Connect with us

Societate

(Foto) Constanţa: S-a deschis locuinţa protejată pentru victimele violenţei domestice

Maria Ionescu

Publicat

la

Astăzi, 4 martie, în municipiul Constanţa s-a deschis locuinţa protejată pentru victimele violenţei domestice.

Printr-un comunicat de presă, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa a precizat:  “Locuința Protejată Victimele Violenței Domestice, în cadrul Proiectului cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020 – „VENUS – ÎMPREUNĂ PENTRU O VIAȚĂ ÎN SIGURANȚĂ”- POCU: 465/4/4/128038, implementat de Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Constanţa şi Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, având ca obiectiv specific: “Reducerea numărului de persoane aparținând grupurilor vulnerabile prin furnizarea unor servicii sociale/medicale/socio-profesionale/de formare profesională adecvate nevoilor specifice”.”, a spus Oana Manoilă, purtător de cuvânt. s

Locuința Protejată – a cărei locaţie este secretă pentru publicul larg, cu atât mai mult cu cât este o formă de locuire în vederea facilitării transferului la o viaţă independentă menită să asigure protecţie, siguranţă şi securitate personală beneficiarilor – are o capacitate de 6 locuri și este deservită, ca și personal, de un coordonator de personal de specialitate care este și responsabilul de servicii sociale, un psiholog, un consilier vocaţional, personal de specialitate ce face parte din echipa de implementare a proiectului, şi de cinci lucrători sociali/infirmieri (personal de specialitate ce oferă îngrijire şi asistenţă).

“Locuința Protejată destinată victimelor violenței domestice face parte din Complexul de servicii pentru sprijinirea victimelor violenţei domestice, urmare a implementarii Proiectului „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță”, obiectivul specific fiind acela de a reduce numărul de persoane aparținând grupurilor vulnerabile prin furnizarea unor servicii sociale/medicale/socio-profesionale/de formare profesională adecvate nevoilor specifice – Program național de sprijin pentru victimele violenței domestice, proiect aprobat de Consiliul Județean Constanța prin Hotărârea nr.56 din 29.03.2019. Complexul are în componenţă un Compartiment consiliere pentru victimele violenţei domestice cu grup de suport și un cabinet de consiliere vocaţională.”, a spus Oana Manoilă.

De serviciile oferite în cadrul acestui proiect beneficiază deopotrivă femeile sinfure și mamele alături de copiii lor, pe o perioadă de maximum 12 luni.

Acesta este unul dintre proiectele susținute de președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu și cofinanțate de Consiliul Județean Constanța. Valoarea întregului proiect se ridică la suma de 1.137.174,76 lei, contribuția Consiliului Județean Constanța fiind de 22.743,50 de lei.

În decursul anului 2019, la nivelul DGASPC Constanța au fost înregistrate 139 de cazuri de violență domestică (femei cu vârste de peste 18 ani), cea mai afectată categorie de vârstă fiind cea cuprinsă între 26 și 35 de ani (42 de cazuri).

Din punctul de vedere al stării civile, cele mai multe victime ale violenței domestice au fost femei necăsătorite (60), femei ce trăiau într-o relație consensuală (52) și căsătorite (20).

Cele mai multe situații s-au referit la violența fizică – 89 de cazuri și violența psihologică – 34 de cazuri înregistrate. Peste 90 de victime au solicitat și obținut ordinul de protecţie provizoriu, iar 70 de agresori au fost evacuați din locuințe.

În municicpiul Constanţa mai există un apartament în care pot ajunge femei abuzate, precum şi modulul mamă-copil.

Locuinţa inaugurată astăzi este cel de-al treilea loc protejat în care se pot adăposti persoane abuzate. Deja sunt două femei care se vor muta astăzi în acest loc protejat.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

A murit Vasile Chirondojan, preşedintele C.S. Cleopatra Mamaia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, s-a stins din viaţă Vasile Chirondojan, preşedintele C.S. Cleopatra Mamaia, la vârsta de 74 de ani.

“Începând de astăzi lumea rugby-ului este mai săracă. Preşedintele clubului a încetat din viaţă.
Drum lin către îngeri nea Ţuţu!
Dumnezeu să te ierte!
Condoleanţe familiei!”, a scris pe pagina de Facebook România Rugby Cleopatra.

Şi Federaţia Română de Oină a scris pe pagina sa despre decesul lui Vasile Chirondojan:

Doliu pentru rugby şi oină!

Cu profundă tristeţe, astăzi, am primit vestea trecerii la cele veşnice a celui care a fost Vasile Chirondojan, preşedintele C.S. Cleopatra Mamaia.
,,Nea Ţuţu ” a fost cel care, în ultimii 15 ani, a pus la dispoziţia federaţiei, în mod gratuit, Baza sportivă a C.S. Cleopatra Mamaia pentru organizarea tuturor competiţiilor de oină. Mai mult, plaja din dreptul terasei cu acelaşi nume din Mamaia a devenit locul tradiţional de desfăşurare a competiţiilor de oină pe plaja, dumnealui acordând ajutor pentru acestea, în mod necondiţionat.

Pe lângă acestea, de fiecare dată când organizam competiţii la Constanţa, era primul nostru spectator constant care participa la toate acţiunile.
În acelaşi timp, sub denumirea echipei sale au putut evolua tineri oinişti din mediul şcolar care doreau să se întreacă şi în competiţiile federaţiei.

Deşi este binecunoscut în lumea rugbylui, unde a fost jucător şi arbitru internaţional, de fiecare dată a vorbit şi despre oină ca fiind alături de rugby, în sufletul său!
Mulţumim mult ,,Nea Ţuţu ” pentru contribuţia deosebită la promovarea şi dezvoltarea sportului nostru naţional!
De azi suntem mai săraci, nu numai prin pierderea unui preşedinte deosebit al unui club afiliat la federaţie, ci prin pierderea unui om care aprecia valorile tradiţionale româneşti!
Dumnezeu Să Te Aibă în Pază!

Condoleanţe familiei îndoliate!

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

SPIT Constanţa. Agenţiile fiscale vor fi închise luni şi marţi

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanța informează contribuabilii că agențiile fiscale sunt închise luni, 30 noiembrie şi marți, 1 decembrie.

“Măsurile respectă prevederile art. 139 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 privind Codul Muncii, cu modificările și completările ulterioare.”, precizează Biroul de presă.

Programul cu publicul la ghișeele SPIT Constanța va fi reluat miercuri, 2 decembrie 2020.

Pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța recomandă contribuabililor să evite deplasarea la ghișeele instituției și să utilizeze serviciile online.

“Dacă totuși nu aveți posibilitatea să utilizați serviciile online puse la dispoziție de Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța, vă reamintim că accesul în sediile SPIT se face cu respectarea tuturor normelor în vigoare: purtarea obligatorie a măştii, termoscanarea şi igienizarea mâinilor.”, spun reprezentanţii SPIT Constanţa.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

O nouă zi, o nouă avarie RADET. Vezi unde nu este apă caldă şi căldură

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, dispecerul de serviciu al RADET Constanţa a anunţat o nouă avarie la sistemul centralizat de încălzire. Este vorba despre locuitorii din zona Casa de Cultură, care nu beneficiază nici de căldură, nici de apă caldă. Iar afară sunt doau 2 grade Celsius….

Iată anunţul postat de RADET:

Ca urmare a apariției unei avarii pe rețeaua de transport a agentului termic primar, nu se pot asigura serviciile de termoficare la PT 59, 74, 75, parte din zona Casa de Cultura.

Vă asigurăm că echipele noastre de intervenție depun toate eforturile necesare repornirii instalațiilor în cel mai scurt timp.

Vă mulțumim de înțelegere și cerem scuze consumatorilor noștri afectați de această avarie !

Dispecerat NON-STOP: 0241 616 792

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: