Connect with us

Politica

Horia Constantinescu, #trezirealarealitate și cele 10 porunci. Ce vrea să facă la Primărie

Tatian Iorga

Publicat

la

Fostul șef Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor Horia Constantinescu a intrat, oficial, de astăzi, în campanie electorală pentru funcția de primar al municipiului Constanța. El se declară încă independent, însă spune că poartă negocieri intense cu formațiuni politice pentru alcătuirea unei liste de candidați pentru Consiliul Local. În această bătălie electorală pentru Primăria Constanta, Horia Constantinescu are ca logo „trezirea“, iar ca simbol electoral are ceasul. Până de curând, Horia Constantinescu a fost membru al PSD. Cum social-democrații constănțeni au preferat să meargă în continuare pe mâna actualului primar, Făgădău, Constantinescu a zis să își încerce norocul la Primărie din altă postură. Cea de independent, deocamdată. Asta pentru că și el realizează că fără un partid politic în spate, nu prea ai prea mari șanse să faci ceva. Deși i-a fost coleg de partid, Horia Constantinescu nu ezită să-l atace Decebal Făgădău, pe care îl face direct răspunzător pentru felul în care arată orașul. Constantinescu spune că Făgădău păcălește electoratul cu tot felul de proiecte, care le aruncă publicului din patru în patru ani, așa cum îi arunci câinelui un os.

„Am stabilit un program de dezvoltare a acestui oraș în 10 puncte. Practic, sunt 10 porunci pe care trebuie să le respectăm cu sfințenie. Cred că tema principală a oricărei administrații publice locale ar fi modul în care sunt crescuți copiii, investițiile în unitățile de învățământ, în terenurile de sport, în parcuri și în tot ceea ce implică o creștere și o educare armonioasă a copiilor.“, a spus Horia Constantinescu.

Fostul șef al OPC a spus că lipsa unei dezvoltări armonioase a orașului este și din vina unui aparat administrativ, „mult prea stufos și lipsit profesionalism, în multe cazuri“. Constantinescu spune că, dacă va ajunge primar, va dispune o evaluare a tuturor angajaților Primăriei, iar cine nu corespunde va fi dat afară.

„La acest moment foarte multe dintre direcțiile și birourile din Primărie ar trebui reevaluate dintr-o perspectivă a randamentului. Reechilibrarea numărului excedent de funcționari din Primărie este o poveste obligatorie. Nu e neapărat un extemporal de la momentul schimbării conducerii, ci o teză care să verifice cum a fost gestionat banul public, timpul și care a fost randamentul oricărui angajat.“, a spus Constantinescu.

În opinia fostului șef al OPC spune că locuitorii orașului așteaptă de foarte mulți ani de la Primărie câteva lucruri de bun-simț, printre care se numără anveloparea blocurilor ori schimbarea tuturor conductelor de termoficare.

„Noi consumăm în Constanța ultimilor ani foarte multe planuri și desene. NU mai departe de câteva săptămâni în urmă a început pretinsa campanie electorală și nu mai contenim să ne promovăm desenele. Dacă analizăm promisiunile campaniilor precedente, ne dăm seama că nu numai că nu au o componentă logică, ci și o proiecție practică în timp. De aceea, eu propun „TREZIREA LA REALITATE“.  Cred că multe dintre trotuare, stâlpișori și alte lucruri jenante ar trebui să rămână fără finanțare, iar aceasta să fie direcționată către alte proiecte importante, cum ar fi unitățile de învățământ. Un alt proiect pompieristic este acordarea de transport gratuit tuturor elevilor. Culmea e că un proiect aproape identic a fost discutat și în urmă cu trei ani, atunci s-a decis că nu este bun, a fost o opoziție fulminantă a actualei conduceri a Primăriei, dar iată că înainte cu numai trei luni înainte de alegeri, proiectul a devenit bomboana otrăvită a acestei campanii, pentru că sursa de finanțare a acestei pomeni electorale sunt buzunarele constănțenilor. Multe dintre lucrurile care par salutare astăzi, sunt pomenim electorale mascate. În acest caz intră și „măreața“ sală polivalentă, care a o situație juridică incertă. Proiectul este vândut electoral și în 2020, cum a fost vândut și în 2016“, a punctat Horia Constantinescu.

Fostul șef al OPC spune că își dorește asocierea unui partid de nișă, care „nu a avut timpul să fluiere în biserică și care nu este prezent pe piața politică într-o formă de asociere bazată pe interese.“ Horia Constantinescu spune că nu se va dezice de oameni cu care a lucrat și care au fost mentori în formarea profesională, printre care se numără și fostul premier Adrian Năstase.

Comments

comments

Politica

Mesajul consilierului județean Marian Crușoveanu de Ziua Armatei Române

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul județean Marian Crușoveanu, alături de mai mulți colegi din PNL, a depus astăzi o coroană de flori în cinstea ostașilor români, la Monumentul Eroilor din Murfatlar. Cu această ocazie, liderul liberal a adresat un mesaj cu ocazia Zilei Armate Române.

„Alături de colegii mei, Bogdan Bola și George Niculescu, am depus, astăzi, o coroană de flori, în cinstea ostașilor români, la Monumentul Eroilor din Murfatlar. Ziua Armatei este, pentru noi toți, un prilej prin care glorificăm sacrificiul militarilor pentru păstrarea independenței și a integrității naționale. Ne înclinăm, cu respect și prețuire, în fața militarilor români, care, prin sacrificiul lor, poartă cu mândrie drapelul, în teatrele de operațiuni, îndeplinind, cu profesionalism și dăruire, misiunile încredințate. Libertatea, idealul național și integritatea națională au fost îndeplinite, cu prețul sacrificiului ostașilor români. Cu ocazia Zilei Armatei, urez militarilor români și tuturor celor care activează în domeniul militar, la mulți ani și felicitări pentru devotamentul față de țară!“, a declarat Marian Crușoveanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Adrian Stoian, noul președinte al PMP Mangalia

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a demisiei lui Petru-Mihai Crăciun din funcția de președinte al PMP Mangalia, Adrian-Ionel Stoian a fost numit președinte interimar al acestei organizații. PMP face precizarea că până acum Adrian Stoian a ocupat funcția de vicepreședinte al PMP Mangalia și are o vastă implicare în desfășurarea campaniilor electorale, „fapt pentru care avem convingerea că din noua funcție de președinte al PMP Mangalia va motiva, atât organizația, cât și electoratul să promoveze proiectele propuse de candidații PMP la alegerile parlamentare.“

„Cea mai bună urare pe care o pot face domnului Adi Stoian odată cu numirea în funcția de președinte interimar al PMP Mangalia nu poate fi „bun venit“, el fiind deja în organizație, ci este: „mișcăm Mangalia“. Mult succes, Adi Stoian!”, a declarat Claudiu-Iorga Palaz, președintele PMP Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Val de demisii din PSD Constanța. Viceprimarul Babu și directorul CT Bus Bogdan Niță au plecat din partid

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Continuă valul de demisii din PSD Constanța. După plecarea lui Făgădău, alți doi membri importanți vor pleca. Este vorba de viceprimarul Dumitru Babu, directorul CT Bus Constanța, Bogdan Niță, dar și fostul consilier local Valentin Gabriel Pârvulescu.

„E doar decizie pur personală. Nu e ca un afront sau viscerală. Nu plec pentru a mă înscrie în alt partid.“, a declarat Bogdan Niță pentru Ordinea.ro.

Potrivit unor surse, din PSD Constanța au plecat peste 20 de persoane.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: