Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

Mesajul consilierului lui Chițac pentru cei care nu vor să plătească 96 de lei parcarea în Mamaia: „Avem trenuri de la București din oră în oră“

Published

on

Proiectul primarului Chițac de a introduce gratuitate la parcarea pe timp de noapte în stațiunea Mamaia și Constanța a stârnit numeroase discuții în comisiile de specialitate ale Consiliului Local. Consilierul de comunicare al Primăriei Constanța, Alin Vintilă, a intervenit în comisii și a explicat de ce au fost introduse tarifele de 4 lei/oră în Zona 0. El a spus că măsura a fost aplicată pentru a degreva aceste zone aglomerate, toată lumea urmând să folosească parcările în intervale scurte de timp. El a spus că agenții economici au posibilitatea de a închiria locurile de parcare din Mamaia la abonamente mici 70 de bani/oră sau 17 lei/24 ore și să le ofere turiștilor.

„Regulamentul parcărilor pentru stațiunea Mamaia, dar și pentru zona centrală a orașului, nu a fost niciodată folosit pentru a spori încasările la buget, ci pentru a degreva aceste zone aglomerate, toată lumea urmând să folosească parcările din Zona 0 în intervale scurte de timp. Regulamentul prevedea ca toți agenții economici care își desfășoară activitatea în zona 0 să poată să beneficieze de un abonament unic în valoare de 199 de lei și de abonamente suplimentare în valoare de 499 de lei/lună. În acest moment, în stațiunea Mamaia, din cele 6.900 de locuri de parcare sunt contractate (închiriate, n.r.) doar 100 cu abonament unic și circa 1.200 de abonamente suplimentare. Deci, din totalul de aproape 7.000 de locuri de parcare, hotelierii în principal au contractat doar 1.300. Până la urmă, orice modificări am face noi la acest regulament 17 de lei/zi sau 70 de bani/oră este cel mai mic preț pe care îl poate plăti cineva pentru o parcare“, a spus Vintilă.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei a avut și un mesaj pentru turiștii care vin în Mamaia și care sunt nevoiți să plătească 96 de lei/24 de ore.

„Avem trenuri de la București din oră în oră. Acest regulament al parcărilor a venit, la modul general, să îi determine în timp pe omeni să înțeleagă că pe lângă mașina personală există și alte mijloace de transport“, a mai spus Alin Vintilă.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions