Politica

Făgădău promite constănțenilor două bazine de inot

mart. 23, 2018 Mihaela Tîrpan

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, a făcut vineri, la finalul ședinței Consiliului Local Municipal mai multe promisiuni pentru sportivii constănțeni.

În primă fază, edilul a promit două bazine de înot în Tomis Nord, pe zona unde acum sunt gunoaie și foarte puține lucruri ne amintesc că acolo a fost cândva stadionul de rubgy Badea Cârțan. Acolo, unde ar urma să fie construită și Sala Polivalentă, Făgădău a promis două bazine de inot, unul pentru performanță și unul pentru iubitorii acestui sport, informându-i pe ziariști că nu vrea să știe că mai există un constănțean care să nu știe să inoate.

Iată declarația:

“Am făcut o revenire către Ministerul Tineretului și Sportului pentru a trece în administrarea municipiului triunghiul și ce a rămas din Badea Cârțan pentru că nu pot să spun că avem stadionul de rugby, ci doar ce a rămas din Badea Cârțan. De asemenea, știți foarte bine că baza sportivă Triunghi există doar pe hârtie. În realitate este o pârloagă iar noi ne dorim să le luăm în patromoniul nostru, să le administrăm redându-le comunității. În zona Badea Cârțan avem Sala Polivalentă; împreună cu Râzvan Florea, cu nea Ilie Floroiu lucrăm pentru bazinele de înot pentru că nu vom face doar unul, ci două, unul pentru performanță și unul pentru a învăța copiii noștri să înoate și lipsea această piesă importantă numită fostul stadion de rugby. Vrem să-l integrăm în conceptul nostru de bază sportivă și să-l redăm comunității pentru că tot efortul pe care pe care îl face Municipalitate, pe care îl face orașul finanțând sportul constănțean aduce rezultate. Tomitanii promovează! HC Dobrogea Sud a câștigat Cupa României la handbal după o absență a handbalului masculin constănțean din vârful habdbalului românesc. Pe baze sănătoase, transparente ne-am propus să începem să construim punți de încredere”.

Mai mult, primarul a făcut promisiuni și pentru celelalte sporturi și a anunțat că se fac demersuri pentru trecerea CS Farul Constanța de la Ministerul Tineretului către Municipalitate. Recunoaște că cei de la București au nevoie de dovezi de încredere.

“În aceeași cheie se întegrează și finanțarea Clubului Sportiv Farul Constanța. Chiar dacă domnul Floroiu a ieșit la pensie, merge zilnic acolo pentru că nu se poate despărți de casa lui. Pentru că le-am promis că îi vom susține pentru că CSFarul Constanța a reprezentat România la multe competiții internaționale și a fost o pepinieră de ambasadori ai Constanței. Vom demara un proces de trecere a CS Farul Constanța de la Ministerul Tineretului către Municipalitate, dar nu vrem să grăbim acest proces pentru că el este unul fără precedent și înțelegem că Ministerul are nevoie de multe dovezi de încredere”, a explicat Decebal Făgădău.

Citiți și:

Complexul Sportiv „Badea Cârțan”, cufundat în mizerie și intuneric. Autoritățile se împiedică de ani de zile în hârtii

 

Comments

comments