Conecteaza-te cu noi

Administratie

Harababură administrativă. Circ la votarea modificării regulamentului parcărilor

Published

on

A fost circ astăzi în Consiliul Local loa votul pentru modificarea regulamentului parcărilor. Deși în varianta supusă la vot, în proiectul de hotărâre apare că gratuitatea la parcarea pe timp de noapte se va aplica doar până în 15 septembrie, Chițac, care se află în concediu, a venit cu un amendament și a propus ca, totuși, măsura să fie aplicată până la 31 decembrie. Amendamentul a fost votat atât de consilierii liberali, cât și de aleșii USR, care au avut aceeași propunere. Nu același lucru s-a întâmplat cu alte două amendamente printre care se numără și suspendarea totală a tarifelor de parcare în Zona 0 din stațiunea Mamaia pe timpul zilei până în 15 septembrie. Pentru acest amendament au votat doar consilierii USR, iar cei de la PNL și PSD sau abținut.

Pe de altă parte, și PSD a venit cu două amendamente care prevedeau suspendarea obligațiilor de plată a tarifului de parcare în stațiunea Mamaia și în Constanța între orele 20 și 08.00, până la 31 decembrie 2022, dar și suspendarea totală a plății parcării în Mamaia și Constanța până în 15 septembrie. Primul a fost admis, iar al doilea a fost respins.

Culmea este că amendamentul PSD care a fost votat se bate cap în cap cu cel al lui Chițac. Primarul a propus ca măsura să intre de la 22.00, iar PSD de la ora 20.00. A urmat un haos administrativ și o bâjbâială între viceprimarul Ionuț Rusu și secretarul Primăriei Mirabela Călin. Rusu și-a dorit să fie supuse la vot două variante finale de proiect, și de la ora 22.00 și de la ora 20.00, în timp ce secretarul Primăriei a spus că e vorba doar de o reducere a timpului cu două ore.

După o jumătate de oră de discuție, Mirabela Călin s-a dus la Prefectură pentru a cere lămuriri juridice

Advertisement

UPDATE!

Proiectul a picat la vot din cauza abținerilor de la PSD și PNL

După o jumătate de oră de pauză, secretarul Primăriei a venit cu forma finală a proiectului și care prevedea suspendarea plății parcării în Mamaia și Constanța în intervalul orar 20.00 – 08.00 până la 31 decembrie 2022. Numai că, surpriză, proiectul în variantă finală a picat la vot din cauză că aleșii PSD și PNL s-au abținut la vot. Singurii care au votat „pentru“, sunt aleșii USR. Practic, nu vom avea nicio anulare a parcării pe timp de noapte.

Iată

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions