Connect with us

Politica

Făgădău plânge de mila PSD-ului: “În istoria celorlalte partide nu au fost atâtea momente de încercare”

Publicat

la

Organizația PSD Constanța a trimis în Guvern mai mulți reprezentanți în ministere, doi miniștri – Felix Stroe (Transporturi) și Mircea Titus Dobre (Turism) –  și a avut cele mai bune rezultate din plan local. Din păcate, prezentul arată un Partid Social Democrat măcinat de acuzații venite din partea cetățenilor care privesc modul de punere în practică a programului de guvernare. PSD este acuzat de zecile de mii de oameni care au ieșit în stradă că nu este capabil să guverneze. Liviu Dragnea, președntele PSD, a anunțat organizarea unui Congres în luna martie. În acest context, președintele Organizației municipale a PSD Constanța, primarul Decebal Făgădău, salută decizia șefului său politic privind organizarea Congresului și declară următoarele.

“Oricând este binevenit un Congres. Atunci când simți că este nevoie de o reașezare a lucrurilor în partid, da acesta este modul prin care le poți reașeza. Trebuie să recunoaștem că nu doar în istoria partidului nostru, dar nici în istoria celorlalte partide nu au fost atâtea momente de încercare într-un an de guvernare câte au fost la noi în 2017. Din acest motiv, da consiler că este o hotărâre înțeleaptă. (…) Partidul are nevoie de un moment de așezare, de calmare pentru că trebuie să profităm de acest an care sper să fie unul de liniște și de construcție deoarece 2018 nicidecum nu va fi unul liniștit; este un an în care vom avea două rânduri de alegeri, alegeri europarlamentare și alegeri prezidențiale. Pentru Congres, evident că vom avea și o ordine de zi, însă din punctul meu de vedere un lucru important ar fi revizuirea statutului. În ultima perioada, statutul a fost cam des modificat și mai puțin inspirat pe alocuri. Cred că o discuție foarte serioasă pentru a pregăti acest congres poate fi legată de statutul partidului, astfel încât să putem acoperi o mulțime de situații noi pe care nu le-a prevăzut nimeni. Am mandatat pe cineva care să ne reprezinte în funcții înainte după care tot noi prin forurile statutare, am decis să retragem sprijinul politic. Am vîzut că multi rămâneau ancorați pe pozițiile respective. De asemenea, cred că statutul partidului trebuie să gândească și efectul legii pentru că statutul a fost actualizat ultima dată în vremea în care președinții de Consilii Județene erau aleși uninominal, parlamentarii erau aleși uninominal și nu pe liste.”

Tot în contextul declarațiilor lui Liviu Dragnea, care a anunțat că va urma analizarea activității pentru 27 de secretari de stat și, în eventualitatea în care vor fi și eliberări din aceste funcții, întrebat dacă PSD Constanța ar trimite oameni la București, Făgădău a explicat:

“Vom încerca să trimitem oameni care să sprijine echipa gyvernamentală care să contribuie la punerea în aplicare a programului de guvernare. Cred că orice organizație ca proceda la fel și nu vorbim aici de sancțiune sau recompensă a rezultatului alegerilor. Totuși, organizația Constanța are ca ultim rezultat al activității un  număr de opt parlamentari, fiind unul din rezultatele cele mai bune la nivel național. Organizația poate propune oameni. În schimb, vreau să vă spun ceva și cred că vedeți pe la toate organizațiile politice: este din ce în ce mai greu să identifici oameni competenți care să-și dorească să ocupe funcții în țară. Nu am spus că nu avem, ci doar v/am semnalat această dificultate și o vedeți la toate partidele politice. Uitați-vă la ce nivel a ajuns discursul public al multor lideri de partid. Pentru Constanța… eu nu anticipez decizii pentru propuneri și nici nu știu dacă va fi necesară o asemenea abordare a forurilor de conducere județene. Deocamdată, președintele partidului a anunțat că evaluează un număr de secretari de stat; să așteptăm rezultatul acestei evaluări și dacă sunt poziții de interes pentru organizația județeană Constanța, evident că vom face propuneri. Da, mi-aș dori ca orașul Constanța, ca județul Constanța să fie reprezentate în Guvernul României. Și cele mai slabe organizații își doresc.”

susa foto: evz.ro

Comments

comments

Politica

Ciolacu: Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet; creşterea economică nu se regăseşte în buzunarul oamenilor

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seara, că deşi România are “creşterea economică cea mai mare din Europa”, aceasta nu se regăseşte în buzunarele oamenilor, prin urmare, guvernul va trebui să vină cu un nou pachet social.

“Ştiţi foarte bine că de când am intrat la guvernare am venit cu un pachet social în ianuarie, acum s-a venit cu acest pachet, Sprijin pentru România, din care 60% a fost în direcţia economică, cum este şi corect, şi vedem creşterea economică cea mai mare din Europa. Cu alte cuvinte, guvernul a luat deciziile cele mai bune în contextul actual. Că această creştere economică nu se regăseşte în buzunarele oamenilor este cu totul altceva şi nu pe toate palierele economice. Şi cu alte cuvinte, din nou guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile, această luptă, mai ales a celor cu venituri mici şi clasa medie, această luptă cu creşterea preţurilor’, a spus Ciolacu la România TV.

Acesta a precizat că trebuie avuţi în vedere în special cei cu venituri mici şi mijlocii, “ca oamenii să poată suporta această inflaţie”.

“Eu cred că vom veni cât mai curând cu acest nou pachet (…). Important e ca deciziile pe care le iei să fie şi eficiente (…), nu trebuie să reacţionezi la emoţie şi nu trebuie să intervii în mod brutal în sistemul economic. Aceste lucruri trebuie să le iei după ce ai stat de vorbă cu toţi partenerii sociali, cu mediul de afaceri”, a afirmat Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorul Remus Negoi: „PSD vrea cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor“

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că PSD continuă să împingă ideea de cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor. Parlamentul constănțean afirmă că această cota unică de impozitare, procentual egală pentru toți salariații, a adus beneficii și pentru cetățeni și pentru stat:

„A simplificat colectarea și a scos la lumină o bună parte din economia gri și a stimulat investițiile și dezvoltarea afacerilor, în pofida birocrației și instabilității legislative. Dezavantajele introducerii impozitării progresive, dorite de PSD și PNL, sunt:

o creștere de taxe și o sărăcire a clasei de mijloc din România;

împinge înapoi în economia gri și neagră foarte multe afaceri;

descurajează oamenii să își declare veniturile din mai multe surse, scade astfel încasările statului şi adâncește criza economică;

îi determină pe profesionişti să plece în străinătate,  în condițiile în care România deja importă forță de muncă, 100.000 de muncitori străini numai anul acesta.

Introducerea cotei progresive de către Coaliția sărăciei înseamnă o modificare masivă în politica fiscală. PSD și PNL vor motiva că avem taxe mici comparativ cu UE. MINCIUNĂ – România are taxe mari, doar că are colectare mică. Iar asta se întâmplă tocmai din cauza taxelor mari. Singura măsură care trebuie aplicată urgent la sistemul actual de impozitare este Zero Taxe pe echivalentul salariului minim (www.zerotaxe.ro). Adică un salariu de minim 2.550 lei în mână pentru toți românii care muncesc!“, spune Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Liderul PSD, atac dur la adresa PNL și USR: La toate lucrurile majore, PSD intervine și rezolvă problema (…) Restul este can can

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a ținut să transmită o săgeată către PNL și USR, arătând faptul că, deși au existat și alte majorități în România, la toate proiectele majore a fost nevoie ca PSD să intervină și să ”rezolve problema”. Ciolacu a făcut declarațiile în contextul adoptării Legii offshore, în Camera Deputaților.

”Nu vreau să mă refer la trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat, dar ați avut o majoritate în Parlament pentru a trece această lege și nu ați făcut-o. Îmi pare rău, dar pentru lucrurile majore care se întâmplă în România, PSD trebuie să intervină mereu și să rezolve problema. În momentul în care România va exploata prima moleculă de gaz din Marea Neagră va deveni un important jucător regional. Restul este can can”, a spus Marcel Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: