Connect with us

Actual

Grigore Comănescu: „Cum vă explicaţi, domnule senator Puiu Haşotti, că fratele dvs obţine hotărâri judecătoreşti ilegale?”

Adrian Cârlescu

Publicat

la

Senatorul constănţean Puiu Haşotti l-a notificat, prin executor judecătoresc, pe omul de afaceri Grigore Comănescu să-şi ceară scuze în mod public pentru afirmaţiile pe care acesta din urmă le-ar fi făcut în cadrul mitingului de protest din 21 noiembrie 2015. „Pe întreg parcursul lunii noiembrie 2015, în cadrul a numeroase interviuri şi comunicate publicate în mass-media locală, precum şi în mod public în cadrul unor mitinguri, aţi formulat acuzaţii grave de corupţie şi criminalitate organizată, legate de presupusa mea implicare în două afaceri judiciare – subiectul carierei de la Sibioara şi cel al taxelor şi impozitelor impuse de Primăria Năvodari uneia dintre societăţile dumneavoastră”, arată senatorul Haşotti în notificarea sa. Considerându-se lezat în interesele sale, Puiu Haşotti l-a somat pe Grigore Comănescu să transmită un comunicat de presă, în care să dezmintă în mod expres acuzaţiile formulate. Iată, mai jos, comunicatul transmis în cursul acestei zile de Grigore Comănescu redacţiilor constănţene:

 

Domnule senator Puiu Haşotti,

            Am primit de la executorul judecătoresc somaţia dvs. de a-mi cere scuze în mod public pentru afirmaţiile pe care le-aş fi făcut vizavi de implicarea dvs. în activităţi ilegale cu consecinţe nefaste asupra activităţii grupului de firme pe care îl conduc. Deşi nu aţi descris afirmaţiile care vă lezează, totuşi prin prezenta îmi cer scuze.

Deja am pierdut 3,5 milioane de euro, cu titlul de taxă fiscală şi penalităţi. După cum ştiţi, în România nu i s-a mai impus nimănui o astfel de taxă fiscală. E cea mai mare, din toate timpurile. Noi am asanat o mlaştină cu acordul Apelor Române, însă primarul din Năvodari, a cărui eliberare din puşcărie o cereaţi dumneavoastră la un miting din 2012 încălcând independenţa justiţiei, a socotit lucrarea drept o depozitare de piatră şi nisip pe un teren public.

Hasotti-MateiMăsura a fost special gândită pentru noi. Ca dovadă, vecinilor noştri, care au asanat la rândul lor mlaştinile şi focarele de infecţie de pe terenurile Primăriei, nu li s-a impus nicio taxă fiscală, de niciun leu. Alte persoane, apropiate primarului, au primit folosinţa unor terenuri cu 0,92 lei/mp/an, însă de la noi s-au pretins 3 lei/mp/zi , respectiv două milioane de euro şi penalităţi de încă un milion şi cinci sute de mii de euro. Pentru această impunere strâmbă, ni s-au indisponibilizat bunurile şi ni s-au poprit conturile.

Deja am pierdut o porţiune din exploataţia minieră Sibioara II – Valea cu Izvorul, într-un proces deschis de două pensionare reprezentate convenţional de fratele dvs., dl. avocat Ionel Haşotti. Noi nu am fost parte în acel proces. S-au judecat clientele fratelui dvs. cu Primăria Lumina, condusă atunci de colegul dvs de partid, dl. Ion Roman, care vă era subordonat pe linie politică. Fratele dvs. şi dl. Roman s-au învoit să aducă un expert judiciar de la Brăila, care a scris în raportul său că pe teren se găsea o carieră, dar nu aceea pe care noi o exploatam în mod legal, cu titlu de folosinţă, licenţă minieră şi redevenţe plătite la zi, ci una istorică (deci inactivă), care s-ar fi înfiinţat în secolul XIX. Expertul la numirea căruia s-au învoit, în dauna noastră, fratele dvs şi subordonatul dvs politic a omis să scrie în raportul său că terenul nu era liber de sarcini, fiind ocupat de exploatarea minieră actuală şi astfel nu putea fi retrocedat în natură, în conformitate cu prevederile art. 4 alin 1 din Legea 1/2000. Subordonatul dvs politic a mai omis să spună instanţei că Primăria Lumina retrocedase deja, pe alte amplasamente, bucăţi din fostul lot 7/1894, a cărui restituire, integrală şi pe vechiul amplasament, o cerea fratele dvs în numele clientelor sale. Deşi nu moşteniseră nimic, pensionarele reprezentate de fratele dvs au primit recunoaşterea calităţii de persoane îndreptăţite la retrocedare, din partea doamnei judecător Eugenia Corina Jianu. O cunoaşteţi pe doamna Jianu? Nu este un an de când a fost trimisă în judecată sub acuzaţia că a luat mită ca să pronunţe hotărâri judecătoreşti prin fraudă la lege, în favoarea primarului din Năvodari. Pe primar cu siguranţă vi-l amintiţi, că doar aţi participat şi aţi cuvântat la mitingul anti-justiţie din 2012, cerând eliberarea lui din puşcărie. Doamna Jianu s-a oprit la certificarea calităţii, altfel incerte, de moştenitoare pentru clientele fratelui dvs, refuzând să le retrocedeze vechiul amplasament ocupat legal de cariera noastră. În schimb, o instanţă de recurs a aplecat urechea la susţinerile fratelui dvs că nu ar fi niciun impediment să se retrocedeze „ceea ce constituie cariera”. Ba era un impediment, şi anume articolul 4 alin. 1 din Legea 1/2000 care interzice retrocedarea carierelor active.

Deja am pierdut toate procesele prin care fratele dvs. îmi cere, în numele clientelor lui, să plătesc sume astronomice că nu las eu pensionarele să exploateze cariera retrocedată prin încălcarea legii. În primul proces, nu era nicio carieră, dar acum este? A speculat inclusiv o coincidenţă de nume, ca să mintă instanţele de judecată că eu sunt cel mai mare exportator de capital prin firme off-shore. Nu, domnule senator, Comănescu Grigore nu exportă capital prin firme off-shore, să-i fie ruşine fratelui dvs. pentru minciunile lui.

ionel-hasotti-ziua-de-constanta            Nu din cauza mea nu a reuşit fratele dvs să intre în posesia terenului retrocedat ilegal. Pur şi simplu, OCPI Constanţa a constatat că harta desenată de expertul adus de la Brăila se suprapune peste mai multe proprietăţi private. În consecinţă, în anul 2011, Prefectura Constanţa a emis Hotararea 266, prin care a stabilit că nu se poate face punerea în posesie. După doi ani, în care această hotărâre a produs efecte juridice, a fost numit prefect al Constanţei prietenul dvs, dl. Eugen Bola. Ce-a făcut stimabilul dvs prieten la preluarea funcţiei de prefect? A anulat acel act juridic vechi de doi ani de zile, care din punct de vedere legal nu mai putea fi revocat, deoarece intrase în circuitul civil. Unde eraţi când prietenul dvs a produs acea ilegalitate?

Mă scuzaţi că, la capătul răbdării, adus în pragul falimentului, îngropat cu dreptatea în mână, având poprire pe conturile din care-mi plăteam cei 500 de salariaţi, am îndrăznit să fac un miting de protest. Iertaţi-mă că am îndrăznit să vă întreb: „cum vă explicaţi dvs, care faceţi legea în ţara asta, că fratele dvs obţine, pentru clientele sale, hotărâri care încalcă legea?”. Iertaţi-mă că am îndrăznit să vă întreb cu ce interes aţi scandat pe stradă, în 2012, pentru eliberarea lui Nicolae Matei. Ştiaţi că organele judiciare îl acuzau pe Matei că a pus mâna în mod abuziv pe clădirile şi terenurile taberei de copii de la Năvodari, cea mai mare din România, în conivenţă cu o parte din neamul său? Ştiaţi că îl acuzau de dare de mită către organele de poliţie, în scopul de a se sustrage de la răspunderea penală? Judecătoarea care, după mitingul dvs, l-a eliberat pe Matei, m-a amendat pe mine că am îndrăznit să depun o plângere de tergiversare a unui dosar penal, în care este vizat fratele dvs.

Puiu-Hasotti-Nicolae-Matei            Încă o dată, domnule senator, reţineţi că îmi cer scuze. Perimiteţi-mi, totuşi, să mă îndoiesc de faptul că veţi ţine cont de demersul meu. Intuiţia îmi spune că mă veţi da în judecată. Observ că v-aţi angajat deja un avocat. Eu v-aş sfătui să-l luaţi de avocat pe fratele dvs, că dumnealui nu pierde niciun proces, câştigând chiar şi prin încălcarea flagrantă a legii.

Grigore Comănescu,

înfrânt în procese fabricate, dar neîngenunchiat.

Comments

comments

Actual

În timpul uraganului Sally, un comandant de navă român a salvat 4 marinari

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Duminică, 13 septembrie 2020, nava “COSCO Malaysia” la comanda căreia se afla comandantul de cursă lungă român Bogdan Rusu, a salvat 4 marinari aflați pe un velier în Golful Mexic.
Evenimentul a avut loc la aproximativ 68 de mile vest de Clearwater, în jurul orei 11 dimineața (local GMT),
în timpul furtunii tropicale Sally.
Cei 4 marinari ai velierului „Yes Dear” erau în mare pericol după ce nava lor a luat apă, iar US Coast Guard a abandonat salvarea cu un elicopter HH – 60 Jayhawk din cauza vremii nefavorabile.
Nava „COSCO Malaysia”, înregistrată în Hong Kong, sub conducerea comandantului Bogdan Rusu, a înfruntat uraganul și a lansat o acțiune de salvare a celor 4 marinari, debarcându-i apoi în siguranță în portul Tampa Bay.
US Coast Guard a mulțumit comandantului navei pentru curajul și efortul echipajului, prin președintele Grupului de Căutare și Salvare, Benjamin Strong, afirmând că “salvarea unei vieți pe mare este o provocare, salvarea a patru vieți într-o furtună tropicală este un lucru extraordinar”.
Bogdan Rusu, comandantul care și-a asumat riscul de a înfunta marea, pentru a-și salva semenii, merită propus pentru premiul “Bravery at Sea”, conferit de Secretariatul General al Organizației Maritime Internaționale ( IMO), pentru acte de bravură pe mare. Propunerile pentru acest premiu se fac anual către Secretariatul General al Organizației Maritime Internaționale ( IMO) până în luna aprilie a anului următor.
”Bogdan Rusu este membru al Asociației Comandanților de Navă din România, potrivit declarației
comanadantului Marius Țuțuianu, președinte al acesteia.”, a precizat Ovidiu Sorin Cupșa, Ambasador maritim IMO. 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Portul Midia. Tigări de contrabandă ascunse în saci din plastic

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au descoperit în Portul Midia, într-un autoturism condus de un cetăţean sirian, 500 pachete țigări de contrabandă.

În data de 18.09.2020, în jurul orei 02.00, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat în zona Porții de acces nr. 2 a Portului Midia, un autoturism înmatriculat în România, la volanul căruia se afla un cetățean sirian, în vârstă de 61 ani.

În urma controlului efectuat în portbagajul autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit doi saci din plastic de culoare neagră, ce conţineau 500 pachete ţigări de contrabandă, diferite mărci, care aveau aplicate timbrul pentru produse accizabile.

Cantitatea de țigări  fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

”În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.”, precizează reprezentanții Biroului de presă al Gărzii de Coastă Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tânăr din Năvodari urmărit internațional pentru furt calificat comis în Olanda

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţişti de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Constanța au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru infracțiuni ce ar fi fost comise pe teritoriul Olandei. Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

La data de 17 septembrie a.c., poliţişti de investigații criminale au depistat un bărbat, de 24 de ani, din Năvodari, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile olandeze.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, faptă comisă în orașul Leidschendam din Olanda.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța, urmând a fi predat autorităţilor olandeze în vederea executării pedepsei cu închisoarea.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: