Conecteaza-te cu noi

Actual

Se împlinesc doi ani de la catastrofele aviatice din județul Constanța. Opt militari și-au pierdut viața

Published

on

comemorare

Astăzi, 2 martie 2024, Forțele Aeriene Române comemorează 2 ani de la catastrofele aviatice în care și-au pierdut viața militari aparținând Bazei 86 Aeriană ”Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă”, Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu și Forțelor Navale Române:

  • Locotenent-comandor (pm) – Niță Iosif-Costinel, pilotul aeronavei MiG21 LanceR;
  • Căpitan-comandor (pm) – Bogdan Florin;
  • Căpitan (pm) – Pătrașcu Gheorghe Sorin;
  • Sublocotenent (pm) – Banu Gelu;
  • Sublocotenent (pm) – Carp Vlad;
  • Sublocotenent (pm) – Bosoi Sergiu;
  • Sublocotenent (pm) – Marinescu Ionuț;
  • Sublocotenent (pm) – Lateș Eduard-Cătălin.

”Le datorăm respectul și prețuirea noastră. Cu durere în suflet ne exprimăm regretul profund pentru tragediile aviatice și suntem alături de familiile îndoliate ale colegilor noștri.

Eroii nu mor niciodată!”, au scris pe pagina de Facebook reprezentanții Forțelor Aeriene.

Reamintim că în seara zilei de 2 martie 2022, o aeronavă MIG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei.

Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50. Imediat după dispariția aeronavei, un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgență spre zona impactului.

Advertisement

Elicopterul IAR 330-Puma,  a decolat în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare  dar a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44.

Din păcate, în urma dublului accident aviatic, opt militari și-au pierdut viața. Șapte dintre ei se aflau la bordul elicopterului IAR-330 PUMA, iar cel de-al optulea se afla la bordul aeronavei MIG-21 LanceR.

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions