Connect with us

Politica

Evoluția lui Mădălin Voicu pe scena politică – o sinusoidă frântă!

Maria Ionescu

Publicat

la

Depre Mădălin Voicu am putea scrie romane întregi, pe diferite teme. Știți foarte bine că, de foarte mulți ani, este parlamentar. Și-a început această carieră în anul 1996, când a considerat necesar să intre în politică. La început a candidat din partea Partidei Romilor, pe listele care au fost întocmite la nivel național. Timp de patru ani a fost un deputat cuminte, care îmbina viața politică cu cea muzicală, despre care avem numai cuvinte de laudă. Însă nu acesta este sensul materialului. În decurs de patru ani, a avut trei luări de cuvânt, dar viața a mers mai departe, cu sau fără implicarea sa. A venit și anul următoarelor alegeri parlamentare, 2000, când i s-a propus să candideze din nou. De această dată însă, nu a mai mers cu Partida Romilor, ci a înclinat balanța spre Partidul Democrației Sociale din România. Partid care, de dragul Internaționalei Socialiste în care a dorit să pătrundă, a fuzionat cu PSDR și asftel a apărut noul partid PSD. Mădălin Voicu a candidat pe listele de București și a câștigat un nou mandat de parlamentar. Nici acest mandat nu a fost unul problematic pentru deputat. A avut cinci luări de cuvânt, în patru ședințe și … cam atât. Timpul trece și așa a trecut și cel de-al doilea mandat al lui Voicu. Cu bune și cu rele!  Au urmat apoi alegerile parlamentare din anul 2004, moment în care a decis că trebuie să candideze. Iarăși! Nu știm ce anume s-a întâmplat pe atunci la București, dar a rămas câțiva ani pe bară, până în anul 2007, când l-a înlocuit pe Adrian Severin, care a părăsit Parlamentul României în favoarea celui european. Potrivit declarației sale de avere, în anul 2005 avea două apartamente, unul cumpărat în anul 1996, iar altul în 2003, de 160, respectiv 240 mp. Pe acea vreme, avea și un autoturism Mercedez pe care îl primise cadou exact în anul în care fusese fabricat. Scump cadou!

Banii s-au înmulțit, averea a crescut

madalin voicu la telefonPe vremea mandatului din perioada 2004-2008, viața lui Mădălin Voicu a fost foarte plină. Nu politic, cum v-ați putea imagina, ci material și sentimental. În această perioadă, declarația sa de avere scoate la iveală un singur apartament în București și unul la Predeal în suprafață de 140 mp, primit drept moștenire.  Își păstrase Mercedezul primit cu ceva timp în urmă dar… surpriză, în declarația de avere apar bijuterii în valoare de 100.000 euro. Soția sa avea pe atunci o firmă de curățenie și câștiga 10.000-20.000 euro pe an.

Poveste romanțată de dragoste

Tot în acea perioadă,  familia sa avea să se destrame. Era căsătorit de foarte mulți ani cu Adriana Voicu, iar împreună au doi copii, pe Ioana și pe Tudor. Mădălin Voicu îl are și pe Mădălin Voicu Jr., care are peste 40 de ani, și care provine dintr-o relație anterioară pe care tatăl său a avut-o. De prin anul 2005 familia sa știa despre legătura care există între el și pictorița Carmen Olteanu. Dar nu prea avea mare lucru de făcut, atâta vreme cât Mădălin Voicu nu lua o hotărâre radicală. Prin anul 2008, actuala sa soție, cu care s-a căsătorit oficial de-abia în anul 2015, a adus pe lume primul lor băiat. Doi ani mai târziu, Voicu a devenit din nou tată de băiat. Totuși, divorțul propriu-zis a avut loc mai târziu, când deja trăia de ani de zile această nouă poveste de dragoste, în care apăruseră și cei doi copii.

Un mandat atât de simplu…

Și a venit din nou campania electorală în anul 2008. Cum Bucureștiul a devenit neîncăpător pentru doritorii unui mandat de deputat, Mădălin Voicu s-a retras spre Giurgiu, unde a câștigat fără dureri de cap fotoliul. În acest mandat, averea lui Voicu a avut suișuri și coborâșuri. Avea, împreună cu soția sa cu acte, două apartamente închiriate, unul contra sumei de 30.000 euro/an, iar cel de-al doilea, al soției sale, contra sumei de 24.000 euro/an. În această perioadă  valoarea bijuteriilor din aur a scăzut de la 100.000 euro, la 80.000 de euro.

Încet-încet, averea îi scapă printre degete

madalin voicu se insoaraA urmat un nou mandat de deputat, de Constanța de această dată. Era din afara județului nostru, împreună cu Remus Cernea, un deputat acceptat de fosta conducere a USD. A optat pentru colegiul uninominal nr. 10, pe care l-a câștigat fără nici un fel de probleme. Spre surpriza tuturor, în declarația de avere a deputatului nu mai figura nici o casă și nici o mașină, nici un teren sau alte bunuri. Singura avere menționată a fost legată de bijuteriile pe care le deține, în valoare de 40.000 de euro. Și aceste bijuterii s-au redus constant, de la 100.000 de euro, la 80.000 de euro și, mai apoi, la 40.000 de euro.

Dar, chiar dacă a fost un mandat obținut extrem de ușor, parcursul lui a fost extrem de greu pentru deputat. În anul 2015, printr-o Hotărâre de Guvern, a fost numit consul general al României la Bonn. El declara presei la acel moment că de multă vreme nu se mai regăsea în politica “dizgrațioasă” din România. A venit apoi luna februarie a anului curent, în care Mădălin Voicu s-a trezit, împreună cu Nicolae Păun, deputat din partea Partidei Romilor, cercetat penal pentru spălare de bani. Pe durata controlului judiciar, Mădălin Voicu este obligat să respecte mai multe obligații: să se prezinte la sediul  DNA și la Poliție ori de câte ori este chemat, să nu plece din țară decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului si  să nu comunice cu ceilalți incluplați din acest dosar, pe nici o cale.

El candidează fie ploaie, fie vânt?

De fapt, aceasta ar fi întrebarea noastră. Și să nu vă mirați dacă, după toată tevatura în care se află acum, va decide să candideze pentru un nou mandat de deputat. Chit că este scârbit de politica dizgrațioasă. Nu, ideea nu este că Mădălin Voicu și-ar putea anunța o nouă candidatiură, ci este că indiferent de trecutul său politic sau personal, ar fi votat din nou fără nici o dificultate. Uitați-vă cum votează lumea. Potrivit unor sondaje de opinie, Primăria Capitalei ar fi câștigată din nou Sorin Oprescu, care se află în spatele gratiilor, așa cum Nicolae Matei ar  putea câștiga Primăria Năvodari, doar că se află în penitenciarul Poarta Albă. Asta ca să nu facem o enumerare a mai mulți foști edili care au făcut erori grave pentru care sunt acum la “mititica”.

 

 

Comments

comments

Politica

Deputatul USR Mihai Polițeanu: „Klaus Iohannis o ia pe arătură în dosarul 10 August“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

USR-PLUS a luat foc după ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut ministrului Justiției, Stelian Ion, să explice public cum s-a ajuns ca dosarul 10 august să fie clasat. După ce europarlamentarul PLUS Ramona Strugariu l-a acuzat pe șeful statului de populism și ipocrizie, acum și deputatul USR Mihai Polițeanu afirmă că președintele Klaus Iohannis „o ia un pic pe arătură” în cazul dosarului 10 August. Polițeanu spune că vinovăția pentru închiderea dosarului nu îi aparține ministrului Justiției, Stelian Ion, ci DIICOT-ului unde Klaus Iohannis a numit-o șefă pe Georgiana Hossu.

„Cred că lumea o ia un pic pe arătură, inclusiv Președintele: Hai să ne oprim în a da senzația că un politician, fie el și ministrul Justiției, poate sau trebuie să influențeze mersul unui dosar în Justiție; putem critica decizia unei instanțe, da, dar nu putem presa politic pentru o anumită soluție; ca președinte, eventual, poți lua la întrebări Procurorul general cu privire la nelucrarea, tergiversarea unui dosar sau a mai multor, fără, însă, a indica o soluție. În cazul specific al dosarului 10 august, în mod clar principala instituție vinovată pentru lipsa unei anchete efective este DIICOT;

Însuși Președintele Iohannis a numit-o procuror șef DIICOT pe Giorgiana Hosu, în ciuda protestelor publice; dacă tot vrem soluții, hai să discutăm despre soluții realiste pentru viitor: de exemplu, reformarea Legii adunărilor publice, pe care Jandarmeria vrea s-o îngroape. Avem un proiect de lege excelent in Parlament pentru a face acest lucru. Hai să trecem împreună, cu sprijinul USR PLUS, PNL și UDMR, această lege”, a scris deputatul USR Mihai Polițeanu pe Facebook.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Avocatul Poporului acuză: „Mi-au înroșit telefonul să atac la CCR anularea pensiilor speciale. Cei mai mulți erau din PNL“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Avocatul Poporului acuză: „Mi-au înroșit telefonul să atac la CCR anularea pensiilor speciale. Cei mai mulți erau din PNL“

Dacă ar avea voință politică, actuala coaliție de guvernere, formată din PNL, USR-PLUS și UDMR, ar putea elimina toate pensiile de serviciu (pensii speciale), cu excepția pensiilor magistraților, care au suport constituțional, a declarat Avocatul Poporului,  Renate Weber. Practic, toate celelalte pensii, inclusiv cele ale militarilor, sunt pensii de serviciu și pot fi eliminate. Avocatul Poporului afirmă că la desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor a primit multe telefoane de la liberali să atace actul normativ.

”Vai de mine! Mi-au înroşit telefonul. Niciodată… Eu, de când sunt în funcţia asta, niciodată nu am primit atâtea telefoane câte telefoane am primit pentru pensiile parlamentarilor. Cei mai mulţi erau din PNL. În toată perioada asta (m-au sunat – n.r.) să atac la CCR. Cei care m-au sunat nu mai erau parlamentari. În loc să se ducă să facă lobby la colegii lor de partid, făceau la mine, să atac, când o să fie votată. La un moment dat chiar aşa mi s-a spus: ce mai ai de pierdut, oricum te revocă. Cam ăsta e caracterul oamenilor care nu vor să înţeleagă că nu am motiv de neconstituţionalitate”, a declarat, la TVR, Renate Weber.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Klaus Iohannis îi solicită ministrului Justiției să explice public, de urgență, cum s-a ajuns ca dosarul 10 August să fie clasat

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis intervine în scandalul clasării dosarului 10 August. Șeful statului îi cere ministrului Justiției, Stelian Ion, să explice public cum s-a ajuns ca dosarul 10 august să fie clasat. Președintele spune că a cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluții pentru ca adevărul să fie găsit și responsabilii să răspundă.

”Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență împotriva manifestanților pașnici. Lucrurile nu se pot încheia aici și de aceea am cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluțiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă.”, a spus președintele Romaniei pe pagina sa de Facebook.

Dosarul privind intervenția în forță a jandarmilor la protestul diasporei din 10 august 2018 rămâne clasat, a decis marți Tribunalul București, după ce a respins cererea DIICOT de redeschidere a anchetei. Decizia este una definitivă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: