Connect with us

Politica

Făgădău promite constănțenilor două bazine de inot

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, a făcut vineri, la finalul ședinței Consiliului Local Municipal mai multe promisiuni pentru sportivii constănțeni.

În primă fază, edilul a promit două bazine de înot în Tomis Nord, pe zona unde acum sunt gunoaie și foarte puține lucruri ne amintesc că acolo a fost cândva stadionul de rubgy Badea Cârțan. Acolo, unde ar urma să fie construită și Sala Polivalentă, Făgădău a promis două bazine de inot, unul pentru performanță și unul pentru iubitorii acestui sport, informându-i pe ziariști că nu vrea să știe că mai există un constănțean care să nu știe să inoate.

Iată declarația:

“Am făcut o revenire către Ministerul Tineretului și Sportului pentru a trece în administrarea municipiului triunghiul și ce a rămas din Badea Cârțan pentru că nu pot să spun că avem stadionul de rugby, ci doar ce a rămas din Badea Cârțan. De asemenea, știți foarte bine că baza sportivă Triunghi există doar pe hârtie. În realitate este o pârloagă iar noi ne dorim să le luăm în patromoniul nostru, să le administrăm redându-le comunității. În zona Badea Cârțan avem Sala Polivalentă; împreună cu Râzvan Florea, cu nea Ilie Floroiu lucrăm pentru bazinele de înot pentru că nu vom face doar unul, ci două, unul pentru performanță și unul pentru a învăța copiii noștri să înoate și lipsea această piesă importantă numită fostul stadion de rugby. Vrem să-l integrăm în conceptul nostru de bază sportivă și să-l redăm comunității pentru că tot efortul pe care pe care îl face Municipalitate, pe care îl face orașul finanțând sportul constănțean aduce rezultate. Tomitanii promovează! HC Dobrogea Sud a câștigat Cupa României la handbal după o absență a handbalului masculin constănțean din vârful habdbalului românesc. Pe baze sănătoase, transparente ne-am propus să începem să construim punți de încredere”.

Mai mult, primarul a făcut promisiuni și pentru celelalte sporturi și a anunțat că se fac demersuri pentru trecerea CS Farul Constanța de la Ministerul Tineretului către Municipalitate. Recunoaște că cei de la București au nevoie de dovezi de încredere.

“În aceeași cheie se întegrează și finanțarea Clubului Sportiv Farul Constanța. Chiar dacă domnul Floroiu a ieșit la pensie, merge zilnic acolo pentru că nu se poate despărți de casa lui. Pentru că le-am promis că îi vom susține pentru că CSFarul Constanța a reprezentat România la multe competiții internaționale și a fost o pepinieră de ambasadori ai Constanței. Vom demara un proces de trecere a CS Farul Constanța de la Ministerul Tineretului către Municipalitate, dar nu vrem să grăbim acest proces pentru că el este unul fără precedent și înțelegem că Ministerul are nevoie de multe dovezi de încredere”, a explicat Decebal Făgădău.

Citiți și:

Complexul Sportiv “Badea Cârțan”, cufundat în mizerie și intuneric. Autoritățile se împiedică de ani de zile în hârtii

 

Comments

comments

Politica

Carmen Dan, ministrul MAI, atac dur la adresa preşedintelui Iohannis: “Este imatur politic”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ministru Afacerilor Interne Carmen Dan a declarat duminică, la România Tv, că preşedintele Klaus Iohannis şicanează activitatea Guvernului, calificând drept “dovadă clară de imaturitate politică” refuzul acestuia de a semna decretele de revocare a miniştirlor Transporturilor şi Dezvoltării şi de numire a unor înlouitori. Ea a susţinut că activitatea Guvernului este blocată în acest moment  şi că şeful statului ar trebuie să înţeleagă că acest Guvernu nu este guvernul lui.

“Ne confruntăm cu această încercare a preşedintelui de a şicana activitatea guvernului, această dorinţă de a găsi tertipuri şi pretexte să nu semneze decretele de revocare”, a afirmat Carmen Dan, adăugând că aatitudineaa şefului statulu “este o dovadă clară de imaturitate politică”, dincolo de existenţa unui “război politic deja dus la extrem. Ar trebui ca preşedintele României să înţeleagă că acest guvern nu este guvernul lui, este un guvern care îşi doreşte să guverneze eficient şi acest guvern răspunde în faţa Parlamentului care l-a învestit, pentru că, din fericire, România nu este o republică prezidenţială, aşa cum şi-ar dori Klaus Iohannis”, a declarat ministrul de Interne citat de news.ro.

Amintim că premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că Executivul a sesizat Curtea Constituţională pentru a soluţiona blocajul creat de preşedintele Klaus Iohannis prin amânarea numirii unor miniştri.

“Singura situaţie incertă pe care o avem în acest moment este creată de domnul preşedinte Klaus Iohannis prin blocajul numirii miniştrilor în două domenii importante, mă refer la Dezvoltare Regională şi administraţie publică,  dar şi la Ministerul Transporturilor. Cred că nu jocul politic trebuie să fie cel care să dicteze în această perioadă, cred că este important interesul României”, a afirmat şefa Executivului.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, după ce premierul Viorica Dăncilă a sesizat CCR cu privire la blocarea numirii unor miniştri, că răspunsul Curţii Constituţionale nu va rezolva problema, problema fiiind în opinia sa că România nu are prim-ministru. El a precizat că, dacă s-a ajuns în acestă fază, în cazul remanierii va aştepta decizia Curţii, fără a mai face vreun alt demers. Ulterior, răspunzând întrevărilor jurnaliştilor, Klaus Iohannis a afirmat că Guvernul României este ”condus de infractorul Dragnea prin interpuşi”. În plus, şeful statului a afirmat că Viorica Dăncilă nu a prezentat niciun motiv al schimbării miniştrilor, revocarea fiind o sancţiune politică. ”Doamna prim-ministru confundă Guvernul cu Partidul”, susţine Klaus Iohannis care precizează că acest tip de regim s-a încheiat în 1989.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Conducerea PMP Constanța cere încetarea mandatului unui consilier județean PNL

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Partidul Mișcarea Populară Constanța, prin președintele Claudiu-Iorga Palaz, a depus azi, 06.12.2018, o solicitare către Președintele Consiliului Județean Constanța pentru a iniția un proiect de hotărâre privind încetarea mandatului de consilier județean al domnului Mocianu Sorin, având în vedere absența nemotivată la ultimele 5(cinci) ședințe ordinare ale Consiliului Județean Constanța.

Conform prevederilor  art. 9 alin. (2) lit. d din Legea nr. 393/2006 privind Statutul aleșilor locali, calitatea de consilier județean încetează de drept înainte de expirarea mandatului în situația în care consilierul județean absentează nemotivat de la mai mult de 3(trei) ședințe ordinare consecutive ale Consiliului Județean.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Traian Băsescu, despre fetele de la handbal: “Există și o Românie frumoasă, cu oameni extraordinari, devotaţi şi mândri”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Traian Băsescu le felicită pe handbalistele noastre după victoria de la Brest în stilul consacrat, cu înțepături și atacuri îndreptate direct către politicieni. Laudele la adresa fetelor arată părerea pe care acesta o are față de actuala clasă politică și îi îndeamnă pe români să nu mai urmărească “specimele de la canalele de știri” și să vadă România frumoasă pe care acestea o promovează peste tot în lume.

Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă, după victoria naţionalei de handbal împotriva Norvegiei, că România are şi lucruri extraordinar de frumoase, sfâtuindu-şi prietenii să urmărească evoluţia handbalistelor, pentru că vor ajunge campioane, iar ei vor descoperi că în tot acest timp au stat şi s-au uitat la “specimene ale menajeriei televizate de canalele de ştiri”, enumerând mai mulţi realizatori şi analişti.

“Dacă în această seară v-aţi fi uitat pe TVR 1 la meciul fetelor noastre cu Campioana Europei, Norvegia, aţi fi văzut că există şi o Românie frumoasă, cu oameni extraordinari, devotaţi şi mândri. (…) Şi peste toate, o mână de români îmbrăcati în culorile naţionale le-au susţinut 60 de minute făcând un zgomot de parcă meciul se juca la Bucureşti cu sala plină de români şi nu la Brest”, afirmă Traian Băsescu, remarcând faptul că “România are şi lucruri extraordinar de frumoase”.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: