Connect with us

Administratie

Harababură administrativă. Circ la votarea modificării regulamentului parcărilor

Publicat

la

A fost circ astăzi în Consiliul Local loa votul pentru modificarea regulamentului parcărilor. Deși în varianta supusă la vot, în proiectul de hotărâre apare că gratuitatea la parcarea pe timp de noapte se va aplica doar până în 15 septembrie, Chițac, care se află în concediu, a venit cu un amendament și a propus ca, totuși, măsura să fie aplicată până la 31 decembrie. Amendamentul a fost votat atât de consilierii liberali, cât și de aleșii USR, care au avut aceeași propunere. Nu același lucru s-a întâmplat cu alte două amendamente printre care se numără și suspendarea totală a tarifelor de parcare în Zona 0 din stațiunea Mamaia pe timpul zilei până în 15 septembrie. Pentru acest amendament au votat doar consilierii USR, iar cei de la PNL și PSD sau abținut.

Pe de altă parte, și PSD a venit cu două amendamente care prevedeau suspendarea obligațiilor de plată a tarifului de parcare în stațiunea Mamaia și în Constanța între orele 20 și 08.00, până la 31 decembrie 2022, dar și suspendarea totală a plății parcării în Mamaia și Constanța până în 15 septembrie. Primul a fost admis, iar al doilea a fost respins.

Culmea este că amendamentul PSD care a fost votat se bate cap în cap cu cel al lui Chițac. Primarul a propus ca măsura să intre de la 22.00, iar PSD de la ora 20.00. A urmat un haos administrativ și o bâjbâială între viceprimarul Ionuț Rusu și secretarul Primăriei Mirabela Călin. Rusu și-a dorit să fie supuse la vot două variante finale de proiect, și de la ora 22.00 și de la ora 20.00, în timp ce secretarul Primăriei a spus că e vorba doar de o reducere a timpului cu două ore.

După o jumătate de oră de discuție, Mirabela Călin s-a dus la Prefectură pentru a cere lămuriri juridice

UPDATE!

Proiectul a picat la vot din cauza abținerilor de la PSD și PNL

După o jumătate de oră de pauză, secretarul Primăriei a venit cu forma finală a proiectului și care prevedea suspendarea plății parcării în Mamaia și Constanța în intervalul orar 20.00 – 08.00 până la 31 decembrie 2022. Numai că, surpriză, proiectul în variantă finală a picat la vot din cauză că aleșii PSD și PNL s-au abținut la vot. Singurii care au votat „pentru“, sunt aleșii USR. Practic, nu vom avea nicio anulare a parcării pe timp de noapte.

Iată

Comments

comments

Administratie

Chițac: „În viziunea mea, parcările rezidențiale trebuie licitate“

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, s-a lăudat, astăzi, într-o conferință de presă, că a reușit să adune la masă tot spectrul politic din Consiliul Local pentru a da o nouă formă regulamentului parcărilor. Deși s-a opus din răsputeri modificării acestuia, Chițac a afirmat cu nonșalanță că nu a spus că actualul regulament al parcărilor are o formă foarte bună. Chițac a spus că nouă formă a regulamentului parcărilor va fi urcată spre consultare publică săptămâna viitoare, iar apoi supusă aprobării Consiliului Local. Primarul a mai spus că, totuși, are o nemulțumire legată de faptul că, în viziunea sa, parcările rezidențiale trebuie licitate.

El a mai spus că, toți banii strânși din parcări vor fi cheltuiți tot pentru parcări.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Răsăuțeanu taxează dur ipocrizia lui Chițac: „În 2020 susținea sistemul centralelor de cartier. Acum vrea un CET nou“

Publicat

la data de

Scris de

Liderul consilierilor PSD, Costin Răsăuțeanu îl taxează dur pe primarul Vergil Chițac și îl acuză de ipocrizie, atât pe el, cât și pe liberali. Răsăuțeanu afirmă că, în campania electorală din 2020, candidatul Vergil Chițac susținea că singura soluție pentru încălzirea apartamentelor în municipiul Constanța este sistemul centralelor de cartier.

„Le găsise și locația: structura actualelor puncte termice. Așa după cum era notat în programul său electoral. Program care a dispărut de Altfel, șters fiind de pe site-ul primarului în exercițiu! Mai mult decât atât, candidatul Vergil Chițac înfiera cu mânie liberală soluția pe care administrația PSD a prezentat-o încă din 2019, respectiv construcția unui CET nou cu instalații de cogenerare! Ca să nu mai amintim și faptul că, la acel moment, PNL a votat împotriva propunerii social – democraților.

În 2022, mai precis în cadrul ședinței extraordinare desfășurată ieri, primarul Vergil Chițac în postură de inițiator (!!!) a supus votului proiectul „Sursă de producţie energie utilă termic şi electrică prin cogenerare de înaltă eficienţă, în municipiul Constanţa“. Adică fix ce hulea cu doar doi ani în urmă! Așa cum au procedat și liberalii. Cei care, ieri, l-au votat!

Drept este că acum au fost supuse votului și cheltuielile  legate de proiect în vederea depunerii acestuia în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. La fel de adevărat este, însă, și că banii din PNRR sunt acolo, dar nu ajung în visteria municipiului dacă administrația publică locală nu știe cum să-i acceseze. Iar până acum, administrația Chițac nu a dat dovadă de prea multă pricepere în accesarea de fonduri!“, spune Răsăuțeanu.

„Astăzi (ieri, n.r.) s-a votat un proiect extrem de important pentru Constanța și constănțeni: am trecut într-o nouă etapă a Strategiei de termoficare în sistem centralizat a municipiului Constanța, inițiată de PSD în 2019. Se pare că, până la urmă, soluția PSD a fost una foarte bună, având în vedere faptul că actualul primar o preia și o pune în practică. Trebuie să nu se greșească atunci când se va depune proiectul pentru a primi finanțare. În același timp, trebuie să ne mișcăm repede pentru a nu pierde oportunitatea finanțării prin PNRR. Banii sunt acolo, dar trebuie să știm cum să îi accesăm. Altfel putem să îi pierdem definitiv.

Prețul enorm pe care îl plătesc astăzi constanțenii pe gigacalorie poate să scadă semnificativ, dacă lucrurile se vor mișca rapid și cum trebuie. Constănțenii nu mai pot aștepta ani de zile pentru ca prețul gigacaloriei să scadă și să ajungă la un nivel acceptabil”, mai afirmat Costin Răsăuțeanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța va cheltui 1,2 milioane de lei pe muzică de petrecere. Evenimentele vor avea loc în perioada 2 – 4 septembrie

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța caută o firmă care să organizeze evenimentele din perioada 2 – 4 septembrie 2022, care vor avea loc în parcarea de la Plaja Modern. Este vorba despre un spectacol de muzică românească lăutărească și de petrecere, precum și cele ale etniilor. Recitalurile vor fi susținute de artiști, orchestre, tarafuri și ansambluri.

Valoarea totală estimată a acestui spectacol 1.091.230 de lei fără TVA sau 1.298.563 de lei cu TVA.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: