Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

Fostul șef al AEP predă la Academia de Poliție, deși a făcut Dreptul la o „fundație” și i-a fost retras titlul de doctor

Published

on

Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care asigură buna desfășurare a alegerilor și verifică modul în care partidele cheltuiesc subvenția de la stat, a fost condusă până luni de o persoană cu multe neclarități în experiența sa academică.

Constantin Mitulețu-Buică a dat o declarație, în 2000, în care spunea că este student al Fundației „Dacia” din Herculane, instituție neacreditată. Ulterior, a trecut în CV că a fost de fapt student la Universitatea din Târgu Jiu. Acum, Mitulețu e profesor la Academia de Poliție.

AEP este instituția cea mai importantă pentru finanțarea de la stat a partidelor din România. Europa Liberă, citată de presshub.ro a dezvăluit în mai multe articole faptul că AEP a aprobat, din bani publici, până la 300 de milioane de euro pentru formațiunile politice.

Partidele cheltuie o mare parte din bani pe propagandă electorală în presă, așa cum reiese din investigațiile Europa Liberă.

De altfel, un amplu articol despre cum a ajuns un funcționar din Primăria Agigea, considerat colaborator apropiat al primarului localității, Cristian Maricel Cîrjaliu, a fost angajat FĂRĂ CONCURS la AEP, a scris și Ordinea.ro.

Informația completă este aici:

Un om al primarului din Agigea, angajat fără concurs la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP)

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions