Connect with us

Politica

(FOTO) Splendoarea Cazinoului din Constanța, dezvăluită trecătorilor. Ministrul Dezvoltării: „Este o clădire unică, iar reabilitarea ei este prioritară“

Published

on

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a fost prezent, astăzi, la Constanța pentru a vedea stadiul lucrărilor de reabilitare a Cazinoului. Cu această ocazie, au fost dezasamblate schelele și o parte din rezultatele lucrărilor de reabilitare a clădirii Cazinoului din Constanța pot fi admirate de orice trecător.

„Am vizitat astăzi lucrările Cazinoului din Constanța, clădire unică și reprezentativă a României, a cărei reabilitare este prioritară pentru Guvern. Au fost finalizate lucrările la fațada de nord a clădirii, și a turnurilor cu berbeci. Elementele de protecție fiind înlăturate, clădirea este vizibilă de pe faleză. Lucrările de reabilitare, finalizate până acum, subliniază monumentalitatea clădirii Cazinoului. Ministerul Dezvoltării asigură finanțarea necesară, în valoare de aproape 90 milioane de lei pentru restaurarea acestui monument unic construit în stilul Art Nouveau. De asemenea, vizitez construcția noii săli polivalente din Constanța, finanțată cu 96 milioane de lei, va respecta standardele federațiilor sportive de profil, și va putea găzdui competiții de handbal, baschet și volei de nivel național, european și mondial.“, a declarat ministrul Cseke Attila.

Liderul liberalilor constănțeni, deputatul Bogdan Huțucă, a declarat că toată lumea abia așteaptă ca lucrările să fie finalizate cât mai repede a simbolului orașului.

„Fațada de nord care a fost dezvelită astăzi anticipează strălucirea pe care o va avea această clădire monument. Detaliile arhitecturale, culoarea întregesc povestea acestei perle de la malul mării. Pentru noi toți, bucuria cea mai mare va fi atunci când se vor deschide larg porțile după finalizarea lucrărilor, în timp ce faleza va avea un felinar care va lumina și își va putea spune povestea și altor generații. Apreciez că la nivelul Ministerului Dezvoltării și a Companiei Naționale de Investiții există interesul deschiderii și implicării în vederea grăbirii finalizării lucrărilor. Îi mulțumesc ministrului Cseke Attila pentru implicarea și dedicarea pe care le are pentru Cazinoul Constanța și pentru Sala Polivalentă, mai ales că cea mai frumoasă carte de vizită o reprezintă mereu sportul și cultura. Prin realizarea acestor două proiecte, vom îmbunătăți oferta municipiului.“, a punctat Huțucă.

Advertisement

Senatorul Septimiu Bourceanu, președintele Organizației Municipale a PNL, a declarat că simbolul Constanței va rivaliza, sigur, cu cele mai frumoase clădiri monument din Europa.

„Cazinoul Constanței revine la viață și care va aduce un plus de eleganță orașului nostru“, a spus Bourceanu.

Consilierul local din partea PNL Adriana Arghirescu, afirmă că, „pe măsură ce își dezvăluie frumusețea, Cazinoul din Constanța ne uimește din ce în ce mai mult. Cazinoul reabilitat va străluci pur și simplu și va readuce Constanța turistică acolo unde îi este locul.“

Consilierul local al PNL Mihaela Andrei, a declarat, la rândul ei, că, astăzi, a fost o alta zi istorică pentru Constanța.

„Cetățenii Constanţei pot acum să se mândrească din nou. Clădirea recondiționată a Cazinoului , despre care începusem să credem că nu se va mai isprăvi niciodată, a prins contur. În calitatea mea de consilier municipal, având administrație  liberală in Constanta, nu pot să nu mă gândesc ca acesta “luminița de la capătul tunelului” se întâmpla acum, când există grijă  și preocupare pentru oraș și pentru valorile noastre atât de importante și semnificative.“, a afirmat Mihaela Andrei.

Advertisement

La eveniment au mai fost prezenți, printre alții politicieni locali, parlamentari de Constanța, precum și primarul Vergil Chițac și președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement