Connect with us

Politica

Soluția lui Făgădău pentru Henri Coandă: educația sexuală!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Consilierii locali municipali au votat astăzi, în ședință ordinară, propunerea primarului Făgădău privind transmiterea în administrarea RAEDPP Constanța a unor imobile aflate în domeniul public al municipiului Constanța, din cartierul social Henri Coandă. Potrivit expunerii de motive, proiectul se referă la cele 10 blocuri recent construite în cartierul Henri Coandă. Se dorește ca până în toamnă această fază a proiectului să fie finaliazată integral.

“Depindem foarte mult de finalizarea formațităților. În urmă cu două ședințe ale Consiliului Local, am aprobat un nou regulament. Astăzi, am făcut un transfer în administrarea RAEDPP. Ușor, ușor facem pași rapizi pentru că astăzi a devenit din ce în ce mai greu să faci hârtii. După ce încheiem această etapă vom trece la repartizare și, de asemenea, la semnarea contractelor. În schimb, vreau să vă spun cu ce va veni în plus acest contract pentru că din prima etapă am luat bunele și relele și vrem să integrăm campusul în viața orașului. De exemplu, una din condițiile pe care o vom include în contract sau în actul adițional va fi aceea că în situația în care familiile beneficiare au copii, au obligația să își ducă copiii la școală. Nu îți duci copilul la școală, cu părere de rău… comunitatea te-a ajutat pe tine, fă și tu ceva pentru comunitate! Este un minim gest de recunoștință pentru comunitate să îți educi copiii. De asemenea, statul român asigură acces la asistență medicală gratuită prin acel set de analize. Trebuie să vii cu dovada că ți-ai făcut analizele pentru că trăind într-o comunitate atât de aglomerată, riscul nu este doar al individului, ci și a comunității”, a explicat Făgădău la finalul ședinței de Consiliu Local.

Și asta nu e tot: Făgădău vrea să implementeze, cu bani de la Guvernul norvegian, un proiect de incluziune socială a cetățenilor din cartier, inclusiv educație sexuală. După regulile strice de integrare în comunitate, primarul vrea educație sexuală pentru cei care trăiesc în cartierul Henri Coandă.

“Tot în acea zonă, împreună cu o fundație norvegiană vom încerca să scriem un de îndată ce se vor deschide finanțările statului norvegian, astfel încât să construim acolo în vecinătate un Centru comunitar. Intenția noastră ca ei să poată beneficia de cursuri de educație, de educație sexuală, de igienă de integrare, de meșteșug, de limbi străine, să venim și noi, comunitatea, alături de ei și să le arătăm că integrarea se face pas cu pas, cu răbdare, dar prin educație. Așadar, îmi doresc să nu ne apuce toamna cu apartamentele goale”, a completat primarul.

Important! Sunt pregătite 10 blocuri care sunt o replică a primei faze a proiectului. Tot acolo sunt construite trei blocuri pentru chiriașii evacuați, trei blocuri pentru locuințe sociale ce vor fi repartizate după regulamente separate.

Henri Coadă, etapa I, a avut repartizate 17 blocuri. Acum, în etapa a II-a, sunt 10 bocuri.

 

 

Comments

comments

Politica

Felix Stroe și-a început mandatul la #Ministerul din Umbră  

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu câteva săptămâni, social democrații și-au desemnat noii lideri de departamente ale partidului. Aceste structuri de specialitate ale PSD sunt considerate ca fiind „Guvernul din umbră” al partidului. Potrivit listei, printre cei 25 de lideri care conduc departamentele de lucru ale PSD se numără și președintele Organizației Județene Constanța a PSD, Felix Stroe, fost ministru al Transporturilor. Într-o postare pe Facebook, conducerea Departamentului pentru Infrastructură și Transport al „#PSD“ a anunțat că s-a reunit, astăzi, în prima ședință.

„Ne propunem ca, în perioada următoare, să fim o sursă de proiecte și propuneri care să sprijine activitatea colegilor din Guvern. Am pus la punct elementele organizatorice și de funcționare a echipei de lucru, pentru ca de săptămâna viitoare să dezvoltăm idei și perspective în domeniu“, se arată în mesajul PSD.

Iată lista completă a noilor șefi de departamente de specialitate ale PSD: Departamentul pentru Muncă și Justiție Socială – Adrian Solomon, deputat; Departamentul pentru Educație Națională – Gavrilă Camelia, deputat; Departamentul pentru Sănătate Florian – Dorel Bodog, deputat, fost ministru; Departamentul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat – Ilan Laufer, fost ministru; Departamentul pentru politici fiscal-bugetare – Cristian Socol, economist, profesor la ASE; Departamentul pentru Justiție și Libertăți Cetățenești Robert – Marius Cazanciuc, senator, fost ministru; Departamentul pentru Agricultură si Dezvoltare Rurală – Valeriu Steriu, deputat; Departamentul pentru Mediu Pană – Adriana-Doina, deputat, fost ministru și vicepreședinte național PSD; Departamentul pentru Administrație Publică si Dezvoltare Regională – Adrian Dragoș Benea, senator, liderul PSD Bacău; Departamentul pentru Infrastructură Și Transport – Felix Stroe, liderul PSD Constanța, fost ministru al Transporturilor; Departamentul pentru Politica Externă – Titus Corlățean, senator, fost ministru; Departamentul pentru Afaceri Europene – Angel Tîlvăr, deputat, fost ministru; Departamentul pentru Apărare Dorel – Gheorghe Căprar, deputat; Departamentul pentru Afaceri Interne – Ionel-Daniel Butunoi, senator; Departamentul pentru Cultură si Identitate Națională – Lucian Romașcanu, senator, fost ministru; Departamentul pentru Tineret și Sport – Alexandra Presură, deputat; Departamentul pentru românii de pretutindeni – Lilla Debelka, Secretar de Stat Ministerul pentru Românii de Pretutindeni; Departamentul pentru Comunicații și Societate Informațională – Gemma Luminița Iosip, Director Programul ANCOM; Departamentul pentru Economie – Gheorghe Șimon, deputat, fost ministru; Departamentul pentru Ape și Păduri – Alexandru Stănescu, deputat; Departamentul pentru Energie – Iulian Iancu, deputat; Departamentul pentru Cercetare și Inovare – Mihnea – Cosmin Costoiu, senator; Departamentul pentru Turism – Rodica Paraschiv, deputat; Departamentul pentru Fonduri Europene – Roxana Mânzatu, deputat și vicepreședinte național PSD; Departamentul pentru Revoluționari și Eroii Martiri – Valentin Mărgineanu, lector universitar.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Rovana Plumb și jurnalista Carmen Avram deschid lista PSD pentru europarlamentare – surse

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Negocierile pentru Lista PSD pentru alegerile europarlamentare sunt în toi. Deja a fost convocată o ședință a Comitetului Național Executiv al PSD pentru luni în care Lista urmează a fi votată și apoi făcute preparativele pentru depunerea ei și a semnăturilor strânse la Biroul Electoral Central (BEC).

Deși sunt negocieri grele…. Lista e în mare schițată după întâlnirile de ieri dintre președintele Liviu Dragnea și lideri ai partidului. Potrivit informațiilor STIRIPESURSE.RO social-democrații mizează pe 12-14 locuri de europarlamentar. Asta în procente ar însemna aprox.30 la sută onținut la urne.

Iată lista (nefinală):

Rovana Plumb, deputat, ministrul Fondurilor Europene și președinte al PSD Dâmbovița

Carmen Avram, realizator TV Antena 3

Claudiu Manda, deputat, președintele Comisiei de Control al SRI, Presedintele PSD Dolj

Victor Negrescu, fost ministru, președințe PES Activist

Chris Terhes, preot și președintele Romanian Coalition din SUA

Dragoș Benea, deputat, președinte PSD Bacau

Dan Nica, actual europarlamentar

Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de pretutindeni și deputat

Carmen Moldovan, deputat

Ioan Mircea Pașcu, actual europarlamentar sau Aurelia Fedorca, primar Negrești Oaș

Maria Grapini, actual europarlamentar (intră pe listă după negocierile dintre PSD și PPUsl)

În funcție de scorul obținut la urne ar mai putea intra următorii:

Emilian Pavel, Catalina Ștefănescu, Andi Cristea, Răzvan Popa, Claudia Țapardel, Gabriela Zoană, Victor Boștinaru – actuali europarlamentari sau/și alți lideri social-democrati. În calcule ar fi și Bianca Gavriliţă, deputat.

sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

ALDE se laudă cu… 800.000 de semnături strânse pentru europarlamentare

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) anunță că au strâns până acum peste opt sute de mii de semnături pentru sprijinirea listei de candidați pentru alegerile europarlamentare. Cu toate că baremul legal a fost depășit de mult, oamenii lui Tăriceanu susțin că vor depune în final peste un milion de semnături la Biroul Electoral Central (BEC).

“Am centralizat la sediul ALDE, până în acest moment, peste 800.000 de semnături venite de la organizațiile din țară. Sperăm ca, până la finalul campaniei de strângere de semnături, să depășim cifra de 1 milion. Mulțumim tuturor românilor pentru susținerea acordată!”, susțin cei de la ALDE pe pagina de Facebook, anunț însoțit de fotografii care dovedesc numărul mare de semnături strâns.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: