Connect with us

Politica

Soluția lui Făgădău pentru Henri Coandă: educația sexuală!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Consilierii locali municipali au votat astăzi, în ședință ordinară, propunerea primarului Făgădău privind transmiterea în administrarea RAEDPP Constanța a unor imobile aflate în domeniul public al municipiului Constanța, din cartierul social Henri Coandă. Potrivit expunerii de motive, proiectul se referă la cele 10 blocuri recent construite în cartierul Henri Coandă. Se dorește ca până în toamnă această fază a proiectului să fie finaliazată integral.

“Depindem foarte mult de finalizarea formațităților. În urmă cu două ședințe ale Consiliului Local, am aprobat un nou regulament. Astăzi, am făcut un transfer în administrarea RAEDPP. Ușor, ușor facem pași rapizi pentru că astăzi a devenit din ce în ce mai greu să faci hârtii. După ce încheiem această etapă vom trece la repartizare și, de asemenea, la semnarea contractelor. În schimb, vreau să vă spun cu ce va veni în plus acest contract pentru că din prima etapă am luat bunele și relele și vrem să integrăm campusul în viața orașului. De exemplu, una din condițiile pe care o vom include în contract sau în actul adițional va fi aceea că în situația în care familiile beneficiare au copii, au obligația să își ducă copiii la școală. Nu îți duci copilul la școală, cu părere de rău… comunitatea te-a ajutat pe tine, fă și tu ceva pentru comunitate! Este un minim gest de recunoștință pentru comunitate să îți educi copiii. De asemenea, statul român asigură acces la asistență medicală gratuită prin acel set de analize. Trebuie să vii cu dovada că ți-ai făcut analizele pentru că trăind într-o comunitate atât de aglomerată, riscul nu este doar al individului, ci și a comunității”, a explicat Făgădău la finalul ședinței de Consiliu Local.

Și asta nu e tot: Făgădău vrea să implementeze, cu bani de la Guvernul norvegian, un proiect de incluziune socială a cetățenilor din cartier, inclusiv educație sexuală. După regulile strice de integrare în comunitate, primarul vrea educație sexuală pentru cei care trăiesc în cartierul Henri Coandă.

“Tot în acea zonă, împreună cu o fundație norvegiană vom încerca să scriem un de îndată ce se vor deschide finanțările statului norvegian, astfel încât să construim acolo în vecinătate un Centru comunitar. Intenția noastră ca ei să poată beneficia de cursuri de educație, de educație sexuală, de igienă de integrare, de meșteșug, de limbi străine, să venim și noi, comunitatea, alături de ei și să le arătăm că integrarea se face pas cu pas, cu răbdare, dar prin educație. Așadar, îmi doresc să nu ne apuce toamna cu apartamentele goale”, a completat primarul.

Important! Sunt pregătite 10 blocuri care sunt o replică a primei faze a proiectului. Tot acolo sunt construite trei blocuri pentru chiriașii evacuați, trei blocuri pentru locuințe sociale ce vor fi repartizate după regulamente separate.

Henri Coadă, etapa I, a avut repartizate 17 blocuri. Acum, în etapa a II-a, sunt 10 bocuri.

 

 

Comments

comments

Politica

PSD contraatacă pe tema pensiilor speciale. Ciolacu propune o monedă de schimb: Banii să meargă la dublarea alocațiilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Principalele partide se întrec în renunțarea la pensii speciale. După ce parlamentarii USR și-au dat demisiile pentru a nu primi pensii speciale, cei de la PSD vin și contraatacă. Liderul grupului PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis, i-a făcut populiști pe cei de la USR pentru că demisiile lor ar urma să intre în vigoare începând cu data de 18 decembrie, adică cu două zile înainte de expirarea mandatelor. Mai mult de cât atât, Simons a afirmat că ar fi mai bine ca Guvernul Orban să vină astăzi cu o Ordonanță de Urgență prin care pensiile speciale să fie eliminate. Pe de altă parte, președintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat că va convoca de îndată birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului penru eliminarea pensiilor speciale, cu condiţia ca banii să fie utilizaţi pentru dublarea alocaţiilor. Liderul PSD adaugă că asta înseamnă ca PNL şi USR să nu mai chiulească şi să deblocheze activitatea Senatului.

„Voi convoca de îndată Birourile Permanente Reunite pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, cu condiţia ca aceşti bani să fie folosiţi pentru DUBLAREA ALOCAŢIILOR! Asta înseamnă ca PNL şi USR să nu mai chiulească şi să deblocheze urgent activitatea Senatului. Până atunci, tot ce fac se numeşte minciună şi populism ieftin!”, a scris Marce Ciolacu marţi pe Facebook.

Nici liberalii nu se lasă mai prejos. Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a anunțat că a solicitat dezbaterea în regim de urgență a inițiativei legislative care prevede abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Liberalii exclud scenariul care prevede tăierea salariilor bugetarilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, reacționează după ce economistului-şef al Băncii Naţionale a României, Valentin Lazea, a declarat că un scenariu pentru economii la buget poate fi tăierea salariilor bugetarilor.

„Eu nu cred în declaraţia, aşa, nevinovată a domnului Lazea. Din ce ştiu eu, domnul Lazea este un discipol al lui Florin Georgescu (prim viceguvernator al BNR n.r). Să te trezeşti în mijlocul campaniei electorale să spui, chiar dacă şi-a asumat-o dânsul aşa, pe persoană fizică, nu punctul de vedere al Băncii Naţionale, că vrei să tai salariile mie mi se pare că este un sprijin personal al domnului Lazea pentru o posibilă discuţie, pentru o temă care după mine este o temă falsă. Infirm categoric acest scenariu, infirm categoric scenariul creşterii taxelor. Am spus foarte clar în programul de guvernare: taxele nu vor creşte, nu vom tăia salariile bugetarilor”, a explicat Virgil Popescu, luni seara, la Realitatea Plus.

El a subliniat că, potrivit datelor statistice, venitul mediu salarial a crescut cu 7,5% faţă de cel din septembrie 2019 şi a reiterat că se poate vorbi despre o îngheţare a salariilor demnitarilor, care oricum sunt prea mari.

“Dar să vorbim despre îngheţarea salariilor bugetarilor, a oamenilor este exclus…sau tăierea”, a spus ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Economistul şef al BNR, Valentin Lazea, a declarat joi că se pot imagina soluţii pentru bugetari – pentru că nu este deloc normal ca salariul mediu în sectorul bugetar să fie mai mare decât în mediul privat. El a venit cu un exemplu de soluție, respectiv săptămâna de lucru de patru zile pentru bugetari, cu reducerea cu o cincime a salariului acestora.

Sursa: agerpres.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

USR-iștii au făcut coadă în Parlament pentru a-și da demisiile. Au renunțat la pensiile speciale

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Parlamentarii USR au făcut coadă azi la Parlament pentru a-și depune demisiile din funcții, pentru a nu beneficia de pensiile speciale. Printre cei care și-au depus demisia se numără și deputatul de Constanța al USR Stelian Ion, care a declarat că deputații și senatorii nu au nevoie de pensii speciale și nu de aceea sunt ei în Parlament.

„Suntem în Parlament pentru a reprezenta oamenii, nu pentru beneficii“, a declarat Stelian Ion.

Deși demisia va intra în vigoare în 18 decembrie, așa cum a anunțat Cosette Chichirău, astăzi, la Parlament, prin gestul lor, parlamentarii USR vor pierde dreptul de a mai primi pensia specială aferentă tuturor parlamentarilor. Parlamentarii trebuie să execute un mandat integral pentru a se califica pe viață la pensia specială, iar senatorii și deputații USR vor avea un mandat fără câteva zile.

„Pentru mandate incomplete, indemnizaţia pentru limită de vârstă se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puţin de un mandat parlamentar”, conform Statutului deputaţilor şi senatorilor, art. 48 indice 1 alin 4.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: