Connect with us

Societate

FITIC vă invită astăzi, în pod, la MINAC

Published

on

 Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa, ediţia a III-a, şi-a făcut intrarea în scenă cu spectacolul „Paliativ”, construit pe textul lui Radu Popescu, câştigătorul Consursului de Dramaturgie al FITIC de anul trecut. „Paliativ” spune, spune, frust, povestea unui sistem profund corupt, în care medicii, asistentele şi pacienţii îşi întrepătrund dramele, frustrările, vieţile în general, într-o tonalitate dulce-amară. Spitalul în care se desfăşoară acţiunea poate fi în orice oraş al ţării, iar întâmplările pot fi ale oricui. Spectacolul este realizat de Art Society Center în parteneriat cu Teatrul de Stat Constanţa. În distribuţie: Adrian Dumitrescu, Alina Manţu, Cosmina Soare, Andrei Cantaragiu, Răzvan Baciu, Cosmin Mihale, Ana-Maria Ştefan. Scenografia: Lăcrămioara Dumitraşcu. Regia: Cristian Gheorghe.

Cel de-al doilea spectacol, „Opera de trei parale”, după Bertolt Brecht, în regia lui Tiberiu Roşu, coregrafia Getei Răvdan Huncanu, pregătirea muzicală lui Radu Făgărăşan şi Tiberiu Roşu, jucat în premieră în spaţiul neconvenţional „aici”, adică în Parcul Arheologic, de trupa AICI, a recuperat un mesaj important, cu ajutorul tinerilor liceeni constănţeni: cum să rămâi om în mijlocul vieţii zbuciumate, conduse subteran de interese obscure şi axate pe partea materială a vieţii, un material din care, la final, nu mai rămâne nimic. Aplauze la scenă deschisă pentru aceştia tineri talentaţi, care au umplut spaţiul „AICI”, au smuls lacrimi şi râsete, şi au reuşit să transforme o seară de sâmbătă într-o stare de bine.

Vă aşteptăm şi astăzi în toate spaţiile în care se desfăşoară FITIC în acest an: Teatrul de Stat, Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa (MINAC) şi Parcul Arheologic, „AICI”.

La lăsarea întunericului, Florin Zamfirescu și Tania Filip se vor întâlni, mai mult sau mai puțin întâmplător, pe-o bancă, în parc. De-aici se naște o comedie emoționantă în care adevărurile se dezvăluie cu dificultate, dar și cu mult umor și intensitate. Așadar, la Teatrul de Stat Constanța, de la ora 21.00, vă invităm la un spectacol despre căutare, despre singurătate și eșec, dar și despre iubire și speranța de a o regăsi.

Organizatorii vă mulţumesc pentru interesul arătat şi reiterează faptul că intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa, ediţia a III-a este organizat de Art Society Center şi finanţat de Primăria Municipiului Constanţa.

Proiect: Festivalul Internațional de Teatru Independent de la Constanța 2018

Valoarea Totală a Proiectului: 563.500 lei

 

Asociația ART SOCIETY CENTER                               Proiect de Interes General

e-mail: artsocietycenter@gmail.com              Finanțat din Fonduri Nerambursabile

www.fitic.ro                                                                  www.primariaconstanta.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!