Conecteaza-te cu noi

Politica

Făgădău plânge de mila PSD-ului: “În istoria celorlalte partide nu au fost atâtea momente de încercare”

Published

on

Organizația PSD Constanța a trimis în Guvern mai mulți reprezentanți în ministere, doi miniștri – Felix Stroe (Transporturi) și Mircea Titus Dobre (Turism) –  și a avut cele mai bune rezultate din plan local. Din păcate, prezentul arată un Partid Social Democrat măcinat de acuzații venite din partea cetățenilor care privesc modul de punere în practică a programului de guvernare. PSD este acuzat de zecile de mii de oameni care au ieșit în stradă că nu este capabil să guverneze. Liviu Dragnea, președntele PSD, a anunțat organizarea unui Congres în luna martie. În acest context, președintele Organizației municipale a PSD Constanța, primarul Decebal Făgădău, salută decizia șefului său politic privind organizarea Congresului și declară următoarele.

“Oricând este binevenit un Congres. Atunci când simți că este nevoie de o reașezare a lucrurilor în partid, da acesta este modul prin care le poți reașeza. Trebuie să recunoaștem că nu doar în istoria partidului nostru, dar nici în istoria celorlalte partide nu au fost atâtea momente de încercare într-un an de guvernare câte au fost la noi în 2017. Din acest motiv, da consiler că este o hotărâre înțeleaptă. (…) Partidul are nevoie de un moment de așezare, de calmare pentru că trebuie să profităm de acest an care sper să fie unul de liniște și de construcție deoarece 2018 nicidecum nu va fi unul liniștit; este un an în care vom avea două rânduri de alegeri, alegeri europarlamentare și alegeri prezidențiale. Pentru Congres, evident că vom avea și o ordine de zi, însă din punctul meu de vedere un lucru important ar fi revizuirea statutului. În ultima perioada, statutul a fost cam des modificat și mai puțin inspirat pe alocuri. Cred că o discuție foarte serioasă pentru a pregăti acest congres poate fi legată de statutul partidului, astfel încât să putem acoperi o mulțime de situații noi pe care nu le-a prevăzut nimeni. Am mandatat pe cineva care să ne reprezinte în funcții înainte după care tot noi prin forurile statutare, am decis să retragem sprijinul politic. Am vîzut că multi rămâneau ancorați pe pozițiile respective. De asemenea, cred că statutul partidului trebuie să gândească și efectul legii pentru că statutul a fost actualizat ultima dată în vremea în care președinții de Consilii Județene erau aleși uninominal, parlamentarii erau aleși uninominal și nu pe liste.”

Tot în contextul declarațiilor lui Liviu Dragnea, care a anunțat că va urma analizarea activității pentru 27 de secretari de stat și, în eventualitatea în care vor fi și eliberări din aceste funcții, întrebat dacă PSD Constanța ar trimite oameni la București, Făgădău a explicat:

“Vom încerca să trimitem oameni care să sprijine echipa gyvernamentală care să contribuie la punerea în aplicare a programului de guvernare. Cred că orice organizație ca proceda la fel și nu vorbim aici de sancțiune sau recompensă a rezultatului alegerilor. Totuși, organizația Constanța are ca ultim rezultat al activității un  număr de opt parlamentari, fiind unul din rezultatele cele mai bune la nivel național. Organizația poate propune oameni. În schimb, vreau să vă spun ceva și cred că vedeți pe la toate organizațiile politice: este din ce în ce mai greu să identifici oameni competenți care să-și dorească să ocupe funcții în țară. Nu am spus că nu avem, ci doar v/am semnalat această dificultate și o vedeți la toate partidele politice. Uitați-vă la ce nivel a ajuns discursul public al multor lideri de partid. Pentru Constanța… eu nu anticipez decizii pentru propuneri și nici nu știu dacă va fi necesară o asemenea abordare a forurilor de conducere județene. Deocamdată, președintele partidului a anunțat că evaluează un număr de secretari de stat; să așteptăm rezultatul acestei evaluări și dacă sunt poziții de interes pentru organizația județeană Constanța, evident că vom face propuneri. Da, mi-aș dori ca orașul Constanța, ca județul Constanța să fie reprezentate în Guvernul României. Și cele mai slabe organizații își doresc.”

susa foto: evz.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions