație. Prima este cea mai importantă, pentru că le va adânci și pe celelalte, dacă nu va fi rezolvată în cel mai scurt timp“, mai spune candidatul PRO România la Senat.

„Votează PRO România, scoatem din nou țara din criză!“, mai spune Trofin.

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro

Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța

CUI mandatar financiar coordonator: 11200008

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: