Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Guvernul Ciucă a alocat un miliard de euro pentru eficiență energetică şi producție de energie verde

Published

on

Un miliard de euro pentru eficienţă energetică şi producţie de energie verde a fost alocat, astăzi, printr-o ordonanță de urgență, de către Guvernul Ciucă. 500 de milioane de euro vor fi destinate autorităților locale, pentru proiecte de eficientizare energetică a școlilor, spitalelor, dar și pentru iluminatul public inteligent, iar cealaltă jumătate a finanțării va merge către IMM-uri, pentru proiecte de eficientizare energetică a halelor de producție şi pentru producerea de energie verde pentru consum propriu.

„Am adoptat astăzi o ordonanță de urgență care va asigura o finanțare de un miliard de euro pentru eficienţă energetică şi producţia de energie verde. Din aceștia, 500 de milioane de euro vor merge către autoritățile publice și 500 de milioane de euro către IMM-uri. Fondurile vor putea fi utilizate de autoritățile locale pentru proiecte de eficientizare energetică pentru școli, spitale, dar și pentru iluminatul public inteligent. Avantajele unor astfel de proiecte sunt multiple, dar cele mai importante sunt reducerea consumului de energie și reducerea costurilor utilităților. În cazul companiilor, finanțarea poate fi investită în proiecte de eficientizare energetică a halelor de producție şi de generarea de energie verde pentru consum propriu.

Continuăm, astfel, să susținem prin măsuri concrete dezvoltarea sustenabilă a capacităților de producție a energiei pentru întreaga țară.“, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions