Connect with us

Politica

Făgădău plânge de mila PSD-ului: “În istoria celorlalte partide nu au fost atâtea momente de încercare”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Organizația PSD Constanța a trimis în Guvern mai mulți reprezentanți în ministere, doi miniștri – Felix Stroe (Transporturi) și Mircea Titus Dobre (Turism) –  și a avut cele mai bune rezultate din plan local. Din păcate, prezentul arată un Partid Social Democrat măcinat de acuzații venite din partea cetățenilor care privesc modul de punere în practică a programului de guvernare. PSD este acuzat de zecile de mii de oameni care au ieșit în stradă că nu este capabil să guverneze. Liviu Dragnea, președntele PSD, a anunțat organizarea unui Congres în luna martie. În acest context, președintele Organizației municipale a PSD Constanța, primarul Decebal Făgădău, salută decizia șefului său politic privind organizarea Congresului și declară următoarele.

“Oricând este binevenit un Congres. Atunci când simți că este nevoie de o reașezare a lucrurilor în partid, da acesta este modul prin care le poți reașeza. Trebuie să recunoaștem că nu doar în istoria partidului nostru, dar nici în istoria celorlalte partide nu au fost atâtea momente de încercare într-un an de guvernare câte au fost la noi în 2017. Din acest motiv, da consiler că este o hotărâre înțeleaptă. (…) Partidul are nevoie de un moment de așezare, de calmare pentru că trebuie să profităm de acest an care sper să fie unul de liniște și de construcție deoarece 2018 nicidecum nu va fi unul liniștit; este un an în care vom avea două rânduri de alegeri, alegeri europarlamentare și alegeri prezidențiale. Pentru Congres, evident că vom avea și o ordine de zi, însă din punctul meu de vedere un lucru important ar fi revizuirea statutului. În ultima perioada, statutul a fost cam des modificat și mai puțin inspirat pe alocuri. Cred că o discuție foarte serioasă pentru a pregăti acest congres poate fi legată de statutul partidului, astfel încât să putem acoperi o mulțime de situații noi pe care nu le-a prevăzut nimeni. Am mandatat pe cineva care să ne reprezinte în funcții înainte după care tot noi prin forurile statutare, am decis să retragem sprijinul politic. Am vîzut că multi rămâneau ancorați pe pozițiile respective. De asemenea, cred că statutul partidului trebuie să gândească și efectul legii pentru că statutul a fost actualizat ultima dată în vremea în care președinții de Consilii Județene erau aleși uninominal, parlamentarii erau aleși uninominal și nu pe liste.”

Tot în contextul declarațiilor lui Liviu Dragnea, care a anunțat că va urma analizarea activității pentru 27 de secretari de stat și, în eventualitatea în care vor fi și eliberări din aceste funcții, întrebat dacă PSD Constanța ar trimite oameni la București, Făgădău a explicat:

“Vom încerca să trimitem oameni care să sprijine echipa gyvernamentală care să contribuie la punerea în aplicare a programului de guvernare. Cred că orice organizație ca proceda la fel și nu vorbim aici de sancțiune sau recompensă a rezultatului alegerilor. Totuși, organizația Constanța are ca ultim rezultat al activității un  număr de opt parlamentari, fiind unul din rezultatele cele mai bune la nivel național. Organizația poate propune oameni. În schimb, vreau să vă spun ceva și cred că vedeți pe la toate organizațiile politice: este din ce în ce mai greu să identifici oameni competenți care să-și dorească să ocupe funcții în țară. Nu am spus că nu avem, ci doar v/am semnalat această dificultate și o vedeți la toate partidele politice. Uitați-vă la ce nivel a ajuns discursul public al multor lideri de partid. Pentru Constanța… eu nu anticipez decizii pentru propuneri și nici nu știu dacă va fi necesară o asemenea abordare a forurilor de conducere județene. Deocamdată, președintele partidului a anunțat că evaluează un număr de secretari de stat; să așteptăm rezultatul acestei evaluări și dacă sunt poziții de interes pentru organizația județeană Constanța, evident că vom face propuneri. Da, mi-aș dori ca orașul Constanța, ca județul Constanța să fie reprezentate în Guvernul României. Și cele mai slabe organizații își doresc.”

susa foto: evz.ro

Comments

comments

Politica

Conducerea PMP Constanța cere încetarea mandatului unui consilier județean PNL

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Partidul Mișcarea Populară Constanța, prin președintele Claudiu-Iorga Palaz, a depus azi, 06.12.2018, o solicitare către Președintele Consiliului Județean Constanța pentru a iniția un proiect de hotărâre privind încetarea mandatului de consilier județean al domnului Mocianu Sorin, având în vedere absența nemotivată la ultimele 5(cinci) ședințe ordinare ale Consiliului Județean Constanța.

Conform prevederilor  art. 9 alin. (2) lit. d din Legea nr. 393/2006 privind Statutul aleșilor locali, calitatea de consilier județean încetează de drept înainte de expirarea mandatului în situația în care consilierul județean absentează nemotivat de la mai mult de 3(trei) ședințe ordinare consecutive ale Consiliului Județean.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Traian Băsescu, despre fetele de la handbal: “Există și o Românie frumoasă, cu oameni extraordinari, devotaţi şi mândri”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Traian Băsescu le felicită pe handbalistele noastre după victoria de la Brest în stilul consacrat, cu înțepături și atacuri îndreptate direct către politicieni. Laudele la adresa fetelor arată părerea pe care acesta o are față de actuala clasă politică și îi îndeamnă pe români să nu mai urmărească “specimele de la canalele de știri” și să vadă România frumoasă pe care acestea o promovează peste tot în lume.

Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă, după victoria naţionalei de handbal împotriva Norvegiei, că România are şi lucruri extraordinar de frumoase, sfâtuindu-şi prietenii să urmărească evoluţia handbalistelor, pentru că vor ajunge campioane, iar ei vor descoperi că în tot acest timp au stat şi s-au uitat la “specimene ale menajeriei televizate de canalele de ştiri”, enumerând mai mulţi realizatori şi analişti.

“Dacă în această seară v-aţi fi uitat pe TVR 1 la meciul fetelor noastre cu Campioana Europei, Norvegia, aţi fi văzut că există şi o Românie frumoasă, cu oameni extraordinari, devotaţi şi mândri. (…) Şi peste toate, o mână de români îmbrăcati în culorile naţionale le-au susţinut 60 de minute făcând un zgomot de parcă meciul se juca la Bucureşti cu sala plină de români şi nu la Brest”, afirmă Traian Băsescu, remarcând faptul că “România are şi lucruri extraordinar de frumoase”.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Deputatul Turcescu, mesaj pentru Dragnea: “Fie roata şi pătrată, tot se-nvârte ea odată”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Robert Turcescu, deputat PMP de Constanța, a acuzat, în plenul în care se discută dacă se va supune la vot revocarea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, faptul că acesta a absentat de la jumătate din şedinţele de plen şi de la toate şedinţele Comisiei de Administraţie.

“Dragnea absentase la mai mult de jumătate din şedintele Camerei Deputaţilor. Dacă aţi fi avut un angajat, domnule Iordache, precum Dragnea, şi ar fi lipsit de la servicu, îl dădeaţi afară în secunda 3. Dragnea nu are ce să caute în Camera Deputaţilor. În Comisia de Administraţie unde e membru, Dragnea nu a călcat nici măcar odată. Invocaţi regulamentul, dl Iordache, vă invit la o dezbatere clară să veniţi şi să prezentanţi unde scrie că nu supuneţi la vot cererea plenului. Fără să vă ameninţ, vă aduc aminte o vorbă românească: fie roata şi pătrată, tot se-nvârte ea odată”, a declarat Robert Turcescu citat de mediafax.ro.

PNL a solicitat revocarea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Florin Iordache anunţând însă că cererea este neregulamentară și a închis ședința, după un scandal pe care îl puteți urmări aici:

Circ în Camera Deputaților! Opoziția cere capul lui Dragnea, Iordache trage de timp și închide ședința de plen

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: