Conecteaza-te cu noi

Exclusiv

Foleanu, fotografiat la Cabana ilegală de vânătoare din parcul Comorova. Ce zice politicianul?

Published

on

Consilierul local mangaliot Paul Foleanu apare într-o fotografie realizată la o cabană vânătorească ridicată în deplină haiducie în mijlocul Pădurii Comorova, fără autorizaţie de construire, fără un titlu asupra terenului, cu branşamente ilegale la apă şi curent. Având în vedere „branşamentul” la politica locală, făptaşii de la Cabană petrec nestingheriţi de autorităţi.

Parcul din pădure

Comorova este pădure, că aşa o vedem cu ochii. Însă în actele oficiale este parc municipal al Mangaliei, având acest statut din anul 2000, în baza unei hotărâri a Guvernului ţărănist. De altfel, 519 hectare de aşa-zisă „vegetaţie forestieră”, care înglobează Comorova, fac parte din Planul Urbanistic Zonal „Extinderea şi diversificarea ofertei turistice şi de agrement a staţiunilor din nordul Mangaliei”, adoptat în anul 2004 şi rămas în vigoare chiar şi în momentul de faţă. Potrivit acestuia, în aşa-numitul „parc municipal” urmează să se construiască mai multe cluburi private, pe suprafeţe deja retrocedate sau vândute de Primărie, în perioada 2000-2008. Din cauza presiunii mediatice, proiectele imobiliare au fost abandonate, însă în actele oficiale nu s-a schimbat nicio virgulă. Ca o consecinţă a acestei situaţii scriptice, cabana de vânătoare ridicată în Comorova în anul 1971 şi folosită intens de Nicolae Ceauşescu, până în 1988, a fost închisă. Nişte lacăte mari o fereacă şi în momentul de faţă. O altă consecinţă a fost interzicerea vânătorii în parcul municipal. Păi unde aţi mai văzut să se vâneze într-un parc?

 „Oamenii cu puşti circulă nestingheriţi prin pădure, chiar şi la nici 100 de metri de casele localnicilor”

Potrivit informaţiilor publicate de cotidianul România Liberă (vezi aici), vânătorii mangalioţi au ridicat, în deplină haiducie, o nouă cabană vănătorească, la o aruncătură de băţ de cea veche. Vânătorii Mangaliei au ajuns, astfel, să aibă un cuib al lor, în mijlocul pădurii cu statut de parc. „Noii lideri ai vânătorilor de la malul Mării Negre s-au pus stăpâni peste fondul cinegetic din Pădurea Comorova (…). Oamenii cu puşti circulă nestingheriţi prin pădure, chiar şi la nici 100 de metri de casele localnicilor, potrivit mărturiilor acestora.”, titra România Liberă. Cotidianul central mai arăta faptul că Ion Vasile Tarce, cel care răspunde în cadrul AJVPS Constanţa de vânătorii din Mangalia, s-a dezis de cabană, spunând sec: „ce legătură am eu cu cabana respectivă?”, însă ar fi recunoscut, cu o jumătate de gură, că au fost ceva probleme la branşamentul ilegal de apă.

Foleanu spune că nu îl cunoaşte pe bărbatul alături de care apare în poză

Pe 16 august 2016, pe un cont de Facebook al unei persoane care îşi zice „Vasile Vâlcu” a fost postată o fotografie de la Cabana ridicată în deplină haiducie, în care apere consilierul local mangaliot Paul Foleanu, echipat în tricou de camufalj, ţinându-se de gât cu un bărbat care consumă un pahar de vin.

Contactat telefonic de redactorul Ordinea.Ro, Foleanu a declarat: „Îmi pare rău, dar eu nu îl cunosc pe Vasile Vâlcu şi nici nu am auzit de el. Doar o dată am fost acolo la cabana despre care îmi vorbiţi şi aşa este, am fost la vânătoare. De atunci, nu mai ştiu nimic. Nu ştiu nici că această cabană nu ar avea autorizaţie de construcţie, titlu asupra terenului sau alte documente legale de funcţionare. Ce ştiu eu este că acolo este o asociaţie care a construit, nimic mai mult. Toate acestea vi le poate spune şi confirma şi paznicul de vânătoare de acolo.”.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions