Connect with us

Exclusiv

Fiul doctorului Cristian Nicoară, admis la Facultatea de Medicină a Universității “Ovidius” pe un loc de… rrom

Published

on

După ce s-a aflat ani la rând în mijlocul unor scandaluri de proporții când a fost trimis în judecată pentru delapidare în timpul mandatului de șef al unității medicale din Cernavodă, fiind acuzat de angajații aceluiași spital că îi terorizează, medicul Cristian Nicoară “lovește” din nou. Își vrea fiul medic. Cu orice preț! Și nu acesta este șocul, ci modul în care îi croiește drumul viitorul medic din familia sa. Și, nu! Nu este nicio coincidență de nume, Cristian Nicoară tatăl a confirmat că Alexandru Cristian cel admis la Ovidius este fiul său!

Cristian Alexandru Nicoară, fiul cunoscutul medic din Constanța, a fost admis la Facultatea de Medicină din cadrul Universității “Ovidius” din Constanța pe lista definitivă a candidaților rromilor admiși fără taxă. Cum nimeni nu știe despre medicul Nicoară că ar face parte din comunitatea rromilor, l-am contactat telefonic să ne explice cum stau lucrurile. Iritat și cu o nervozitate evidentă în glas, ne-a răspuns cu o întrebare. “Aveți vreo problemă?”, a fost… răspunsul pe care l-am auzit de la doctorul Nicoară întrebat fiind dacă Alexandru Cristian Nicoară este fiul său și de ce acesta se află pe lista definitivă a candidaților romi declarați adminiși la Facultatea de Medicină din Constanța. După ce am lămurit situația, respectiv faptul că nu etnia ne interesează, ci doar verificam informația publică, de altfel, managerul Spitalului orășenesc Hârșova, doctorul Nicoară ne-a declarat următoarele:

“Suntem rromi. Nu am făcut acest lucru public, dar suntem rromi.”

Facem precizarea că lista pentru admiterea în sesiunea organizată în luna iulie 2017 este definitivă, se poate verifica pe pagina de internet a instituției de învățământ și a fost afișată pe data de 1 august 2017. Iată documentul:

MedicinaGenerala AdmisiFT Rromi

Ce spune conducerea Universității Ovidius?

Contactat telefonic pentru a lămuri situația, rectorul Universității Ovidius, prof.univ.dr. Sorin Rugină ne-a precizat că nu are cunoștință despre cele prezentate de către Ordinea.ro, însă ne asigură că vom primi un punct de vedere oficial, mâine după amiază.

“Nu știu listele definitive, nu știm dacă cei despre care îmi vorbiți sunt rromi, dacă s-au înscris pe listele pentru rromi din cadrul facultății, dar vă pot oferi un punct de vedere oficial al instituției noastre de învățământ mâine după amiază când voi deține toate datele necesare. Vom analiza toate punctele de vedere și vom avea o poziție oficială”, a declarat rectorul Universității Ovidius, prof.univ.dr. Sorin Rugină pentru ziarul nostru.

În aceeași ordine de idei, apropiați de-ai medicului care doresc să rămână sub protecția anominatului au declarat pentru “Ordinea.ro” că nu știu ca medicul Nicoară să provină dintr-o familie de rromi!

 

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!