Slide Societate

(foto + video) Plaja de la Tabăra de copii din Eforie Sud, reabilitată

apr. 25, 2018 Mihaela Tîrpan

La jumătatea lunii martie, “Ordinea.ro” a semnalat un aspect îngrijorător pentru litoralul românesc, o porțiune de plajă de la Eforie Sud care a fost distrusă de furtunile din primăvară. Ieri, pe pagina de Facebook Eforie Online, administratorul a postat mai multe imagini cu sectorul de plajă reabilitat.

Vă punem la dispoziție imaginile și vă amintim poziția conducerii Apelor Române “Dobrogea Litoral” de la vremea respectivă:

Priviți și imaginile video din zona respectivă:

Amintim că o porțiune din faleză a fost puternic erodată de furtunile puternice de la începutul lunii martie. Practic, marea a săpat în faleza din argilă și loess, care s-a surpat, antrenând prăbușirea platoului din beton și asfalt de pe coama falezei, pe plajă și chiar în apele mării.

Video. Faleza și plaja din Eforie Sud, distruse de furia apelor

Plaja era acoperită de sute de fragmente de piatră, beton și asfalt. Bucăți din construcția sfărâmată de furtună au aterizat în mare. Potrivit administratorului contului Eforie Online, Ionuț Anghel, care este și consilier local, plaja distrusă se află pe cordonul dintre Eforie Nord și Eforie Sud, în apropiere de cherhanaua Poarta Apelor.

Potrivit informațiilor noastre, cordonul de plajă dintre Eforie Nord și Eforie Sud urmează să intre în proces de consolidare în viitorul apropiat.

Într-un document oficial, conducerea ABADL preciza următoarele:

Oficial de la Apele Române despre plaja distrusă de la Eforie Sud

 

 

Comments

comments