Conecteaza-te cu noi

Exclusiv

Exclusiv. Daniel Georgescu, director ACN și consilier local, și-a falsificat CV-ul

Published

on

Daniel Georgescu, director al Administrației Canalelor Navigabile și, totodată, consilier local municipal constănțean, și-a falsificat CV-ul. Într-un răspuns oferit redacției Ordinea.Ro, comandantul Academiei Navale Mircea cel Bătrân a precizat că Daniel Georgescu nu se află în evidențele instituției de învățământ ca absolvent de studii cu licență sau diplomă de masterat. Cu toate acestea, numele Academiei este menționat în CV-ul politicianului la rubrica educație și formare.

Istoria și năzuințele PSD-istului

Georgescu a devenit persoană publică în anul 2008, atunci când a ocupat pentru prima oară un loc de consilier local, din partea PSD. În același an, a devenit director general la Expertissa Constanța SRL, o firmă care funcționa în fostul hotel Astoria, al Partidului Comunist Român, de pe strada Mircea cel Bătrân nr. 102. În aceeași clădire își avea sediul și filiala județeană a PSD. Atât partidul, cât și firma administrată de Georgescu aveau contracte de închiriere cu proprietarul întregului imobil, New Home Construct SRL, o firmă din siajul lui Sorin Strutinsky, tovarășul intim al foștilor baroni PSD-iști Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu. De altfel, potrivit unor informații de presă, Daniel Georgescu este finul lui Sorin Strutinsky. Și asta explică multe.

În 2010, a devenit asociat în Expertissa, cu 10%. Totodată, și-a păstrat poziția mai veche de administrator al firmei/ director general.

În 2012, a câștigat un nou mandat de consilier local, pe listele PSD. Și tot din acel an, a fost numit la conducerea Administrației Canalelor Navigabile. După urcarea în această funcție, pe care o deține și în prezent, Georgescu s-a retras din Expertissa.

Advertisement

În 2013, Agenția Națională de Integritate i-a întocmit un raport de constatare a stării de incompatibilitate (vezi AICI). Instituția statului a descoperit că, în primul său mandat de consilier local, Georgescu beneficiase, prin Expertissa, de contracte în valoare de 67.600 de euro de la Primăria în care activa drept consilier local.

Potrivit documentării noastre, Expertissa mai beneficiase de contracte grase, unele cu atribuire directă, de la Consiliul Județean condus de baronul roșu, Nicușor Constantinescu, sau de la compania de apă condusă de Felix Stroe (actual șef al PSD Constanța).

După ce s-a dat la fund vreo 7 ani, ca să se scuture de incompatibilitate, Georgescu a revenit în prim-planul politicii locale constănțene. De câteva lui, el ocupă un loc de consilier local municipal, după ce titularul inițial al acestuia, Marian Șerbănescu (un om de casă de-ai lui Felix Stroe), a fost promovat într-o funcție mai importantă la București.

După revenirea în politică, Georgescu a acordat interviuri presei, lăudându-i pe șefii săi de partid, Felix Stroe și Ion Dumitrache, dar și pe foștii baroni, Mazăre și Constantinescu. Mai mult, Georgescu și-a făcut publică năzuința de a fi nominalizat de PSD pentru a candida în 2024 la funcția de primar al Constanței.

CV-ul falsificat

Trebuie să recunoaștem că această năzuință a politicianului ne-a determinat să aruncăm un ochi atent pe CV-ul său. Documentul poate fi consultat pe site-ul ACN (în mai multe versiuni), dar și pe site-ul Primăriei Constanța. În toate versiunile, Daniel Georgescu a menționat la rubrica ”Educație și formare” numele instituției de învățământ ”Academia de Marină Mircea cel Bătrân” și perioada 1998-2004.

Advertisement

Extras din CV-ul politicianului. Documentul poate fi citit intrgral pe site-ul Primăriei Constanța sau pe site-ul ACN.

Din capul locului, am observat două aspecte incerte. În primul rând, numele instituției de învățământ a fost și este Academia Navală Mircea cel Bătrân, iar nu Academia de Marină Mircea cel Bătrân. Un absolvent ar fi știut denumirea exactă. În al doilea rând, am remarcat că formatul de CV utilizat de Georgescu nu este cel oficial. Mai exact, din modelul european, politicianul a eliminat rubrica privind ”calificarea/ diploma obținută”. Asta, ca să poată minți pe jumătate, prin omisiune.

Mai departe, am verificat lista de absolvenți pe care ANMB, ca o instituție care și-a construit prestigiul prin transparență, o publică pe site-ul propriu. Numele lui Daniel Georgescu nu apare înscris în baza de date. Contactat de redacția Ordinea.Ro, politicianul a declarat că ar fi urmat cursurile Academiei la forma fără frecvență, angajându-se să caute diploma pentru a ne-o prezenta. Acest lucru nu s-a mai întâmplat. Iar explicația am primit-o chiar de la Academia Navală Mircea cel Bătrân. În răspunsul oferit redacției noastre, comandantul ANMB precizează că Daniel Georgescu nu figurează ca absolvent.

Documentul poate fi vizualizat integral AICI

Trebuie să mai spunem că Daniel Georgescu a mai menționat în CV-ul său că a urmat și cursurile Universității Spiru Haret, Facultatea de Drept, în perioada 2006 – 2010. Eliminând Academia din CV, pe care nu a absolvit-o, rămâne că Daniel Georgescu a primit o diplomă de licență de la o ”particulară obosită”, abia în anul 2010, pe când avea 40 de ani. Ca să fie clar cine își dorește să ajungă primar al Constanței!

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions