Connect with us

Politica

Făgădău plânge de mila PSD-ului: “În istoria celorlalte partide nu au fost atâtea momente de încercare”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Organizația PSD Constanța a trimis în Guvern mai mulți reprezentanți în ministere, doi miniștri – Felix Stroe (Transporturi) și Mircea Titus Dobre (Turism) –  și a avut cele mai bune rezultate din plan local. Din păcate, prezentul arată un Partid Social Democrat măcinat de acuzații venite din partea cetățenilor care privesc modul de punere în practică a programului de guvernare. PSD este acuzat de zecile de mii de oameni care au ieșit în stradă că nu este capabil să guverneze. Liviu Dragnea, președntele PSD, a anunțat organizarea unui Congres în luna martie. În acest context, președintele Organizației municipale a PSD Constanța, primarul Decebal Făgădău, salută decizia șefului său politic privind organizarea Congresului și declară următoarele.

“Oricând este binevenit un Congres. Atunci când simți că este nevoie de o reașezare a lucrurilor în partid, da acesta este modul prin care le poți reașeza. Trebuie să recunoaștem că nu doar în istoria partidului nostru, dar nici în istoria celorlalte partide nu au fost atâtea momente de încercare într-un an de guvernare câte au fost la noi în 2017. Din acest motiv, da consiler că este o hotărâre înțeleaptă. (…) Partidul are nevoie de un moment de așezare, de calmare pentru că trebuie să profităm de acest an care sper să fie unul de liniște și de construcție deoarece 2018 nicidecum nu va fi unul liniștit; este un an în care vom avea două rânduri de alegeri, alegeri europarlamentare și alegeri prezidențiale. Pentru Congres, evident că vom avea și o ordine de zi, însă din punctul meu de vedere un lucru important ar fi revizuirea statutului. În ultima perioada, statutul a fost cam des modificat și mai puțin inspirat pe alocuri. Cred că o discuție foarte serioasă pentru a pregăti acest congres poate fi legată de statutul partidului, astfel încât să putem acoperi o mulțime de situații noi pe care nu le-a prevăzut nimeni. Am mandatat pe cineva care să ne reprezinte în funcții înainte după care tot noi prin forurile statutare, am decis să retragem sprijinul politic. Am vîzut că multi rămâneau ancorați pe pozițiile respective. De asemenea, cred că statutul partidului trebuie să gândească și efectul legii pentru că statutul a fost actualizat ultima dată în vremea în care președinții de Consilii Județene erau aleși uninominal, parlamentarii erau aleși uninominal și nu pe liste.”

Tot în contextul declarațiilor lui Liviu Dragnea, care a anunțat că va urma analizarea activității pentru 27 de secretari de stat și, în eventualitatea în care vor fi și eliberări din aceste funcții, întrebat dacă PSD Constanța ar trimite oameni la București, Făgădău a explicat:

“Vom încerca să trimitem oameni care să sprijine echipa gyvernamentală care să contribuie la punerea în aplicare a programului de guvernare. Cred că orice organizație ca proceda la fel și nu vorbim aici de sancțiune sau recompensă a rezultatului alegerilor. Totuși, organizația Constanța are ca ultim rezultat al activității un  număr de opt parlamentari, fiind unul din rezultatele cele mai bune la nivel național. Organizația poate propune oameni. În schimb, vreau să vă spun ceva și cred că vedeți pe la toate organizațiile politice: este din ce în ce mai greu să identifici oameni competenți care să-și dorească să ocupe funcții în țară. Nu am spus că nu avem, ci doar v/am semnalat această dificultate și o vedeți la toate partidele politice. Uitați-vă la ce nivel a ajuns discursul public al multor lideri de partid. Pentru Constanța… eu nu anticipez decizii pentru propuneri și nici nu știu dacă va fi necesară o asemenea abordare a forurilor de conducere județene. Deocamdată, președintele partidului a anunțat că evaluează un număr de secretari de stat; să așteptăm rezultatul acestei evaluări și dacă sunt poziții de interes pentru organizația județeană Constanța, evident că vom face propuneri. Da, mi-aș dori ca orașul Constanța, ca județul Constanța să fie reprezentate în Guvernul României. Și cele mai slabe organizații își doresc.”

susa foto: evz.ro

Comments

comments

Politica

Felix Stroe și-a început mandatul la #Ministerul din Umbră  

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu câteva săptămâni, social democrații și-au desemnat noii lideri de departamente ale partidului. Aceste structuri de specialitate ale PSD sunt considerate ca fiind „Guvernul din umbră” al partidului. Potrivit listei, printre cei 25 de lideri care conduc departamentele de lucru ale PSD se numără și președintele Organizației Județene Constanța a PSD, Felix Stroe, fost ministru al Transporturilor. Într-o postare pe Facebook, conducerea Departamentului pentru Infrastructură și Transport al „#PSD“ a anunțat că s-a reunit, astăzi, în prima ședință.

„Ne propunem ca, în perioada următoare, să fim o sursă de proiecte și propuneri care să sprijine activitatea colegilor din Guvern. Am pus la punct elementele organizatorice și de funcționare a echipei de lucru, pentru ca de săptămâna viitoare să dezvoltăm idei și perspective în domeniu“, se arată în mesajul PSD.

Iată lista completă a noilor șefi de departamente de specialitate ale PSD: Departamentul pentru Muncă și Justiție Socială – Adrian Solomon, deputat; Departamentul pentru Educație Națională – Gavrilă Camelia, deputat; Departamentul pentru Sănătate Florian – Dorel Bodog, deputat, fost ministru; Departamentul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat – Ilan Laufer, fost ministru; Departamentul pentru politici fiscal-bugetare – Cristian Socol, economist, profesor la ASE; Departamentul pentru Justiție și Libertăți Cetățenești Robert – Marius Cazanciuc, senator, fost ministru; Departamentul pentru Agricultură si Dezvoltare Rurală – Valeriu Steriu, deputat; Departamentul pentru Mediu Pană – Adriana-Doina, deputat, fost ministru și vicepreședinte național PSD; Departamentul pentru Administrație Publică si Dezvoltare Regională – Adrian Dragoș Benea, senator, liderul PSD Bacău; Departamentul pentru Infrastructură Și Transport – Felix Stroe, liderul PSD Constanța, fost ministru al Transporturilor; Departamentul pentru Politica Externă – Titus Corlățean, senator, fost ministru; Departamentul pentru Afaceri Europene – Angel Tîlvăr, deputat, fost ministru; Departamentul pentru Apărare Dorel – Gheorghe Căprar, deputat; Departamentul pentru Afaceri Interne – Ionel-Daniel Butunoi, senator; Departamentul pentru Cultură si Identitate Națională – Lucian Romașcanu, senator, fost ministru; Departamentul pentru Tineret și Sport – Alexandra Presură, deputat; Departamentul pentru românii de pretutindeni – Lilla Debelka, Secretar de Stat Ministerul pentru Românii de Pretutindeni; Departamentul pentru Comunicații și Societate Informațională – Gemma Luminița Iosip, Director Programul ANCOM; Departamentul pentru Economie – Gheorghe Șimon, deputat, fost ministru; Departamentul pentru Ape și Păduri – Alexandru Stănescu, deputat; Departamentul pentru Energie – Iulian Iancu, deputat; Departamentul pentru Cercetare și Inovare – Mihnea – Cosmin Costoiu, senator; Departamentul pentru Turism – Rodica Paraschiv, deputat; Departamentul pentru Fonduri Europene – Roxana Mânzatu, deputat și vicepreședinte național PSD; Departamentul pentru Revoluționari și Eroii Martiri – Valentin Mărgineanu, lector universitar.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Rovana Plumb și jurnalista Carmen Avram deschid lista PSD pentru europarlamentare – surse

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Negocierile pentru Lista PSD pentru alegerile europarlamentare sunt în toi. Deja a fost convocată o ședință a Comitetului Național Executiv al PSD pentru luni în care Lista urmează a fi votată și apoi făcute preparativele pentru depunerea ei și a semnăturilor strânse la Biroul Electoral Central (BEC).

Deși sunt negocieri grele…. Lista e în mare schițată după întâlnirile de ieri dintre președintele Liviu Dragnea și lideri ai partidului. Potrivit informațiilor STIRIPESURSE.RO social-democrații mizează pe 12-14 locuri de europarlamentar. Asta în procente ar însemna aprox.30 la sută onținut la urne.

Iată lista (nefinală):

Rovana Plumb, deputat, ministrul Fondurilor Europene și președinte al PSD Dâmbovița

Carmen Avram, realizator TV Antena 3

Claudiu Manda, deputat, președintele Comisiei de Control al SRI, Presedintele PSD Dolj

Victor Negrescu, fost ministru, președințe PES Activist

Chris Terhes, preot și președintele Romanian Coalition din SUA

Dragoș Benea, deputat, președinte PSD Bacau

Dan Nica, actual europarlamentar

Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de pretutindeni și deputat

Carmen Moldovan, deputat

Ioan Mircea Pașcu, actual europarlamentar sau Aurelia Fedorca, primar Negrești Oaș

Maria Grapini, actual europarlamentar (intră pe listă după negocierile dintre PSD și PPUsl)

În funcție de scorul obținut la urne ar mai putea intra următorii:

Emilian Pavel, Catalina Ștefănescu, Andi Cristea, Răzvan Popa, Claudia Țapardel, Gabriela Zoană, Victor Boștinaru – actuali europarlamentari sau/și alți lideri social-democrati. În calcule ar fi și Bianca Gavriliţă, deputat.

sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

ALDE se laudă cu… 800.000 de semnături strânse pentru europarlamentare

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) anunță că au strâns până acum peste opt sute de mii de semnături pentru sprijinirea listei de candidați pentru alegerile europarlamentare. Cu toate că baremul legal a fost depășit de mult, oamenii lui Tăriceanu susțin că vor depune în final peste un milion de semnături la Biroul Electoral Central (BEC).

“Am centralizat la sediul ALDE, până în acest moment, peste 800.000 de semnături venite de la organizațiile din țară. Sperăm ca, până la finalul campaniei de strângere de semnături, să depășim cifra de 1 milion. Mulțumim tuturor românilor pentru susținerea acordată!”, susțin cei de la ALDE pe pagina de Facebook, anunț însoțit de fotografii care dovedesc numărul mare de semnături strâns.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: