Connect with us

Politica

Horia Constantinescu, #trezirealarealitate și cele 10 porunci. Ce vrea să facă la Primărie

Publicat

la

Fostul șef Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor Horia Constantinescu a intrat, oficial, de astăzi, în campanie electorală pentru funcția de primar al municipiului Constanța. El se declară încă independent, însă spune că poartă negocieri intense cu formațiuni politice pentru alcătuirea unei liste de candidați pentru Consiliul Local. În această bătălie electorală pentru Primăria Constanta, Horia Constantinescu are ca logo „trezirea“, iar ca simbol electoral are ceasul. Până de curând, Horia Constantinescu a fost membru al PSD. Cum social-democrații constănțeni au preferat să meargă în continuare pe mâna actualului primar, Făgădău, Constantinescu a zis să își încerce norocul la Primărie din altă postură. Cea de independent, deocamdată. Asta pentru că și el realizează că fără un partid politic în spate, nu prea ai prea mari șanse să faci ceva. Deși i-a fost coleg de partid, Horia Constantinescu nu ezită să-l atace Decebal Făgădău, pe care îl face direct răspunzător pentru felul în care arată orașul. Constantinescu spune că Făgădău păcălește electoratul cu tot felul de proiecte, care le aruncă publicului din patru în patru ani, așa cum îi arunci câinelui un os.

„Am stabilit un program de dezvoltare a acestui oraș în 10 puncte. Practic, sunt 10 porunci pe care trebuie să le respectăm cu sfințenie. Cred că tema principală a oricărei administrații publice locale ar fi modul în care sunt crescuți copiii, investițiile în unitățile de învățământ, în terenurile de sport, în parcuri și în tot ceea ce implică o creștere și o educare armonioasă a copiilor.“, a spus Horia Constantinescu.

Fostul șef al OPC a spus că lipsa unei dezvoltări armonioase a orașului este și din vina unui aparat administrativ, „mult prea stufos și lipsit profesionalism, în multe cazuri“. Constantinescu spune că, dacă va ajunge primar, va dispune o evaluare a tuturor angajaților Primăriei, iar cine nu corespunde va fi dat afară.

„La acest moment foarte multe dintre direcțiile și birourile din Primărie ar trebui reevaluate dintr-o perspectivă a randamentului. Reechilibrarea numărului excedent de funcționari din Primărie este o poveste obligatorie. Nu e neapărat un extemporal de la momentul schimbării conducerii, ci o teză care să verifice cum a fost gestionat banul public, timpul și care a fost randamentul oricărui angajat.“, a spus Constantinescu.

În opinia fostului șef al OPC spune că locuitorii orașului așteaptă de foarte mulți ani de la Primărie câteva lucruri de bun-simț, printre care se numără anveloparea blocurilor ori schimbarea tuturor conductelor de termoficare.

„Noi consumăm în Constanța ultimilor ani foarte multe planuri și desene. NU mai departe de câteva săptămâni în urmă a început pretinsa campanie electorală și nu mai contenim să ne promovăm desenele. Dacă analizăm promisiunile campaniilor precedente, ne dăm seama că nu numai că nu au o componentă logică, ci și o proiecție practică în timp. De aceea, eu propun „TREZIREA LA REALITATE“.  Cred că multe dintre trotuare, stâlpișori și alte lucruri jenante ar trebui să rămână fără finanțare, iar aceasta să fie direcționată către alte proiecte importante, cum ar fi unitățile de învățământ. Un alt proiect pompieristic este acordarea de transport gratuit tuturor elevilor. Culmea e că un proiect aproape identic a fost discutat și în urmă cu trei ani, atunci s-a decis că nu este bun, a fost o opoziție fulminantă a actualei conduceri a Primăriei, dar iată că înainte cu numai trei luni înainte de alegeri, proiectul a devenit bomboana otrăvită a acestei campanii, pentru că sursa de finanțare a acestei pomeni electorale sunt buzunarele constănțenilor. Multe dintre lucrurile care par salutare astăzi, sunt pomenim electorale mascate. În acest caz intră și „măreața“ sală polivalentă, care a o situație juridică incertă. Proiectul este vândut electoral și în 2020, cum a fost vândut și în 2016“, a punctat Horia Constantinescu.

Fostul șef al OPC spune că își dorește asocierea unui partid de nișă, care „nu a avut timpul să fluiere în biserică și care nu este prezent pe piața politică într-o formă de asociere bazată pe interese.“ Horia Constantinescu spune că nu se va dezice de oameni cu care a lucrat și care au fost mentori în formarea profesională, printre care se numără și fostul premier Adrian Năstase.

Comments

comments

Politica

Combustibilul se ieftinește cu 50 de bani de la 1 iulie. Guvernul adoptă mâine ordonanța

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, astăzi, că Ordonanța cu compensarea prețului la combustibili cu 50 de bani intră mâine în ședința de Guvern, pentru că nu avea toate avizele necesare. Inițial, anunțul premierului fusese că astăzi Executivul va aproba Ordonanța.

„Mâine. Pentru că trebuia să obțină toate avizele”, a spus Nicolae Ciucă.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, explica că 25 de bani vor fi susţinuţi de la bugetul de stat, iar 25 de bani vor reprezenta o cheltuială deductibilă de către operatori.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Florin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului

Publicat

la data de

Scris de

În ședința de la grupul senatorilor PNL, la care participă și Nicolae Ciucă, Florin Cîțu a anunțat că va demisiona de la șefia Senatului, informează stiripesurse.ro. Interimatul va fi asigurat de vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu (PNL). Decizia lui Cîțu vine după ce liberalii și-au propus să îl schimbe pe fostul premier din toate funcțiile pe care le deține. Mai întâi, a fost demis de la conducerea Sectorului 3 a PNL, iar azi urma să fie demis de la șefia Senatului.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Florin Cîțu va fi schimbat de la conducerea Senatului – surse

Publicat

la data de

Scris de

Florin Cîțu va fi schimbat de la conducerea Senatului, decizia urmând să fie luată miercuri, într-o întâlnire de urgență a liberalilor, au declarat surse liberale pentru Digi24.

Senatorii PNL se reunesc de la 09:30, într-o ședință de grup, pentru a discuta despre schimbarea lui Florin Cîțu din funcția de președinte al Senatului și pentru a lua o decizie prin vot.

La ședința convocată de conducerea grupului senatorilor liberalilor prezența este obligatorie. Senatorii nu pot pleca din oraș până nu termină de discutat această chestiune legată de înlocuirea lui Cîțu.

Florin Cîțu va fi schimbat din funcția de președinte al Senatului, în ultima zi din această sesiune parlamentară.

Potrivit surselor citate, funcția interimară ar urma să fie preluată de Alina Gorghiu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: