Conecteaza-te cu noi

Actual

Greva marinarilor de la bordul navei Argo continuă. ”Munca fără plată este sclavie, iar sclavia a fost abolită”

Published

on

nava argo

Echipajului navei Argo, sub pavilion Germania, care a sosit la Constanța încărcată cu 1.000 de tone de grâu, este în grevă pentru neplata salariilor. La bord sunt 5 marinari, toți din Ucraina. Ei au intrat în grevă pentru neplata salariilor de mai multe luni.  Suma salariilor neachitate depășește 29.000 de euro.

Astăzi, membrii echipajului navei Argo au afirmat că și-au plătit din banii lor alimentele pentru a putea continua voiajul și a ajunge în bune condiții cu nava în portul de destinație. Aceștia au asigurat că imediat ce vor fi plătiți vor relua lucrul. Navigatorii au primit mai multe amenințări de la armator în decursul zilei de ieri pentru a înceta greva.

”Vom informa  autoritățile din portul Constanța și suntem siguri că monitorizează acest conflict să nu degenereze și vor apăra dreptul fundamental al navigatorilor de la bordul navei Argo, dreptul la salariu în urma muncii prestate. Munca fără plată este sclavie, iar sclavia a fost abolită.”, a precizat Adrian Mihălcioiu, lider SLN și reprezentant IPF în România.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions