Connect with us

Societate

Expoziţie la Muzeul de Artă Constanţa: De 4 ori fotografie

Maria Ionescu

Publicat

la

Mâine, 5 martie, cu începere de la ora 17.00, patru fotografi se reunesc la Muzeul de Artă din Constanța. Patru expoziții personale într-una singură – un fel de cvartet fotografic.

Elena Răceală propune o “Fracție de lumină”, metaforă pe care o transpune în lucrările ei cu prisosință.
Magda Fulger prezintă o colecție de “Geometrii fantastice” și fanteziste pe planșetele spațiilor ei imaginare, ca și cum ar trasa fiecare linie cu precizia unui inginer.
Sub titlul “PozEme”, Emilian Avrămescu expune o serie eclectică și retrospectivă a fotografiilor sale: o poetică vizuală a vieții cotidiene, dar și compoziții grafice, minimaliste, geometrice.

“Constrângeri/evadare” este tema lui Bogdan Bouşcă, o selecție spectaculoasă de Fine Art Nude, generatoare de întrebări, controverse și multiple semnificații.

“Este întâlnirea a patru fotografi ce abordează zone comune, dacă ne referim la fotografia alb-negru sau fotografia de stradă. Elena Răceală, Magda Fulger, Emilian Avrămescu și Bogdan Boușcă sunt deopotrivă compatibili și diferiți, pentru că dincolo de elementele ce conțin subiecte, fotocompoziții sau tehnici similare, fiecare se detașează în planuri paralele prin configurări stilistice proprii.”, a precizat Iulia Pană – scriitor, artist vizual.

Constănțenii Elena Răceală, Magda Fulger, Emilian Avrămescu și Bogdan Boușcă sunt prezenți în mediul fotografic național și internațional, iar lucrările lor pot fi regăsite în diverse expoziții, colecții și galerii online, cum ar fi: 1x.com; Oneeyeland; Artfreelife; Photoimaginart; Art Limited; On Spot Gallery etc

Expoziția va fi deschisă de dr. Doina Păuleanu – critic de artă, directorul Muzeului de Artă Constanța, drd. Iulia Pană – scriitor, artist vizual și Dorin Popescu – scriitor, eseist, doctor în filologie.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

Mâine se poate dona sânge la Constanța. Numărul donatorilor este insuficient

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Mâine se poate dona sânge, la sediul CRTS Constanța, strada Nicolae Iorga, nr. 85. Printr-un comunicat de presă, reprezantanții centrului roagă persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă 28 noiembrie, în intervalul 9.00-13.00.

Solicitările de sânge și componente sanguine ale spitalelor din județ și din București sunt în creștere, dar numărul donatorilor se menține în această perioadă la un nivel insuficient, comparativ cu cererile.

Pacienți cu boli grave, copii și adulți, au nevoie de tratament transfuzional; fără ajutorul donatorilor de sânge, nu li se poate asigura acest tratament.

”Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța dispune de toate materialele necesare activității medicale, echipa depune eforturi lucrând în week-end-uri, dar fără contribuția dumneavoastră, a oamenilor sănătoși dornici să ajute donând sânge, eforturile noastre nu își ating obiectivul.

Vă rugăm să nu ignorați acest mesaj și să luați în considerare oportunitatea de a oferi unui necunoscut o oră din sâmbăta dumneavoastră liberă, devenind donator de sânge.”, precizează dr. Alina Mirella Dobrotă,  director CRTS Constanța.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

SPIT Constanța. Depune declarațiile fiscale în siguranță, de acasă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța vine în sprijinul contribuabililor și pune la dispoziție posibilitatea depunerii declarațiilor fiscale de la distanță, prin mijloace electronice.

Cei interesați au la dispoziție site-ul instituției, www.spit-ct.ro, secțiunea “Servicii online/Declarații fiscale“, cu/fără autentificare.

Declarațiile fiscale pot fi trimise tot de la distanță, fără a fi necesară deplasarea la ghișeele SPIT, pe adresele de e-mail ale instituției: office@spit-ct.roag1@spit-ct.roag2@spit-ct.roag3@spit-ct.roag4@spit-ct.roag5@spit-ct.roag6@spit-ct.ro, prin poștă/servicii de curierat, cu confirmare de primire sau prin fax.

În această perioadă este indicat să rămâneți în spațiile în care vă simțiți protejați. Prin aceste metode alternative, operațiunile rezolvate la ghișeele instituției se pot realiza și de la distanță, mai simplu, mai rapid, mai prudent.

”Reamintim faptul că accesul în sediile Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța se face cu respectarea tuturor normelor în vigoare: purtarea obligatorie a măştii, termoscanarea şi igienizarea mâinilor.”, precizează Biroul de presă al SPIT Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Constanţa. Fără apă caldă şi căldură la punctele termice din zona Staţia de Salvare

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, abonaţii RADET Constanţa, care locuiesc în zona Staţia de Salvare din municipiul Constanţa nu beneficiază de căldură şi apă caldă.

Iată comunicatul:

“Ca urmare a apariției unei avarii pe rețeaua de transport a agentului termic primar, nu se pot asigura serviciile de termoficare la PT 68, 134, 135, din zona Stația de Salvare.

Vă asigurăm că echipele noastre de intervenție depun toate eforturile necesare repornirii instalațiilor în cel mai scurt timp.

Vă mulțumim de înțelegere și cerem scuze consumatorilor noștri afectați de această avarie !

Dispecerat NON-STOP: 0241 616 792”, precizează dispecerul de serviciu.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: