Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Actual

(FOTO) Percheziții la Constanța. Au fost găsite 16 kilograme de canabis, iar trei persoane au fost reținute

Published

on

traficanti de droguri

Trei persoane au fost reținute și prezentate judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța după ce au fost prinse cu 16 kg de cocaină destinată vânzării. Două dintre ele au fost arestate preventiv, iar cea de-a treia este cercetată sub control judiciar. Procurorii DIICOT au formulat  contestație împotriva încheierii prin care a fost luată măsura controlului judiciar.

La data de 29 februarie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii DIICOT-Secția teritorială Constanța, au documentat activitatea infracțională a 3 persoane cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc, trafic intern de droguri de risc și  mare risc și efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Astfel, a fost dispusă reținerea a 3 persoane.

Măsurile au fost luate după ce doi dintre cercetați au fost prinși în flagrant delict, imediat după ce ar fi depozitat în locuința unuia dintre ei peste 16 kilograme de canabis şi aproximativ 500 de grame rezină de canabis, destinate comercializării.

Advertisement
palaz

Din materialul probator administrat în cauză a reieșit faptul că aceștia ar fi introdus în țară, din Spania, drogurile de risc, prin intermediul unei firme de curierat, pachetele fiind preluate de unul dintre cercetați și transportate la domiciliul celui de-al doilea.

Cu privire la primul cercetat, s-a reținut și faptul că ar fi deținut, în scopul de a vinde, și alte cantități de droguri și substanțe cu efect psihoactiv, respectiv aproximativ 175 de grame de canabis, 7 grame de cocaină și 300 de grame substanță cristalină 2MMC, ridicate în urma perchezițiilor domiciliare efectuate la adresele  sale și din autoturismul pe care îl deține.

Al treilea cercetat ar fi deţinut, în vederea punerii în circulație, cantități de cocaină și MDMA (ecstasy), droguri de mare risc, identificate și ridicate pe parcursul percheziției domiciliare.

La data de 1 martie 2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a dispus arestarea preventivă a  doi dintre cercetați, pentru 30 de zile și măsura controlului judiciar față de al treilea.

Procurorii D.I.I.C.O.T.– Serviciul Teritorial Constanța au formulat contestație împotriva încheierii prin care a fost luată măsura controlului judiciar.

Advertisement
palaz

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunile au beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanța.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

traficanti de droguri

traficanti de droguri

traficanti de droguri

traficanti de droguri

traficanti de droguri

Advertisement
palaz

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions