Connect with us

Politica

Horia Constantinescu, #trezirealarealitate și cele 10 porunci. Ce vrea să facă la Primărie

Tatian Iorga

Publicat

la

Fostul șef Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor Horia Constantinescu a intrat, oficial, de astăzi, în campanie electorală pentru funcția de primar al municipiului Constanța. El se declară încă independent, însă spune că poartă negocieri intense cu formațiuni politice pentru alcătuirea unei liste de candidați pentru Consiliul Local. În această bătălie electorală pentru Primăria Constanta, Horia Constantinescu are ca logo „trezirea“, iar ca simbol electoral are ceasul. Până de curând, Horia Constantinescu a fost membru al PSD. Cum social-democrații constănțeni au preferat să meargă în continuare pe mâna actualului primar, Făgădău, Constantinescu a zis să își încerce norocul la Primărie din altă postură. Cea de independent, deocamdată. Asta pentru că și el realizează că fără un partid politic în spate, nu prea ai prea mari șanse să faci ceva. Deși i-a fost coleg de partid, Horia Constantinescu nu ezită să-l atace Decebal Făgădău, pe care îl face direct răspunzător pentru felul în care arată orașul. Constantinescu spune că Făgădău păcălește electoratul cu tot felul de proiecte, care le aruncă publicului din patru în patru ani, așa cum îi arunci câinelui un os.

„Am stabilit un program de dezvoltare a acestui oraș în 10 puncte. Practic, sunt 10 porunci pe care trebuie să le respectăm cu sfințenie. Cred că tema principală a oricărei administrații publice locale ar fi modul în care sunt crescuți copiii, investițiile în unitățile de învățământ, în terenurile de sport, în parcuri și în tot ceea ce implică o creștere și o educare armonioasă a copiilor.“, a spus Horia Constantinescu.

Fostul șef al OPC a spus că lipsa unei dezvoltări armonioase a orașului este și din vina unui aparat administrativ, „mult prea stufos și lipsit profesionalism, în multe cazuri“. Constantinescu spune că, dacă va ajunge primar, va dispune o evaluare a tuturor angajaților Primăriei, iar cine nu corespunde va fi dat afară.

„La acest moment foarte multe dintre direcțiile și birourile din Primărie ar trebui reevaluate dintr-o perspectivă a randamentului. Reechilibrarea numărului excedent de funcționari din Primărie este o poveste obligatorie. Nu e neapărat un extemporal de la momentul schimbării conducerii, ci o teză care să verifice cum a fost gestionat banul public, timpul și care a fost randamentul oricărui angajat.“, a spus Constantinescu.

În opinia fostului șef al OPC spune că locuitorii orașului așteaptă de foarte mulți ani de la Primărie câteva lucruri de bun-simț, printre care se numără anveloparea blocurilor ori schimbarea tuturor conductelor de termoficare.

„Noi consumăm în Constanța ultimilor ani foarte multe planuri și desene. NU mai departe de câteva săptămâni în urmă a început pretinsa campanie electorală și nu mai contenim să ne promovăm desenele. Dacă analizăm promisiunile campaniilor precedente, ne dăm seama că nu numai că nu au o componentă logică, ci și o proiecție practică în timp. De aceea, eu propun „TREZIREA LA REALITATE“.  Cred că multe dintre trotuare, stâlpișori și alte lucruri jenante ar trebui să rămână fără finanțare, iar aceasta să fie direcționată către alte proiecte importante, cum ar fi unitățile de învățământ. Un alt proiect pompieristic este acordarea de transport gratuit tuturor elevilor. Culmea e că un proiect aproape identic a fost discutat și în urmă cu trei ani, atunci s-a decis că nu este bun, a fost o opoziție fulminantă a actualei conduceri a Primăriei, dar iată că înainte cu numai trei luni înainte de alegeri, proiectul a devenit bomboana otrăvită a acestei campanii, pentru că sursa de finanțare a acestei pomeni electorale sunt buzunarele constănțenilor. Multe dintre lucrurile care par salutare astăzi, sunt pomenim electorale mascate. În acest caz intră și „măreața“ sală polivalentă, care a o situație juridică incertă. Proiectul este vândut electoral și în 2020, cum a fost vândut și în 2016“, a punctat Horia Constantinescu.

Fostul șef al OPC spune că își dorește asocierea unui partid de nișă, care „nu a avut timpul să fluiere în biserică și care nu este prezent pe piața politică într-o formă de asociere bazată pe interese.“ Horia Constantinescu spune că nu se va dezice de oameni cu care a lucrat și care au fost mentori în formarea profesională, printre care se numără și fostul premier Adrian Năstase.

Comments

comments

Politica

Dobre (PRO România) despre proiectul privind carantina și izolarea: PNL și PSD au acționat „noaptea ca hoții“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Proiectul de lege privind carantina și izolarea a fost amânat la votul de azi din plenul Senatului, care este cameră decizională. Cu toate că proiectul de lege a trecut cu modificări de Camera Deputaților, grupurile politice au depus mai multe amendamente la Senat. Proiectul a fost comentat și de reprezentanții PRO România. Deputatul de Constanța Mircea Dobre a dezvăluit cum au decurs lucrurile în Camera Deputaților în acest caz. Dobre a spune că raportul de aprobare a proiectului le-a fost vârât parlamentarilor sub nas cu foarte puțin timp înainte de a fi spus aprobării. Mai mult, Dobre afirmă că, în urma înțelegerilor dintre PSD și PNL, proiectul a fost amendat chiar de către reprezentantul Guvernului, Raed Arafat.  Dobre a explicat că, în acest caz, PNL și PSD au trimis, joi seara, raportul pentru acest proiect de lege, cu puțin timp înainte ca acesta să fie supus aprobării.

„Aseară, cei care țipau „noaptea ca hoții“, tot ei, PNL-ul, și PSD-ul au trimis la 19.59 raportul privind proiectul de lege care vizează carantinarea persoanelor, iar la ora 20.00 a început votul final. Raportul a avut 33 de pagini și numeroase amendamente, multe făcute chiar de reprezentantul Guvernului Orban, Raed Arafat, la înțelegere cu Marcel Ciolacu. Ceea ce s-a întâmplat aseară în Parlamentul României este mai mult decât un atac a ceea ce înseamnă libertatea românilor pe viitor, inclusiv și bunurile românilor, pentru că, după cum se știe se vor carantina și bunurile, chiar dacă sunt suspecte ca fiind contaminate cu noul coronavirus. Proiectul va trece și de Senat, iar de săptămâna viitoare vă anunțăm că va deveni lege și oricare dintre noi poate fi carantinat la cea mai mică suspiciune, după cum dorește un cetățean, pe numele lui Nelu Tătaru (ministrul Sănătății, n.r.). Acesta, nu numai că se ocupă de sănătatea românilor, ci și de economia României, pentru că deciziile în această privință le iau doi cetățeni: Nelu Tătaru și Raed Arafat. Din păcate, acest Guvern funcționează pentru aceste două persoane amintite. Această guvernare este dezastruoasă.“, a spus Mircea Dobre, astăzi, într-o conferință de presă.

Președintele PSD, Victor Ponta, a punctat, într-o postare pe Facebook, că „proiectul ajuns la Senat este cel făcut de PSD și PNL ieri în Comisia Juridică și votat de deputații PSD și PNL tot ieri la ora 20.30 fără să-l citească măcar – doar deputații Pro România au votat împotrivă! Sigur – și la Senat o sa aflăm de la colegii din PSD ce rău e proiectul – după care o să-l voteze tot ei alături de PNL! Ca sa înțelegeți cum merge treaba. Așa se dau legi care afectează milioane de români!“

Pro România a votat împtriva proiectului privind carantina şi izolarea.

Ce modificări aduce noua lege

Izolarea va fi obligatorie pentru bolnavi, la spital sau la domiciliu

Tratamentul va putea fi refuzat în scris de către pacienți

Carantina va putea fi instituită printr-un ordin al Direcției de Sănătate Publică pentru fiecare persoană, și se aplică suspecților. Ordinul DSP poate fi atacat în instanță

Cine nu respectă carantina va fi amendat

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Orban îi liniștește pe pensionari: „Garantez că vom crește pensiile“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Ludovic Orban a dat asigurări, astăzi, că pensiile vor crește anul acesta, precizând că procentul de majorare va fi făcut public la finalizarea analizelor economice pe care Guvernul le are în lucru.

„Singurul lucru pe care pot să vi-l garantez este că vom creşte pensiile. Cu cât vom creşte pensiile, vom decide după ce avem toate analizele economice care să ne prezinte realitatea economică din România şi capacitatea de a creşte pensiile, astfel încât să asigurăm plata pensiilor tot timpul, nu să ne facem că vom creşte pensiile şi după aia să nu avem cu ce să plătim pensiile. Vom creşte pensiile, procentul cu care vom creşte pensiile îl vom face public după finalizarea analizelor”, a declarat Ludovic Orban.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Răzvan Filipescu (PRO România): „Actualul șef al CJ Constanța culege ce a semănat“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Scandalul din ultimele zile legat de repartizarea banilor către primării a fost comentat și de Răzvan Filipescu – candidatul PRO România la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța. Acesta a declarat că actualul șef al CJC, Horia Țuțuianu, culege ce a semănat.

„Până acum, făcea alianță cu PMP, care îi asigura majoritatea în Consiliul Județean. Acum lucrurile s-au schimbat. Este exact ca în antreprenoriat‎. Când pornești la drum să îți faci o fermă de șerpi, chiar dacă o faci în scop medicinal, te aștepți să te muște din când în când și șarpele. Cam asta se întâmplă la nivelul Consiliului Județean. Unii se reorientează, alții…, iar din cauza asta comunele suferă. Sunt primari care sunt disperați. Problema este că atât la nivelul PSD Constanța, cât și la nivelul PNL Constanța, nu se înțelege ce înseamnă urgența luării unor decizii. La fel și cu agricultura, la fel și cu repartizarea banilor. Și o primărie și un fermier au nevoie acum, nu când vor ei. E clar că e nevoie de transparență. Ei trebuie să înțeleagă astea, dincolo de jocurile politice“, a spus Filipescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: